Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна

ЕС е готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев
26 яну 2014 14:26, Елена Кирилова
155
Ромпой осъди насилието срещу протестиращите в Украйна
Херман ван Ромпой. Снимка: Bulgaria On Air

Председателят на Европейският съвет Херман ван Ромпой осъди употребата на сила и жестокост от страна на украинските власти срещу демонстрантите.

По думите му Европейският съюз остава готов да подпише споразумението за асоцииране с Киев. Той изрази категорична позиция, че всички виновни за случващото се в Украйна трябва да понесат своята отговорност.

„Последните ограничения на основните свободи, включително свободата на изразяване, свободата на събранията и свободата на пресата, няма да разрешат кризата“, коментира Ромпой. Според него те могат само допълнително да дестабилизират страната.

Очаква се през следващата седмица върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън да посети Украйна заедно с делегация от Европейския парламент.

По-рано стана ясно, че лидерите на опозицията в Украйна са отказали постовете, които президентът Виктор Янукович им предложи.

В събота група протестиращи блокираха входа на енергийното министерство, а министърът на енергетиката Едуард Стависки нарече случващото се заплаха за цялата енергийна система. Той осъди действията на протестиращите като незаконни, подчертавайки, че са пресекли "червената линия", като са влезли в сграда със засилени мерки за сигурност.

Демонстрантите пък напуснаха министерството и заявиха, че не са имало намерение да пречат на работата по никакъв начин. 

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
2
 
! Отговори
гочо преди 10 години
преведи го на иврит или хибру да не дойде естир
94
0
 
5
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Приятел всичко що е *** е юнеко
93
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите,майки бащти бяха ограбени от вашите Вие държите банките партиите,проституцията,мирогледа историята,информацията.вашите лъжат, манипулирът,кръдът ,корумпират, докога с талмуда.вече не сме такива ***
92
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
114 Нещо си в грешка чичко Гугъл казва друго !!!!!!!! МНОГО ИНТЕРЕСНО !!!!!!!!Майдан - Oh Imam ( персийски ) е градски площад в центъра на Исфахан в Иран . Площадът е заобиколен от исторически сгради от 17-ти век от империята Safavid и известен с историческото си значение и архитектура, което е довело до декларация че е част от световното наследство през 1979 . След Иранската революция получава сегашното си име в чест Рухола Хомейни .
91
0
 
3
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Съгласен съм анонимен но как да се борим с другите който са ни общи приятели,който предизвикват войни геноцид и унищожават нас който се наричаме българи.Нашите майки бащи и
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EDNO VREME GLEDAHME RAMBO,JAN CLAUDE ZAPADA BESCHE PRIMER ZA NAS A SIA GLEDAITE GEYOVE ,TRAVESTITI,INTRRACIALNI,SODOMIA TOVA SA ZENNOSTITE NA NOVIA ZAPAD TE NAISTINA ZAPADAT
89
0
 
2
 
! Отговори
до СЛАВЯНИНА преди 10 години
Славянино знаеш ли защо не ги бият,защото ако удариш *** удряш бог и те ще ти отмъстят.Т.Е не бият за да не ударят евреин сега разбра ли кой ни управлява
88
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
108 битуват страшно много митолгеми и градски легенди по тези въпроси , истината е много по прозаична , те са един много задружен народ , много социален народ но съставен от крайни индивидуалисти , естествено сред тях има всякакви техни представители са и Исус и Маркс , и Ленин и Кисинджър , Бъкси Сийгъл и Лаудер,Айнщайн и Рубинщайн., но наред с тях са и хилядите и милионите израстнали в гетата или в кибуците , последните с много труд създават от пустяната рай , доказаха че и от евреин селянин
87
0
 
2
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Всичко е многопросто на майдана .майдана е еврит и означава робско тържище на гой.от край време хазарите продават роби от източно европейската равнина който са любими за евреи и араби.Убитите са неонацисти от беларус който викали мръсни *** на сред майдана.Проверете ..................Проверете кличко какви са
86
0
 
7
 
! Отговори
bb преди 10 години
всички изчадия в еврейския(европейския)съюз изглеждат така...
85
0
 
0
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Анонимен лъжеш знаеш как бройте и стакмиствате виж какви нови думи,не само вие можете.
84
0
 
0
 
! Отговори
svoboda преди 10 години
Ynet-Ministers to vote on "Jewish 'pledge of allegiance -Ynet.Клетва към Еврейска държава не е същото като клетва към държава Израел,защото евреин е този,чиято религия признава,че била дадена"тайна,устна Тора на Мойсей или има еврейска(не арийска или друга)кръв.Но да не се отлоняваме от подкрепата на световни личности за партията Свобода.
83
0
 
2
 
! Отговори
гочо преди 10 години
Анонимен дълбоко съм убеден че,знаеш повече за българската история от мен защото свойте вашите са я НАПИСАЛИ и се отнасям с голямо уважение ,но това криене потайване ме дразни.Знам че чакате мошиаха,но защо тормозите добитъка.
82
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАВИЛНО.......НА ЕС ИМ ТРЯБВАТ РОБИ..А ТОВА СА 50 МИЛИОНА--ЩЕ ИМА ТЪРКАНЕ НА ***..ДО ОТКАЗ.....!!!ЗАПЛАТАТА ЩЕ ПАДНЕ И ЩЕ ИМА ГОЛЯМА КОНКУРЕНЦИЯ ЗА МИЯЧИ НА ***--ХАХАХАХАХААААААААААААААА!!!!
81
1
 
5
 
! Отговори
681 преди 10 години
Изкуфял дъртако, първо ги организирате тия безредици, а после призовавате за осъждане на това насилие! Гадни лицемери!
80
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 10 години
Но първо да минат през генна проверка анониман
79
1
 
1
 
! Отговори
ех вечните лъжи преди 10 години
До АнонименМоля забележете лъжите!Справка,wikipedia,Law of Return.Но когато става дума за лъжи..ха,ха,ха!А ако "Израел"се признае за Еврейска д-ва,това автоматически ще лиши етнически прочистените семити палестинци от правото им на Завръщане в откраднатите им земи.
78
0
 
2
 
! Отговори
липсващия шрифт преди 10 години
Важните неща са винаги в малкия шрифт,т.е Европа е готова да подпише споразумението с Киев и липсващия,че Урайна само трябва да приеме изискванията на МВФ.Ами да го добавим тогава. Kyiv Post- IMF:Ukraine not asking IMF about new stand-by programme.
77
0
 
0
 
! Отговори
dimitar преди 10 години
koy hvarlya kokteyli ***?koy rushi sgradi,chupi vitrini,nasajda nasilie,zadaljava drugite da mu se podchinyavat stom ne sa saglasni s tyahnoto mnenie?otnovo dvoyni standarti ot zapadnoevropeyskite politici.
76
0
 
2
 
! Отговори
хазар преди 10 години
Без Путин Голодомор за украйнските гой и човешки права само за евреите.Лео Бронщайн и хаим раковски,зедно с никита и лазар каганович са доказателството на това което пиша.И изгледайте филма евреите в крим и средния пръст на сталин