Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени

Парите са били теглени от филиали на банките в чужбина
Обновена: 26 мар 2013 14:22 | 26 мар 2013 14:16, Елка Василева
81
Милиони изтекли, докато банките в Кипър били затворени
От филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони. Снимка: архив, Reuters

Огромни суми са изтекли от кипърските банки, докато те са били затворени и жителите на острова са се редели на опашки пред банкоматите, за да теглят само по сто евро от сметките си заради наложения таван, а президентът Никос Анастасиадис е преговарял, за да търси решение на кипърската криза. Това съобщава електронното издание на гръцкия в. „Етнос“, като се позовава на Ройтерс.

Агенцията твърди, че от филиали на кипърските банки в чужбина са били теглени стотици милиони, извършвани са били трансакции на капитали, докато банките са били затворени и че това е ставало малко, преди да бъде взето решението за преструктуриране на банковия сектор в Кипър.

Още по темата
Големи клиенти на кипърски банки дори прибягвали до различни номера, за да теглят неограничени количества пари, като казвали, че сумите са предназначени за "хуманитарна помощ", за покупката на лекарства и даже за купуването на гориво за самолети.

Отбелязва се, че Европейската централна банка е разбрала за изтеглените огромни суми от кипърски банки и че е започнала да изисква повече книжни пари от заявените в централните офиси на банката във Франкфурт, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още по темата: банкиКипър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сиреч много шум за нищо - големите си извадиха парите, да му мислят дребите рибки
15
1
 
1
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Това е сценарии, който скоро ще се разиграе и у нас ... Да му мислят хората с пари... аз и 5 стинки нямам в банка, така че ми е все тая.Убеден съм, че другаря Путин няма да остави нещата така и скоро ще има санкции за евеопейските държави по един или друг начин
14
2
 
4
 
! Отговори
към 22 преди 11 години
"Чиста кражба ей това стана в Кипър." Ха, значи като национализираме ЕРП-тата, както искат повечето българи, това не е кражба, обаче в Кипър като национализират някаква част от някакви влогове - това вече е кражба?
13
1
 
4
 
! Отговори
rg преди 11 години
Това,което се случва в Кипър е най-нормалното нещо на света.Германия била виновна или богатите страни? Единствената грешка е била ,че са им давали заеми,обаче пък като не дават пак рева е голям.Държавата всъщност са хората в нея и не може да се говори като за трето лице. Щом политици,банкери и др. институции са я довели до фалит и мизерстване, това означава,че хората си го заслужават докато не им дойде акъла
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чиста кражба ей това стана в Кипър.
11
5
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
"Как ще реагират германците ако се направи същото с техните пари ? " - Германия не си държи парите по офшорките, така че с немските пари няма как да стане.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е, който се заиграва с руснаците рано или късмо хапва дръвцето, ние го знаем най-добре ...........ама те не та не, преди две години се наядоха с руски пари и сега зор та зор
9
2
 
4
 
! Отговори
за 15 преди 11 години
А къде отиват, след като парите ги взема държавата - точно в бюджета на Кипър отиват. А какво ще ги правят от там нататък - това е отделен въпрос.
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно защо не направиха същото и с Гърция и Италия.Явно от самото начало целта са били руските капитали в Кипър.Как ще реагират германците ако се направи същото с техните пари ?
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и "мръсни" да са им парите, те са си на клиентите ! Не може някакви набедени финансисти да се разпореждат с чужди средства! Това да не е комунизъм!?
6
0
 
17
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Обяснявам ти - национализацията е хубава, когато я правиш ти и си слагаш джоба, но е лоша, когато я правят на тебе и вземат от джоба ти.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ситуацията в Кипър е много интересна, тъй като рпоблема беше привнесен от Гърция, а правителството им вместо да намери разумен начин за неотрализиране на влиянието на Гръцките банки започна да се заиграва с Русия и другаря Путин и резултата е виден.Лошото обаче за нас е, че и в България гръцките банки имат сериозно присъствие заедно с руската мафия, така че да не се окаже, че и ние ще хапнем некое още по-дебело дръвце в скоро време
4
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз се обърках - нали национализацията е хубаво нещо, нали искаме да национализираме и ние, нали Атака и БСП са за национализация, нали и руснаците са за национализация... А сега, когато Кипър почна национализация, изведнъж се оказа, че то било нещо много лошо. Обяснете ми го това, pls.
3
0
 
11
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Не знам кой поръча Кипър и какво точно се случва, но всичко ще рефлектира с ужасни последници върху цялата банкова система в ЕС, респективно върху всички малки и големи инвеститори и т.н. Всичко е една спирала. Доверие трудно се гради, но много лесно се губи. Сега е хаос, най-вероятно контролиран, но бързо може да стане анархия!Пример - двама кипъреца, единия с влог от 200к евро, моментално губи 30-40к, другия с 3-4 влога по 80к евро, за сега уж нищо не губи! Тотален хаос и обърквация!
2
0
 
12
 
! Отговори
Plan B преди 11 години
Xexexexe, vsi4ko e..otdavna rejisirano..Jiveem v interesni vremena , finalni :)
1
1
 
11
 
! Отговори
Julia_Bg преди 11 години
Razbira se, 4e Akulite 6e se spasiat..Udara e naso4en..Drugade :))