Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста

Шефът на компанията каза, че не би ползвал гейове за реклама
Обновена: 28 сеп 2013 10:45 | 28 сеп 2013 10:45,
68
Хомосексуалисти скочиха срещу производител на паста
Снимка: архив, Reuters

Американски и международни организации за защита на правата на хомосексуалистите призоваха за бойкот на италианския производител на паста Барила, след скандално изказване на президента му, предаде Ройтерс.

Шефът на компанията Гуидо Барила породи полемика, когато в сряда каза пред италианско радио, че никога няма да направи реклама на стоките си, в която да участва хомосексуално семейство, не защото не уважава хомосексуалистите, а защото просто не е съгласен с тях и с представите за хомосексуалното семейство.

"Нашата класическа представа за семейство е това, в което жената играе фундаменталната роля", каза Барила и добави, че не се безпокои дали хомосексуалистите ще престанат да купуват продуктите му.

Сега срещу него бяха подети петиции в Германия, Италия и Великобритания, като в италианската се включи Дарио Фо, нобеловия лауреат и драматург. Последният дори написа критично открито писмо до Барила.

Производителят на паста побърза да се извини по нетрадиционен начин за изказването си - не чрез изявление, а чрез снимка в сайта на компанията, над която пишеше "Съжалявам", посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Joro преди 10 години
Човекът просто е изказал виждането си, как според него не трябва де се рекламира негов продукт. По същия начин може да каже, че никога няма да рекламира стоката си, показвайки семейство в разпра в кухнята. Защо хомотата скачат срещу това - защото са си живи ********ти.
45
0
 
1
 
! Отговори
boza преди 10 години
Te stanaha susto kato *** ( iskat da im vikame Romi ) , ama ot *as Gey ne stava .
44
0
 
1
 
! Отговори
АВС преди 10 години
До софиянецНеобходимо е да се добави, че става дума за писмо на акад. Александър Теодоров-Балан.
43
1
 
0
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
Аз открай време на тестеното викам ПАСТА за да се правя на Ивропеец пред кварталните чичковци и лелки. А на азиатските викам НУДЪЛС. Това последното успя да им влезе в речника и баба ми веднъж вика "Пак ли нудълс ще ядеш, аман от тоя нудълс вече".
42
1
 
1
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До АнонименПрайдовете вълнуват 1% от хомосексуалната общност, аз във въпросният ден бях на лекции.
41
0
 
3
 
! Отговори
Спагети преди 10 години
Няма лоша реклама!Възмутените му правят реклама:) Ето сега, който не беше чувал за него - чу!!!:)))
40
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аман то гейове. Това е болест и такива хора трябва да се лекуват в концлагери
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Човекът има лично мнение, никого не обижда с изказването си. Просто на някои хора им отърва да се правят на ощипани.
38
1
 
3
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
От уикипедия: "Пастата е изсушено тесто, приготвено от пшеничено, ръжено или друго брашно, на което при сушенето е придадена определена форма. Всъщност повечето видове паста се различават помежду си именно по своята форма." Под паста може да се има предвид - спагети, талятели, макарони, тортелини... това са различни артикули.Буквалния превод на думата "pasta" е "тесто", само дето ако напишат "производител на тесто", ще гракнете "кво тесто бе, тоя прави спагети!"
37
0
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
До yatsamngoi 43Нито фиде, нито юфка са български думи. Юфка е турска, фиде е гръцка. С чистотата на езика не трябва да се изпада в крайности, къде е "кибрит", къде е "драснипалниклечица".
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
42 и аз се поведох по паста за зъби. :)Влизам, гледам, никаква паста. Станахме за смях като вица, дето бай *** ходи из мола и гледа врата, на която пише: Жени. Зарадвал се, влиза, гледа, а то... тоалетна.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно. Да не използва гейове, а лесбийки. Това е имал предвид човека.
34
0
 
4
 
! Отговори
Boroka преди 10 години
Анатема.
33
2
 
11
 
! Отговори
Илчев преди 10 години
.....демек,хетеросексуалните нямат право на мнение......то така излиза на практика.....
32
0
 
3
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До ha haСпагети също е чуждица, българската дума е юфка или фиде, но не гарантирам дали пък те на своя страна не са русизми или гърцизми. Абе най добре тЕсто!!
31
1
 
8
 
! Отговори
ha ha преди 10 години
стига с тези ЧУЖДИЦИ, "паста" напишете, спагети, и аз търся да видя каква е тази паста за зъби, а то ставало въпрос за спагети. Югорт, паста, и какви ли не още глупости, иначе, ЕВАЛА на пича
30
0
 
3
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
До vvvНа български журналист за правопис ще му говориш, всеедно му говориш на китайски.
29
0
 
4
 
! Отговори
vvv преди 10 години
До авторите: не се ли пише хомосексуални, а не хомосексуалисти, аз за хетеросексуалисти не съм чувал.
28
2
 
1
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
Иначе перфектни български спагети са "Спектър" какво ще пълним гушите на жабарите. Те още не ни пускат у Шенгено... Впрочем предпочитам китайските тия тънките като фиде, италианците си мислят че са изобретили спагетите, но те са създадени още от династия Хан. Но не е истина хората с какво си пълнят времето, то направо е смешно, комедиа дел арте може да се напише по тоя въпрос.... Абе едно ще ви кажа: който яде спагети зло не мисли, , за глупости се карате, ех, спагетите са символ на дълга връзка
27
3
 
3
 
! Отговори
yatsamngoi преди 10 години
Да допълня - смятам за също толкова инфантилно да купуваш един продукт само заради мнението на производителя. Мен ме интересува цената, качеството и това да ми е вкусно.И тези които ще спрат да купуват барила, а иначе я харесват и тези,които ще купуват барила само заради тоя казус - и двамата са за оплакване.Няма да накривите шапката на никого - това го казвам и към двете страни - гейове и анти-гей.Има къде по-важни проблеми.Други италианци заслужават омраза - крупни капиталисти като Берлускони