Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович
Обновена: 8 окт 2013 22:59 | 8 окт 2013 22:40, Елка Василева
218
Украйна взима ромите от целия ЕС
Градчето Кроа близо до Лил, Франция. Снимка: архив, Reuters

В ЕС се изостри „ромският въпрос“. Западна Европа не знае какво да прави с ромите, които съгласно законните си права се преселиха от Румъния и България в страни с по-голямо благополучие. Преселниците така възмутиха населението в редица райони, че толерантният ЕС постави въпроса за депортирането на ромите.

Място вече се намери: всички ромски катуни от ЕС ще тръгнат към Украйна, пише руският вестник „Правда“ под заглавие „ЕС ще подари на Украйна всички роми“.

През изминалите две години финансираната от ЕС програма за социална интеграция на ромите не даде осезателни резултати. В цяла Европа проблемите са практически еднакви: най-малко 10% от ромските деца на възраст от 7 до 15 години не ходят на училище, а половината пропускат часове. Сред ромите има много безработни. Франция, Германия, Великобритания, Чехия просто не знаят какво да правят с наплива на роми.

Повечето от тях не искат да учат, не работят никъде, много често извършват престъпления /кражби, грабежи/, влизат в конфликт с местните жители и полицията. Те живеят в катуни, мият се в близките фонтани, там и перат и използват същата вода за готвене, пише „Правда“.

В рамките на процеса на евроинтеграция обаче украинските власти решиха да преселят в страната ромите от страните от ЕС. Указ за това е подписан от президента на Украйна Виктор Янукович, продължава изданието.

Изданието подчертава, че в указа се говори не за „собствените“ роми, които и без това не са малко в Украйна, а за хилядите ромски малцинства, които сега живеят в страните от ЕС. Ромите със скандали биват депортирани от Франция, прогонвани от Румъния, екстрадират ги от Финландия. Унгария, в която ромите съставляват 10% от населението, е на ръба на социален взрив. Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише „Правда“.

И само Украйна, която много иска да влезе в ЕС, е разработила по настойчива молба на Брюксел „стратегия за интеграция на ромите в украинското общество“ с цел съхраняване на тяхната „уникална самобитност и култура“. 

Има силни съмнения обаче, че коренните жители на Украйна ще се зарадват на нашествието на десетки, дори стотици хиляди „самобитни роми“, се казва в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
21
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
Евала! да им пратим нашите роми!
103
0
 
36
 
! Отговори
мнение преди 10 години
Говорят ни да бъдем толерантни с *** черни, но те са 95% престъпници и ***, може ли нормален човек да е толерантен към маргинала?Та това е безумие, това е висша глупост. За 2012г. тези същества струват ни струват 3 милиарда и 200 мил. - това са само социалните им помощи. Общо преките и косвени загуби за държавата на година са над 10 милиарда лв. Това е най-голямата причина, България да е на дъното на ЕС по стандарт. Толерантност ли?Никога, докато не се очовечат поне половината, но тов
102
0
 
10
 
! Отговори
до 112, eve1 преди 10 години
то за голяма част от тях затвора е рай, ако знаеш от къде идват и къде живеят, и какво ядат. това там в затвора - режим, покрив, завивки, храна три пъти на ден, им е рай...
101
4
 
51
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Един германец беше измислил ефективен начин за справяне с ***, евреи и всякакви такива вредители и ***, но човечеството постъпи глупаво и не прие концепцията.
100
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май са решили *** управляващи ЕС да правят(държава) на територията на Украйна на тая *** *** ,ми нЕма лошо да им направят ,ако искат и след като им направят държавата в Украйна да ги приемат като пълноправен член и у ЕС ,а ние навън и по далеч от тая ционистко-масонска измислица ЕС
99
0
 
29
 
! Отговори
eve1 преди 10 години
Не можем да ги избием,както се пише някъде из коментарите.Трябва да ги интегрираме,но *** се интегрира само с бой и железен закон но в затвора не трябва да е санаториум а условията да са жестоки така,че който влезе втори път да не си помисля за там.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tova reshenie Evropa nas ne ni topli zashtoto Ukraina shte poeme samo tezi romite ot Balgaria i Rumania koito sa se zaselili v Evropeiskite strani.Poviarvaite che kato zapochni izselvaneto im ot Evropa kam Ukraina balgarskite mangusi shte se varnat v Balgaria
97
1
 
25
 
! Отговори
Чуш преди 10 години
Да ги вземат, ама няма да го сторят!Всички ***, независимо къде живеят са паталогични мързеливци, крадци, лъжци и престъпници!Те са човешки ***, които трябва да се превръщат само в препарати за почистване!От *** и *** за зеле не става! Ако случай но украинците ги приберат, то до няколко години страната им ще бъде ликвидирана като такава!
96
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ха,БСП и ДПС без избиратели.:)
95
1
 
24
 
! Отговори
мaнгофил преди 10 години
A сегa де...,кой е поголям демокрaт- Укрaйнa или пaрa-зитите от брюксел
94
9
 
29
 
! Отговори
мм преди 10 години
Да ги избият ,единственото адекватно решение на вьпроса .
93
0
 
45
 
! Отговори
Мангослав преди 10 години
Поне сто пъти повторихте в статията евфемизма "роми". Няма такава дума в българския език и *** няма да станат по-малко *** ако ги наричаме ром, ликьор, вермут или коняк. Това са си ***, на всеки език името е същото и всеки, който използва *** дума за човек "рома" е национален предател и циганофил!
92
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам НАСА да подхвърли , че на марс е открита жица и до няколко месеца всички роми ще са там хахааа
91
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Твърде хубаво за да е истина!
90
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да ги пратят в Припят
89
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович слага таралеж в гащите на Украина. За решаването на *** проблем е необходимо не допълнително разселване ,а "китайското" правило за броя на децата...Живеят между другите народи без да ги уважават и зачитат ,а искат да бъдат уважавани. И не просто живеят -- те злоупотребяват с нормалната човешка толерантност и човеколюбие. Имат общност ,но нямат общество.Не се съобразяват с никакви правила и закони.Постоянно искат права ,но не зачитат никакви ...Да им @ "самобитната култура"!
88
0
 
45
 
! Отговори
alcapitan преди 10 години
Твърде близо е Украйна пусто... А и Припят не е решение - ще вземат да мутират с по три ръце и тогава как ще краднат...не е истина... Океан трябва да ни дели минимум...Чудя се, ако ги пратят на една "специализация" в Китай за година-две... дали няма да ги пооправят малко. Да! Има само една интеграция за *** - Китайски комунизъм се нарича - ще станат работливи като пчелички ей!
87
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Супер!Сега е момента!За Индия нямаше как да ги пратим, където е историческата им родина, но Украйна ни дава златен шанс.Ние като страна от Европейския съюз трябва час по-скоро да съставим програма и да изпратим *** в Украйна. Все пак, тук никой не ги ще, а в Украйна ги чакат с нетърпение....
86
0
 
29
 
! Отговори
горски пътник преди 10 години
Те и словаците и другите страни от Централна Европа говореха за този проблем, но до сега останалите си правеха оглушки. А дано сега със задружни усилия да се измисли нещо.
85
0
 
45
 
! Отговори
сик преди 10 години
Абе *** само от як бой разбира. Бой докато се научи, бой, ако краде, бой ако само има помисъл да краде, бой докато заработи и те така бай Тошо им бе набарал копчето за упраление.