САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович

Украинският президент трябвало да изведе страната към ново бъдеще
21 фев 2014 07:38,
75
САЩ не подкрепят искането за оставката на Янукович
Снимка: БТА

Вашингтон не подкрепя искането на украинската опозиция за оставката на президента Виктор Янукович, заяви снощи посланикът на САЩ в Украйна Джефри Пайет в интервю за канал СиЕнЕн, цитирано от руския информационен сайт lenta.ru.

"Нашата позиция се състои в това, че президентът Янукович трябва да изведе страната към ново бъдеще и той трябва да направи това чрез създаването на ново правителство, внасянето на изменения в Конституцията и възстановяването на политическия ред", посочи американският дипломат.

Още по темата
Според мнението на посланика, за да се възстанови стабилността и мирът в украинската столица, са необходими решителни действия и "мощни сигнали", свидетелстващи за това, че виновните за кръвопролитията ще си понесат отговорността, а в новото технократско правителство да влязат както представители на опозицията, така и на управляващата Партия на регионите.

"За САЩ е напълно очевидно, че голямата част от отговорността е на президента Янукович. Той е държавният глава. Но същевременно ние ясно осъждахме насилието и от двете страни", добави Пайет цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В украинските социални мрежи, които следя с интерес по този повод пишат, че Америка в добрият си стар навик с дясната ръка подкрепя, а с лявата ръчка. "Не ме гледай какво правя, а слушай какво ти говоря"
4
13
 
7
 
! Отговори
Към старото ново преди 10 години
И как ще изведе Янукович страната "към ново бъдеще" /американският посланик в Украйна явно е добре запознат със соцтерминологията/, през пламъците на братоубийствена война ли? На правителствените войски е дадена заповед да използват бойни средства срещу демонстрантите!
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да, САЩ е за демокрацията, но на САЩ не им трябва силен Европейски съюз, пък и Путин е труден противник. След такава упорита съпротива е ясно, че Украина не иска управлението на Янукович. Сега, с отказа на американците да подкрепят съпротивата на народа срещу статуквото, резултатът ще е или жестокото й смазване, вече с карт бланш на САЩ, или продължаване на стълкновенията до победа на опозицията. Но тя ще е кървава победа.
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците са големи ***, навсякъде подклаждат конфликти и се месят където не им е работа. Кадафи и Садам не може но Янукович нека остане, нека този диктатор и руска *** изведе страната към светло бъдеще. Птууу, ***!
1
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а усетихте янки че при подкрепа за фашизоидите ще сгафите много.това е добре.внимавайте за русия.сега и ес ще даде заден ход.иначе газова криза в европа форевер.