Елитът в Пхенян засвидетелства преданост към лидера

Анализатори: сега властта е изцяло в ръцете на младия Ким
Обновена: 17 дек 2013 13:22 | 17 дек 2013 13:17, Елка Василева
22
Елитът в Пхенян засвидетелства преданост към лидера
Снимка: БТА

Политическият и военен елит на Северна Корея публично заяви днес верността си към лидера Ким Чен Ун - по-малко от седмица след като той нареди да бъде екзекутиран влиятелен член на управляващото семейство, предаде Ройтерс.

Младият Ким беше в центъра на вниманието по време на голяма церемония в Пхенян по случай втората годишнина от смъртта на баща му Ким Чен Ир.

Още по темата
Севернокорейският елит засвидетелства своята преданост към лидера броени дни след екзекуцията на чичо му Джан Сон Тхек, смятан за втория по власт човек в страната.

На възпоменателната церемония беше забележимо отсъствието на лелята на Ким - Ким Кьон Хи, сестра на Ким Чен Ир и съпруга на Джан. Лелята и чичото на севернокорейския лидер бяха смятани за истинската сила зад държавното ръководство. Според анализатори сега властта в Пхенян е изцяло в ръцете на младия Ким, отбелязва Ройтерс.

На честването съпругата на Ким - И Сол Джу - се появи пред обществеността за първи път от два месеца, посочва ДПА. Последната й публична поява беше на концерт на 16 октомври. Нейното присъствие на възпоменателната церемония разсея съмненията, че положението й може да се е променило след екзекуцията на Джан, за когото се говори, че я е запознал с Ким, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
31
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен 8 Абе, май Станишко е същото бузесто комунистическо детенце-чудо. И по същия начин червените бабички вечер бият чело пред портретчето.
21
0
 
33
 
! Отговори
st преди 10 години
2 години от *** на Ким чен ир, 10 хиляди на площада за поклонение всички викат да живее ким чен ир един се провикнал той почина, от трибуната ким чен ун веднага да се разтреля този който се провикна хехеххеехе
20
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а така
19
1
 
34
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Казвам ви го под секрет да не се разчуе, те наистина са промити мозъци. По този път и ние сме минали. Колелото се върти само напред. Няма да им бъде леко, Но колкото по-рано толкова по добре
18
0
 
34
 
! Отговори
коко преди 10 години
Ким Чен Ун за един мандат и в Булгарията, че нема оправия с толкова мозъци и тарикати и какви ли не
17
2
 
36
 
! Отговори
Hayvanko преди 10 години
Без екзекуции нищо в *** и където и да е по света няма да се подобри - без страх от Бога и закона няма просперитет
16
1
 
42
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Пълна пародия са тези в КНДР. Племенник екзекутира чичо си. Преди години очни доктори доброволци получиха позволение да влязат в КНДР и безплатно да оперират незрящи севернокорейци с лечими болести. След като прогледнаха, бяха снимани как отиват да се кланят и благодарят на снимката на своя вожд, след което се кълняха да работят за светлото бъдеще на КНДР. Както беше казал Иво Сиромахов, в света на лудите всеки ден е панаир.
15
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-малоумната държава. Е това е лицемерието на съвременната политика: и САЩ, и Русия, и ЕС, и Китай виждат, че този режим е супер абсурден и трябва да се махне, но никой не се намесва. Що? Щото за западняците в Северна Корея няма нефт за грабене и бизнес за приватизиране, а за източните Северна Корея е плашило, което отклонява ракетите, иначе насочени към тях. А обикновените хорица си измират зверски вече колко поколения?
14
1
 
46
 
! Отговори
до big bad wolf преди 10 години
Майтапите се, ама ако се разровите, даже в youtube има документални филми с разкази на избягали и си спомням много добре един как разказваше, че когато умрял вожда, всички трябвало да излязат на площада и да плачат със сълзи. Който не пусне сълза - в трудов лагер. А там като те пратят в лагер, правят същото и с цялата ти фамилия.
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А зор!Ако не си предан и верен,ще бъдеш следващият?
12
6
 
37
 
! Отговори
Чичо Сам преди 10 години
Северна Корея се оказа киселото грозде за САЩ.
11
0
 
49
 
! Отговори
memberls преди 10 години
Комунизъм!Докато управляващите си правят каквото искат,народа гладува и мизерства.
10
0
 
50
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
Пpoмити мoзъци.
9
1
 
64
 
! Отговори
ИТАР-ТАСС преди 10 години
Същатата вечер след екзекуцията великия корейски вожд, борещ се срещу злите американски империалисти се е заел с гледането на американско порно на американски таблет
8
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ли му текат лигите, завижда и сън го не хваща - чакащия флашки - кратуно/мутренски ***!?И он се вживява на лидер и "народен" вожд... на туземното племе.
7
13
 
41
 
! Отговори
яяяя преди 10 години
Тоя малкият корейчо ще излезе пич ...Майче и там важи приказката--Бий своите --че да се плашат другите...Ето че пак разтревожи америкосите....лелййййй--- тоя е с Гоулеми топки
6
0
 
59
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Има си хас. Там не е здравословно да противоречиш на лидера.
5
4
 
56
 
! Отговори
соц маняк преди 10 години
Рядко ***! И най-интересното е, че отвсякъде като го погледнеш и без да знаеш кой е, ще си кажеш истинска фекална проба е този.Толкова мазен и с тази смесица от ню уейв-пънк прическа буди голямо ??? у мен.
4
6
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако имах финансова възможност бих посетил С.Корея и град Припят от любопитство.
3
1
 
62
 
! Отговори
Big Bad Wolf преди 10 години
Който не засвидетелствува достатъчно преданост, Ким Чен Ун ще го изстреля с минохвъргачката като коледен фойерверк.