Черната статистика след сблъсъците в Киев

Общинските власти съобщават за 67 загинали протестиращи от вторник досега
20 фев 2014 20:14,
210
Черната статистика след сблъсъците в Киев
Снимка: БТА

Шестдесет и седем протестиращи са убити от вторник досега при насилието в Киев, съобщи Франс прес, позовавайки се на комюникета на киевските общински власти.

В центъра за съдебна медицина са докарани 67 трупа, посочва общинската администрация, уточнявайки, че става въпрос за протестиращи, убити от вторник насам.

По-рано опозицията съобщи за "над 60 жертви" на насилието днес.

Още по темата
 Данните за броя на загиналите остава противоречив. Главният медицински координатор на демонстрантите Олех Мусий заяви за Асошиейтед прес, че най-малко 70 активисти са били убити при сблъсъци с милицията в украинската столица и броят им може да нарасне, а ранените са над 500.

Според АП убитите тази седмица при сблъсъците в Киев са най-малко 99.

Видеозапис на украинската телевизия показа днес шокиращи сцени на протестиращи, покосени от автоматична стрелба, и техни другари, които се спускат да им помогнат. На кадрите се виждат групи протестиращи, които изнасят телата върху пластмасови плоскости или дъски.

Украинското вътрешно министерство съобщи, че 67 военнослужещи от вътрешни войски са били пленени. Не стана ясно
къде са били отведени. Според опозиционен депутат те се намират в окупираното столично кметство.

В киевските болници с огнестрелни рани са докарани 130 служители на правоохранителните органи, съобщи вътрешното министрество, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Жителите на Киев спешно се запасяват с продукти от първа необходимост като хляб, сол, захар, брашно, жито и вода. Заради търсенето в някои частни магазини цените са се вдигнали с 30-40 процента.

Засилена е охраната на банките. Ограничен е обемът пари, които може да се теглят от банкомати. В Киев има проблеми с мобилната връзка.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още по темата: украйнажертвисблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
9
 
10
 
! Отговори
7777777 преди 10 години
Русия няма цели...мого и дреме за Украина, (която е 4 пъти по бедна от Русия)...просто стоят срещу тиранията на запада...е някои да ми каже какво добро е донесъл запада за България!
120
4
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До London calling ОО присмял се Хърбел на Щърбел. Как не ставам бе? Ще бъда комедиант а ти ще чистиш кенефите,там дето правя шоутата. Марш да изпомпиш някое заседнало англииско ла*но и после пак ми отговори
119
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 129Той и петрола щеше да падне до 60 долара,а отново е над 110 долара за барел. Газта също стигна до рекордни нива от 627 долара за 1000 кубични метра,а ти чакай падането на Путин от власт.
118
1
 
6
 
! Отговори
BOYAN преди 10 години
Сещате ли се за гълъбите на папата
117
2
 
15
 
! Отговори
Вести преди 10 години
Западната преса се изнизва всеки път под команда 1 час преди да започнат убийствата. Вече втори журналист от вести е застрелян, защото показват истината! Снимаха терористите-снайперисти, снимаха и взривяването на бомби м/у екстремистите, за да манипулират мнението на хората! Над 70 милиционери са заложници, 40 милиц. Са ранени от снайперисти, използван е отровен гас с/у милицията-същия сценарий като в Сирия!
116
0
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 149142 ти отговори.
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЗапасенДа бе чул съм, средния московчанин трябва да работи 8 месеца за кв м жилищна площ, а МРЗ се преизчислява в долари и евро
114
2
 
9
 
! Отговори
Xristo преди 10 години
Целта на САЩ и Европа е да разделят Украйна на три части западна, централна и източна, има една много подходяща поговорка "разделяй и владей" искат да колонизират и тези територии, и познайте каква тъжна съдба ги чака тези хора.
113
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета коментарите и забелязвам как Българи мразят други Българи, че дори им желят най-лошото. Е как очакваме такава държава да просперира?? Това е знак за разпад на тази нация. Ние сме готови да се избием един друг, без никаква жалост и заради най-малкото!! Това е много тъжно.
112
1
 
2
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
До Анонимен 140МРЗ изчислена в какво?!! Случайно да знаеш, че Москва е в топ 10 на най-скъпите градове в света?! И, не съм военен, нито пък съм бил. Явно имаш много развинтено въображение.:p
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво протестират, като ние сме в ЕС като че ли ни е много добре...и на ли искат демокрация, е повече украинци предпочитат Русия от колкот запада и с право...
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 142Във всички случай много повече неща отколкото в Русия, ако не знаеш в Русия цените са едни от най-високите в еврропа, изключение правят само бензина, тока и газта, но и на тях доста им се вдигнаха цените
109
3
 
7
 
! Отговори
чукана преди 10 години
Чух ,че някви наши папагали щели да праят бдение за украйна тука! Верно ли е !?
108
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Запасенти сигурно си некой военен без капка акъл в главата, обясни ми само едно защо като е толкова убаво в таможниО съюз на ***, МРЗ в Русия е средно 3-пъти по ниска от тази в Приалтика, Полша и Чехия
107
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СВЪРШЕНО Е!Янукович ще бъде труп само след теб!
106
3
 
4
 
! Отговори
до 130 преди 10 години
Тва са ***!
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искат да влязат и умират за това. После като влязат ще умират от това.
104
6
 
7
 
! Отговори
London calling преди 10 години
До neni4aПростаци като тебе спъват развитието на България. С баща полицай и майка неграмотна счетоводителка няма да стигнеш далече неграмотен селендур.
103
0
 
1
 
! Отговори
Запаесен преди 10 години
До Анонимен 117Поне го напиши правилно. Ама нещо недознайваме езици, а? Иначе сме мнооого умни.
102
0
 
4
 
! Отговори
ДА ,БЕ ..ДА ХА,ХА... преди 10 години
Бият се ив Житомир!Не слушаш ли новините ...??