Референдумът за автономията на Крим – на 25 май

Тогава ще се проведат и президентските избори в Украйна
Обновена: 27 фев 2014 20:15 | 27 фев 2014 20:03, Красимир Ангелов
96
Референдумът за автономията на Крим – на 25 май
Снимка: Reuters

Върховната рада на украинската Автономна република Крим реши да организира на 25 май референдум по въпроса за статута на автономията и разширяване на правомощията й, съобщи парламентарната пресслужба, цитирана от БТА.

Парламентът уволни и местното правителство с тайно гласуване, се добавя в съобщението. Депутатите от Върховния съвет на Автономната република избраха Сергей Аксенов за председател на министерския съвет.

Той е депутат в кримския парламент и председател на фракцията на партия „Руско единство”.

Сергей Куницин пък е назначен за постоянен представител на президента на Украйна в Крим, съобщава ИТАР-ТАСС.
Указът на Александър Турчинов е публикуван на 27 февруари.

Както е известно на 25 май ще се състоят и предсрочните президентски избори в Украйна, които бяха насрочени след отстраняването на държавния глава Виктор Янукович.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес въоръжени превзеха парламента и правителството в Крим. Сградите са под контрола на отряди за самоотбрана на местното рускоезично население.

Мирът и спокойствието в Крим бяха поставени под заплаха в резултат на противоконституционното завземане на властта в Украйна от радикални националисти с подкрепата на банди, заяви прессекретарят на председателя на кримската Върховна Рада Оксана Корнийчук.

Тази вечер стана ясно, че изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е отпътувал за Симферопол.

"Той отлетя за Симферопол. Има стъпки, които ни дават надежда за мирно урегулиране на ситуацията. Важно е да се избегнат сблъсъците”, заяви представителят на Украйна в НАТО Игор Долгов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: УкрайнаКримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама вярно полските *** пак ще гризнат дръвцето. Ето защо Янукович така неочаквано вдигна гарда - целта е стратегическо отстъпление, за да се върне с въстаналия изток и руската армия. Това е типична тактита на руснаците, с която са преебали няколко империи - първо отстъпление и привидна победа на врага, след което идва контратака и тотален разгром на самозабравилия се противник.
43
3
 
30
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Каквото става в Украйна е дирижирано отвън и е насочено срещу Русия.Затова Русия е твърдо решена да се защитава.Как?Балтийският флот е в бойна готовност-държат на мушка Брюксел.Десантни войски и авиация се придвижват на запад.Маневри на Черноморския флот.S400 се дислоцират за ПРО на Москва.Мечката е вдигнала тежката *** и е готова да млати.Този път може да не чака да бъде ударена.Първият удар ще нанесе Русия!Затова пращайте ранобудните за защита на майдана!
42
0
 
19
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Ти да не си писал сценариите за" На всеки километър"
41
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как ги нагласиха украинците сега.Янукович нарочно отстъпи.Сепаратистите са в шах,скалъпват измислено правителство.Руското население разбира се е против,започват бунтове.Сепаратистите се намесват(ако са толкова прости) да потушават бунтовете.Русия реагира светкавично както в Грузия.И в Киев ще се вее руския флаг върху БТР с червена звезда.
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
татарите с техния джихад правят мечешка услуга на *** от Киев, защото ще предизвикат намеса на Русия с техния джихад
39
0
 
18
 
! Отговори
Харесваш ми преди 10 години
Имаш чувство за хумор
38
4
 
20
 
! Отговори
Ха сега де преди 10 години
Новият премиер на Крим е заявил, че се подчинява на Янукович. Пък той е в Русия
37
2
 
18
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Не е вярно ,бях голям и цигари пушех и камъни хвърлях по партийният дом Славни години.....
36
3
 
19
 
! Отговори
Как ще стигне в Крим преди 10 години
"Тази вечер стана ясно, че изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е отпътувал за Симферопол." - нали БЕРКУТ е блокирал пътя за КРИМ. Вие ще ги унижавате и уволнявате, ама те си намериха друга работа. Ама че сте ***. Затова давайте оставки мирно, под строй и към затвора
35
0
 
17
 
! Отговори
Избегал бил си дете преди 10 години
Простено ти е.
34
4
 
19
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Когато бях на 14 и скандираха Времето е наше , имах лепенка на лъвче от СДС , и аз виках на митингите и не ми казаха че съм бил соросоиден - сатанист
33
0
 
17
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
Като ми цитираш Carney, обясни ми (по възможност "поподробнее") откъде идва несвързаното ти заключение, че в изявлението се усещал страх? След което ще те освободя от вниманието си, защото помня че в този час в България все още е ракиено време :)
32
8
 
20
 
! Отговори
WTF? преди 10 години
Русия ще анексира юго-източна Украйна по един или друг начин.Ще стане като в Осетия.Руското население под опасност и първи ще влезе чеченският спецназ,главорезите на Рамзан Кадиров,най-вярното куче на Путин.И после ще залеят останалата част от Украйна със зверски тероризъм.Чак на САЩ и ЕС ще им се догади.Горките обикновенни граждани на Украйна,ако знаят само в каква гадост ги забъркаха!
31
0
 
20
 
! Отговори
st преди 10 години
Референдум резултати и каквото покаже избора на мнозинството,недоволните и от двете страни имат избор ако руснаците изгубят самолета и русия,ако украйнците изгубят саковете и към украйнската част.ТОЧКА.
30
2
 
21
 
! Отговори
Izbegal преди 10 години
Ако се отцепят , Русия печели100 000 000 долара годишно - наема за базата
29
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин започва да пиба яко...Олимпиадата свърши...пазете си задниците, украински ***...
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе охлюви,България никой не я смята сериозно за държава!!Това можете ли един път за винаги да го осъзнаете със своите едноклетъчни мозъчета ???
27
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Румен221Приятел,ти си лъжец!Убийците на над 80 човека в Киев са действали по заповеди на Янукович,който е обявен за издирване с официална заповед!Ти си абсолютен,завършен,лъжец!
26
4
 
44
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Защо Косово да има право да обявява независимост (при това без да пита хората от северно Косово), а Крим да няма право да определи чрез всенародно допитване своята независимост от киевските банди?
25
4
 
20
 
! Отговори
supernova® преди 10 години
До Влади-МирDear, очевидно ти и руския го разбираш толкова зле, колкото и българския :D