Зимерман - оправдан за убийството на цветнокож

В САЩ излязоха на протест срещу оправдателната присъда
Обновена: 15 юли 2013 09:26 | 14 юли 2013 09:24, Петя Славова
40
Зимерман - оправдан за убийството на цветнокож
Цимерман получи оправдателна присъда. Снимка: БТА

29-годишният Джордж Зимерман беше оправдан по всички обвинения за фаталната стрелба срещу невъоръжения цветнокож тийнеийджър Трейвън Мартин през февруари миналата година, съобщи Ройтерс.

Убийството на 17-годишното момче, което беше извършено на 26 февруари 2012 г., потресе САЩ и съживи страховете от расови конфликти в страната, пише БТА.

Трейвън Мартин се прибирал привечер с покупки от близък магазин в комплекса от затворен тип Ритрийт в Санфорд, когато се натъкнал на Цимерман, който бил самоназначил се пазач там.

Още по темата

Зимерман се обадил в полицията, защото придвижващия се с качулка на главата Трейвън му се сторил подозрителен. Докато полицията се отзове на сигнала, между двамата избухнала разправия и Зимерман застрелял с един куршум в гърдите младежа.

Зимерман се укриваше 59 дни. В цялата страна имаше протести във връзка с убийството на момчето. По случая изявление направи тогава дори Барак Обама.

Ако беше признат за виновен, Зимерман, който твърдеше, че е действал при самоотбрана, можеше да бъде осъден на доживотен затвор за убийство от втора степен или на до 30 години затвор за непредумишлено убийство.

След произнасяне на оправдателната присъда, афроамериканци излязоха на протест по улиците в големите градове в САЩ.

Според местните медии недоволни граждани са  се събрали в райони, в които преобладава цветнокожото население, в градове като Ню Йорк, Чикаго, Маями, Далас и други. В тези райони е засилено полицейското присъствие.

 Съдебното решение беше произнесено от шестчленен съдийски състав само от жени, отбелязва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Няма да е за дълго на свобода тоя Цицимер....*** ще си отмастят това е повече от ясно. Неразбирам защо само разляха кучетата, сега може и охрана да си вземе, трябваше да мълчат и скоро щяхме да четем за Цицерон, че е намерн с огромна дупка в главата....
33
2
 
4
 
! Отговори
Shop преди 10 години
До Анонимен 35Ами застрелял го е в двора си. Малкия какво търси в чужда собственост, пък и наглее и дава признаци за агресия? Не се прави така.
32
1
 
8
 
! Отговори
Бял преди 10 години
А нас няколко пъти са ни крали такива невъоръжени и непълнолетни младежи. На драго сърце ще им наритам канчетата и ще ги заключа в мазето на тъмно ако ги хвана. Мамицата им *** животинска!!! ***.
31
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе, коментиращите, на никой от вас ли не му прави впечатления, че психопатът Зимерман е застрелял НЕВЪОРЪЖЕН и НЕПЪЛНОЛЕТЕН младеж???Как може дори да ви минава през ума да го защитавате?
30
5
 
18
 
! Отговори
?! преди 10 години
ЗНАМ САМО, ЧЕ МНОГО ХОРА СЕ РАДВАХА ЗА ЦИМЕРМАН!!! ЦЕЛИЯТ РЕСТОРАНТ ЛИКУВАШЕ ВЧЕРА! БРАВО НА ЦИМЕРМАН,БРАВО И АЗ ДА СЪМ И АЗ ЩЕ СЕ ЗАЩИТАВАМ!
29
4
 
27
 
! Отговори
$ преди 10 години
ЗА ВСИЧКИ КОЙТО ЗАЩИТАВАТ ЧЕРНИЯ, ЩЕ КАЖА!!! САМО КОЙТО НЕ Е ЖИВЯЛ ОКОЛО ЧЕРНИ ,НЕ ЗНАЕ КОЛКО Е ОПАСНО!!!! И ТЕЯ ГАДОВЕ СА С ПРЕДИМСТВО НАВСЯКЪДЕ И СА ТАКИВА ГАДНИ РАСИСТИ ,ЧЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПРЕДСТАВИТЕ! ПРАВАТ ПО 5 ДЕЦА НЕ РАБОТЯТ ,САМО ДРОГА ПРОДАВАТ И ПОЛЗВАТ И ДЪРЖАВАТА ПЛАЩА НА ТАЗ ***! АКО ТЪРСИШ РАБОТА ЗАЕДНО С ЧЕРЕН, ЩЕ ВЗЕМАТ ЧЕРНИЯ! ЗАЩОТО СЕ ПЛАЩА НА ФИРМИТЕ КОИТО НАЕМАТ ЧЕРНИ!ОХ,НЕ МИ ЧЕ ГОВОРИ!
28
3
 
20
 
! Отговори
7 преди 10 години
ДОСТА ХОРА СЕ РАДВАТ ЗА ЦИМЕРМАН! И ПРАВИЛНО,ТОЯ ЧЕРНИЯ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ ,ЧЕ ВЪВ ФЛОРИДА НЯМА ТОВА ОНОВА! НАПАДНЕШ ЛИ НЯКОЙ -ЩЕ ТЕ ЗАСТРЕЛЯТ! КАКВО ТЪРСИ ТОЗ ДРОГИРАН *** ТАМ? sorry ,АМА И В МОЯ КОМПЛЕКС ДА ДОЙДЕШ И САМО ДА ПОСЕШНЕШ НА НЯКОЙ- ВАДА ПУШКАТА НА МЪЖА МИ ОТ СЕЙФА И ТИ ПРЪСВАМ ЧЕРНАТА ТИКВА! ЛЕЛЕ,АКО ПЪК ДЕТЕТО МИ ДОКОСНЕШ,ААУУУ И ЩЕ ТЕ ИЗЯДЕМ!
27
0
 
3
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
До КАРЪК Българите на Аспарух са от дълбокият изток това на какво те навежда като мисъл.
26
1
 
3
 
! Отговори
chris преди 10 години
Еврейн в затвор не седи. ОПРАВДАН???? Абсурд: евреуйн-миньор и двама еврей се срешнали в забоя.
25
3
 
8
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
До TRAKIECБългарите на Аспаруха са българи, а не турци, не татари, не фини,не хуни, не чуваши и т.н. Българите на Аспаруха са българи - народ, който е заемал особено място сред народите от древността Българският народе един от най-древните народи върху територията на Европа - неговотобитие е засвидетелствувано исторически и оправдано с документи...Това е първото, което трябва да се мъчим да разберем - първото, в което науката трябва да помогне на народа - да се възвърне той към самия себе си."Акад. Н. Державин
24
2
 
7
 
! Отговори
КАРЪК преди 10 години
До TRAKIECЗа пръв пък чувам за "тракийска" раса. Траките са били арийци. То ще рече БЯЛА раса. Или индо-европейска, както я наричат още. Друг е въпросът, че Державин и др. смятат българите са ДОиндоевропейски народ. Ще рече, че ги е имало още преди да има оформена бяла раса. Или тя самата е произлязла от траките.
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В щатите имат огромен проблем с *** престъпност, както ние с ***.Само, че там е забранено да се говори против *** и те са станали ужасно нагли.Лошото е че и в София тихо мълком се напълва с тази ***, но какво да се прави демокрация хаха.
22
5
 
55
 
! Отговори
Лала преди 10 години
Работя и съм живяла с черни. Долни племе са , мързеливи , агресивни в мръсния бизнес по всяко време повечето от тях, дори образованите са зле и са голями расисти към белите. Аз го оправдавам този човек евреин или не. Знам за какво става въпрос. В много черни държави белите ги помитат по зверски начин, но никои но го брои като дискриминация. Факта че черните са на дъното на еволюционото развитие при хората говори нещо.
21
0
 
9
 
! Отговори
11 преди 10 години
До 20Ами ти защо не им отговориш на германците, че ние българите сме най- старите арийци на света и сме имали развита цивилизация далеч преди тях.Ама не познаваме историята си затова се манипулираме.Че Западна Европа имаше редица исторически преимущества пред нас имаше в последните векове, но колелото на историята се върти и един ден пак ние ще бъдем по- силни от тях.Германия няма да може да сбъдне арийската истина, след като загуби Втората световна война,други занапред ще я сбъдват.
20
14
 
17
 
! Отговори
Карл Велики преди 10 години
Зимерман е Католик Християнин.И всеки който не подкрепя двете най велики християнски Държави, Русия и Съединениете Американски щати , е безбожник и *** на арабските фанатици и мюсюлмански братя.
19
8
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Същото казват и някои германците за българите: варварите да си стоят извън Европа. А може би някой из техните форуми ни нарича животни? Само не се оправдавай с 500 години робство. (Пояснение: Надявам се схващаш сърказма, знам ли те) Респект трбва майото момче, Респект! И от едната и от другата страна. За това бих те подкрепил, но не и за откровен расизъм.
18
6
 
12
 
! Отговори
Вагнер до 18 преди 10 години
Пич,че фамилиите им звучат като "немски" е така.... но са си чафутски.М/у другото,на изключително малко германци фамилиите им завършват на "ман".Да не би фамилията"маричков" да е българска!?!...Но звучи като българска!!!Николай Младенов(бившия външен министер)си е чист чафут,с българско име и фамилия.Никаква закономерност по отношение на имената...както искат,така си сменят имената...Ти кажи за какво го правят!
17
3
 
17
 
! Отговори
... преди 10 години
До cc Цимерман си е чисто немска фамилия на евреин.... Почти на всички евреи в Германия фамилиите им завършват на ман.За другото не споря ,може би си прав
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ako e evrein trudno shte go osudjat!no shtom suda e kazal !predpolagam ne gledat evrein lie ili meksikanec!no koi jivee v zatvoren kompleks??
15
16
 
24
 
! Отговори
Вагнер преди 10 години
Естествено,че чафутския съд ще освободи чафутина...америка е тяхна,че и светът даже..каквото кажат,това правят!