Папата си избра съвет на мъдреците

Той ще го напътства в администрацията
13 апр 2013 18:16, Петя Славова
12
Папата си избра съвет на мъдреците
Снимка: БТА

Папа Франциск си избра колегия на мъдреците, която да го съветва как да реформира централната администрация на Ватикана,предадоха световните агенции.

Мъдреците са осем на брой кардинали - двама от Европа /италианец и германец/, трима от Америките /от САЩ плюс чилиец ихондурасец/, един от Австралия, един от Азия /индиец/ и един отАфрика /Демократична Република Конго/. Първата им среща ще бъде от 1 до 3 октомври, пише БТА.

Решението на папата беше оповестено днес, когато се навършва един месец, откакто той беше избран от конклава начело на Римокатолическата църква.

Колегията на мъдреците ще помогне на папата да направи промени във Ватикана, чието отсъствие досега беше смятано за "основен виновник" за серията от скандали и злоупотреби, белязали управлението на папа Бенедикт Шестнайсети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
мъдреци 1 преди 11 години
мъдреци, *** и агнешки котлети 1И в България има "мъдреци". Те не са умни хора, противно на обичайното схващане, но успяват чрез хитрини да заблудят много ***. Причината за този успех е защото в България има много будали.Българският *** се различава от останалите по това, че не разбира, кога е излъган. Да! Дори ти, който четеш скоро ще разбереш, че си в категорията на т.нар. "български ***".Не се притеснявай, защото само след 5 мин.
8
0
 
1
 
! Отговори
мъдреци 2 преди 11 години
мъдреци, *** и агнешки котлети 2след прочитането на този, коментар ще си кажеш: "Не! Мен не ме прекартаха с агнешкото." Хайде бе! Нека да проверим.Има един приятел, който зарежда много магазини в София с агнешки комплект. Включително и тези на женския пазар. Само, че агнешкият комплект е замразен и миналогодишен.
7
0
 
1
 
! Отговори
мъдреци 3 преди 11 години
мъдреци, *** и агнешки котлети 3Българският мъдрец го размразява, измива и продава за пресен. Не вярвате, еми попитайте продавача, преди да платите, дали е пресен.Сами ще се уверите, защото никой няма да Ви излъже и просто ще получите безмълвен отговор. Не само, че не продават замразен агнешки комплект, но като попиташ продавача, дали е пресен, той мълчи и не отговаря. Цената му в момента е 10.00 лв/кг. Знаете ли, колко купуват замразения - между 3 и 4 лева. Честито!
6
1
 
0
 
! Отговори
Forex мъдрец преди 11 години
Администрацията и финансисите са много важни.
5
3
 
5
 
! Отговори
fd преди 11 години
Какви пък мъдреци могат да бъдат хора, които вярват, че земята е център на Вселената и е направена за шест дни от говорящ дух, който опложда девици с богочовеци.Това не са мъдреци, а глупци!Qvno ne si chel Bibliqta.Tam v stariq zavet pishe che zemqta e krugla i nikade ne pishe che e centur na vselenata.Vtoro za Bog edin den e kato hilqda godini i tezi 6 dni moje da sa bili 6 miliarda.
4
1
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 11 години
Абе на тез кюрета им требва още един мадрец бе та да си мясат ептен-мойто магаре бе...то сий многу мъдру и се са чуда мъдростите ли му са повече или праднята ама квото и да е се ша им приляга...
3
10
 
9
 
! Отговори
Грух преди 11 години
Какви пък мъдреци могат да бъдат хора, които вярват, че земята е център на Вселената и е направена за шест дни от говорящ дух, който опложда девици с богочовеци. Това не са мъдреци, а глупци!
2
12
 
9
 
! Отговори
Хеклер преди 11 години
Най големия опиум е религията ! Всичко е празни приказки за контрол над нас, а следните думи : християнството ни е запазило като народ и нация е идеология на комунизма който е пренаписал историята ни... Левски е бил Масон, както Ататюрк на Турците.. и всички големи уж хора, от стотици години истинските господари на света лъжат мамят хората.. и това е факт. Който не е съгласен с мен мисля че погрешно се занимавал с история и религия.
1
4
 
11
 
! Отговори
Мъдрец преди 11 години
Обичам парите , църквата, коза ностра, камора, прането на пари, влияни, власт и миряните които даряват и вярват блаженни да са !!