Украйна взима ромите от целия ЕС

"Правда": Указ за това е подписан от президента Янукович
Обновена: 8 окт 2013 22:59 | 8 окт 2013 22:40, Елка Василева
218
Украйна взима ромите от целия ЕС
Градчето Кроа близо до Лил, Франция. Снимка: архив, Reuters

В ЕС се изостри „ромският въпрос“. Западна Европа не знае какво да прави с ромите, които съгласно законните си права се преселиха от Румъния и България в страни с по-голямо благополучие. Преселниците така възмутиха населението в редица райони, че толерантният ЕС постави въпроса за депортирането на ромите.

Място вече се намери: всички ромски катуни от ЕС ще тръгнат към Украйна, пише руският вестник „Правда“ под заглавие „ЕС ще подари на Украйна всички роми“.

През изминалите две години финансираната от ЕС програма за социална интеграция на ромите не даде осезателни резултати. В цяла Европа проблемите са практически еднакви: най-малко 10% от ромските деца на възраст от 7 до 15 години не ходят на училище, а половината пропускат часове. Сред ромите има много безработни. Франция, Германия, Великобритания, Чехия просто не знаят какво да правят с наплива на роми.

Повечето от тях не искат да учат, не работят никъде, много често извършват престъпления /кражби, грабежи/, влизат в конфликт с местните жители и полицията. Те живеят в катуни, мият се в близките фонтани, там и перат и използват същата вода за готвене, пише „Правда“.

В рамките на процеса на евроинтеграция обаче украинските власти решиха да преселят в страната ромите от страните от ЕС. Указ за това е подписан от президента на Украйна Виктор Янукович, продължава изданието.

Изданието подчертава, че в указа се говори не за „собствените“ роми, които и без това не са малко в Украйна, а за хилядите ромски малцинства, които сега живеят в страните от ЕС. Ромите със скандали биват депортирани от Франция, прогонвани от Румъния, екстрадират ги от Финландия. Унгария, в която ромите съставляват 10% от населението, е на ръба на социален взрив. Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише „Правда“.

И само Украйна, която много иска да влезе в ЕС, е разработила по настойчива молба на Брюксел „стратегия за интеграция на ромите в украинското общество“ с цел съхраняване на тяхната „уникална самобитност и култура“. 

Има силни съмнения обаче, че коренните жители на Украйна ще се зарадват на нашествието на десетки, дори стотици хиляди „самобитни роми“, се казва в публикацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уизеър пуснаха полети до Киев. Купувам 10 билета за *** и компания!
83
12
 
13
 
! Отговори
БРАННИК преди 10 години
Европа и европейските страни, които са създатели и радетели на човешките права, в момента ги потъпкват. Нали основна цел и ценност на ЕС е свободното придвижване и правото на по-добър живот, като има условия защо *** да не се възползват?!?!?!?!? Това е недопустимо, егоистично и нагло. Каквото за нас такова за всички бе нали сме съюз, или не сме? В такъв случай долу ЕС и долу Ньой! Няма да сме кошче за ***.
82
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички *** в Одеса, тогава да видим кои са по-големи тарикати, *** или евреите!
81
0
 
41
 
! Отговори
Геле преди 10 години
Мдаа, дори се досещам къде ще ги заселят. Гр. Припят и околностите още са безлюдни, нали :)))
80
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За доброто дело ние ще им подарим политиците си начело с Пеевски.
79
2
 
29
 
! Отговори
Omnia Mea преди 10 години
До hmВ интерес на истината, генетични изследвания ги поставят най-близко до евреите.Идеи? :)
78
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Взимайте и сирийците и политиците и никога няма да помисля за емиграция
77
1
 
30
 
! Отговори
щирлиц преди 10 години
Както е тръгнало,един ден ще вдигнат паметник на Хитлер.По негово време са се взимали "окончателни решения".А може би демократични?Отговорът зависи от интереса...
76
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НДНДТо стига само да им кажат че всичкото желязо, което открият там е тяхно и те сами ще се изселят натам. Важното е после само да затворят вратите на новооткритото гето ! :-)
75
0
 
41
 
! Отговори
НДНД преди 10 години
ЩЕЛИ ДАГИ ЗАСЕЛВАТ В ПРИПЯТ.ТАМ ИМА МНОГО КЪЩИ И БЛОКОВЕ ПРАЗНИ.ХА ДА ИМ Е ЧЕСТИТО.
74
0
 
41
 
! Отговори
иванчо преди 10 години
" Окончателно решение"??? Звучи интересно! А, дано!
73
0
 
56
 
! Отговори
Мето преди 10 години
Прекалено е хубаво, за да е вярно...
72
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз ще дам 1000лева за билети на нашите *** до Украйна.
71
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да се забранят шампоаните, ДА СЕ ПОЛЗВА САМО ***.
70
11
 
20
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Още една руска глупост. Не спряха да се гаврят със своите съседи.
69
0
 
13
 
! Отговори
до 79 преди 10 години
"Ей, че всезнайковци - вие откъде разбрахте че украинците искат да влязат в ЕС"От официалните изказвания на президента им Виктор Янукович. Поне него не можете да го обвините в антируски настроения. Комунист та дрънка, поддържан от Русия на изборите. Но за разлика от нашия украинец мисли първо за народа си. Затова е тази и други долнопробни публикации, които са си чиста провокация.
68
1
 
31
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
"Дори мирните Чехия и Словакия ултимативно искат от властите в ЕС окончателно да бъде решен ромският въпрос, пише Правда."Охооо, това изречение с "окончателното решение" ми звучи много познато, ама много познато. Май, май, ще видим лошата страна на "цивилизована и демократична Европа". Свърши се с големите съвети, даването на акъл за интеграцията на ***, вече започна да се говори за "окончателното решение":))))
67
1
 
53
 
! Отговори
hm преди 10 години
По добре в Индия, все пак това е родината им.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqmash li strah ot Gospoda ?
65
0
 
22
 
! Отговори
ПРЕПАТИЛ преди 10 години
Открийте банкова сметка ,ако трябва за изпращането им ,давам от минималната си пенсия.