Новото правителство на Украйна се отлага за четвъртък

Губернаторите на 15 от 24-те провинции са подали оставка
Обновена: 25 фев 2014 13:34 | 25 фев 2014 11:50, Елка Василева
19
Новото правителство на Украйна се отлага за четвъртък
Снимка: БТА

В четвъртък трябва да бъде оформена управляваща коалиция във Върховната рада и да бъде съставено ново правителство на Украйна, съобщи председателят на парламента и изпълняващ длъжността президент Олександър Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Турчинов не посочи причини за отлагането на сформирането на кабинета, което се очакваше днес.

Съгласно конституцията от 2004 г., към която страната се върна в неделя, парламентарното мнозинство съставя правителство.

Още по темата
С гласовете на 316 депутати Върховната рада на Украйна предостави на Турчинов правомощия да подписва приетите от нея закони.

Губернаторът на централната Черкаска област Серхий Тулуб подаде оставка днес, предаде още ИТАР-ТАСС, като се позова на неговата пресслужба.

Тулуб аргументира своето решение с необходимостта от избягване на по-нататъшно противопоставяне и с неизбежността от промени в системата на изпълнителната власт в Украйна. "Бях, съм и ще остана член на Партията на регионите. Партия, в която членуват десетки хиляди порядъчни, трудолюбиви хора, които не са опетнили своята чест нито с думи, нито с дела", подчерта той.

След смяната на властта в Украйна оставка подадоха губернаторите на 15 от 24-те провинции в западната и централната част на страната, пише БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
2
 
! Отговори
имат нямат преди 10 години
пари,платиха си половината дълг към Газпром.Другата половина нрупа лихви.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия ще направят работата. Певица министър ,боксьор президент ,малиии а някой в това време ловят рибата в мътните води хахах..Познато ни е на всички.
16
1
 
10
 
! Отговори
на дъното преди 10 години
Нека Кличко да продаде Украйна на ЕС! Писна ми все България да е на последните места в Европа! Украйна ще ни замени на дъното на всички европейски класации!
15
1
 
11
 
! Отговори
Фиктория преди 10 години
Фиктория Нюланд нарича Кличко "Клич" (***), а Яценюк "Яц" (клоун).
14
1
 
7
 
! Отговори
секретар преди 10 години
Олександър Турчинов е бил секретар на районния комитет на комсомола, а след това е бил завеждащ отдела за агитация и пропаганда на Днепропетровския областен комитет на комсомола.
13
1
 
5
 
! Отговори
посланик в Киев преди 10 години
Американският посланик в Киев: Новото правителство на Украйна се отлага за четвъртък!
12
1
 
16
 
! Отговори
1234 преди 10 години
Хехе, започна се гризнята между "революционерите". Като гледам и в четвъртък правителство няма да има. Няма ги обаче и парите обещани от ЕС и САЩ. Няма и да ги има - забелязвате ли как финтово и г-жа Аштън ги пързаля към МВФ? Там където още вчера ги насочи и американският финансов министър...А всички знаем на свой гръб какво значи заем от МВФ - само две от условията му: повишаване цената на газа за домакинствата с 35-40%, и повишаване на топлофикационните услуги с 56%! А още Русия не е казала дума за дълговете към Газпром... А честито освобождение драги ми украинци!
11
1
 
12
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
ТОЯ ТУРЧЕВ, ИМА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ И ОТ ХИТЛЕР!!! ФАШИЗЪМ!!!
10
1
 
30
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Очакваше се. Мислеха си,че цялата държава ще ги подкрепи-не стана Мислеха си,че ще хванат бързо Янукович-не стана Мислеха си ,че ще им дадат тия 35млрд.-не стана Какви сласти са тия.Та те нямат власт в половината страна. А Крим вече се въоръжава и ще си пази границите си. Нещо,от сълзи,шампанско и радост,нещата прерастнаха в отчаяние от липсата на пари и контрол. Дори и тия ***,дето отваряха шампанското ,радваха се,сега мълчат като на8рани.Тук-там някой да охули Путин
9
1
 
22
 
! Отговори
Гласуващите преди 10 години
с павета и бутилки *** искат постове. Иначе са казали, че няма да напуснат Мегдана
8
3
 
23
 
! Отговори
Гладна преди 10 години
Абе *** нямате 10 цента у хазната,тръгнали сте правителство да правите.*** на какво и за кого го правите ???
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако не ви е известно партията на регионите филиал на руската партия единна русия вчера гласува за оставката на януката само *** твърди защитници на крадеца олигарх янукович го защитават със зъби и ноктиНе не сте продажни гъ*ове
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Странно е че чистката в парламента се отлага пак, всеки държи кокала здраво и никой не подава оставка там.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тепърва в Украйна ще става интересно, пари трябват спешно, но има само обещания в бъдеще време от ЕС и САЩ (и двете суперсили нямат в момента пари), Превратаджиите пускат печатницата, гледаме висока инфлация и фалити, а единствения който може да им даде в момента (Путин) си изтегли посланика от Киев и чака спокойно евроидиотите от Майдана в Кремъл да му се поднесат на тепсия в Кремъл (преди години това направи и Тимошенко), блажени са тез дето им се въртят танкове и войни в главите.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Турчинов не посочи причини за отлагането на сформирането на кабинета, което се очакваше днес."Причините са прости, новият транш се е забавил.
3
1
 
17
 
! Отговори
ПЛЪХОВЕТЕ преди 10 години
делят плячката
2
4
 
47
 
! Отговори
Лъжа и измами преди 10 години
Илезе видеозапис, от който се вижда кои са започнали първи дастрелят Това са специално въоръжени от Запада майдановци с цел да принудят Янукович да подпише споразумението, което естествено нито Запада, нито Майдановци спазват. Провакацията на Запада е пълна. Не вярвайте на нашите медии. Те ви лъжат или скроват истината, защото угодничат на нашата власт, тясно свързана с Евросъюзните убийци.
1
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янукович ще спечели изборите.