Референдумът за автономията на Крим – на 25 май

Тогава ще се проведат и президентските избори в Украйна
Обновена: 27 фев 2014 20:15 | 27 фев 2014 20:03, Красимир Ангелов
96
Референдумът за автономията на Крим – на 25 май
Снимка: Reuters

Върховната рада на украинската Автономна република Крим реши да организира на 25 май референдум по въпроса за статута на автономията и разширяване на правомощията й, съобщи парламентарната пресслужба, цитирана от БТА.

Парламентът уволни и местното правителство с тайно гласуване, се добавя в съобщението. Депутатите от Върховния съвет на Автономната република избраха Сергей Аксенов за председател на министерския съвет.

Той е депутат в кримския парламент и председател на фракцията на партия „Руско единство”.

Сергей Куницин пък е назначен за постоянен представител на президента на Украйна в Крим, съобщава ИТАР-ТАСС.
Указът на Александър Турчинов е публикуван на 27 февруари.

Както е известно на 25 май ще се състоят и предсрочните президентски избори в Украйна, които бяха насрочени след отстраняването на държавния глава Виктор Янукович.

Още по темата

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес въоръжени превзеха парламента и правителството в Крим. Сградите са под контрола на отряди за самоотбрана на местното рускоезично население.

Мирът и спокойствието в Крим бяха поставени под заплаха в резултат на противоконституционното завземане на властта в Украйна от радикални националисти с подкрепата на банди, заяви прессекретарят на председателя на кримската Върховна Рада Оксана Корнийчук.

Тази вечер стана ясно, че изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов е отпътувал за Симферопол.

"Той отлетя за Симферопол. Има стъпки, които ни дават надежда за мирно урегулиране на ситуацията. Важно е да се избегнат сблъсъците”, заяви представителят на Украйна в НАТО Игор Долгов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: УкрайнаКримСимферопол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
25
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
""Мы твердо поддерживаем территориальную целостность и суверенитет Украины. Мы ожидаем от других стран, что они будут делать то же самое. В этой связи мы внимательно следим за российскими военными учениями вдоль украинской границы", - сказал Карни."Мы ожидаем, что Россия будет транспарентной относительно этих действий и избегать провокационных действий", - добавил представитель Белого дома."М-дааа, усеща се страхът от разпадането на АТОМИ, макар И на ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ!!!
23
6
 
20
 
! Отговори
СЛАВА УКРАЇНІ ! преди 10 години
youtube/watch?v=EdH1d1UMKPE
22
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нека оставят шайката в Киев да затъва в дългове. Народът не е длъжен да плаща изцепките на тези бандити. Да си затъват в дългове към МВФ, щом искат, но да си ги плащат сами!
21
0
 
20
 
! Отговори
детенце преди 10 години
Бат Здравко, имаш ли автомат?
20
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ред е на Одеса, Харков, Донецк и Луганск. Нека се разграничат от бандитите, завзели Киев с кръв и насилие, и самообявили се за парламент, правителство и президент.
19
2
 
24
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
А бе остави ги теориите на Бжежински, ....а пък да не вземат на ПРАКТИКА да се съберат руските и украинските танкове т.е да се обединят Харков(Украйна-Т80) и Нижни Тагил(Русия-Т72,Т90), че не се знае до къде ще стигнат?!!? Все пак Германия има 700, Франция 1000 танка, а Русия към 16 000(нищо че са ръждясали;-))
18
3
 
47
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
Терористо-сатанистите искаха война, убиваха в Украйна, лъгаха, стреляха по полицаите, вадиха очи на специалните части - сега *** Путин недей, страх ни е.
17
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"" Поведението на Путинската хунта e дълбоко-погрешно е най-вредно за самата Русияв резултат на тази политика СЕГА русия ще има в лицето на Украйна своя най-голям врагв резултат на тази политика русия ще граничи САМО с ВРАГОВЕ ""
16
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рогозин предложил новым руководителям Украины арестовать самих себяRead more: ntv.ru/novosti/848680/#ixzz2uYCEMTxK
15
1
 
22
 
! Отговори
do 13 преди 10 години
Az sum v Ukraina I gledam mestna televiziq , za tova go napisah.
14
3
 
23
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
"Референдумът за автономията на Крим на 25 майТогава ще се проведат и президентските избори в Украйна"-----Може и нищо да стане до тогава в новосформираните субекти на РФ - Република Малорусия и Крим;-))
13
7
 
40
 
! Отговори
il_cho преди 10 години
До АнонименСоросоиде, няма как да има изненади! Това е само част от цената, която Украйна ще плати заради шайката *** бандити, които обрекоха страната на мизерия. Хващаме ли бас, че Украйна я чака приватизация, закриване на предприятия, емиграция и мизерия!
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е най-правилното решение - етническите руснаци трябва да се отделят, от друга страна Украина извоюва свободата си!! Това е добра новина за всички
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
До Анонимен 16: Резултатът от референдума е най-важната му характеристика. Но за да има резултат, е важно неговото провеждане. Притесненията очевидно са за шайката, обитаваща парламента в Киев, след паническата им реакция. Нека народът реши какво желае, това си е негово право. Но да го каже мирно на референдум, а не с кръвопролития, както направиха 'протестиращите' в Киев.
10
3
 
26
 
! Отговори
Даола преди 10 години
Ако прочетете биографията на Турчинов в лента.ру, ще видиге за играч от какъв мащаб става дума - нашите " политици" ряпа да ядат.
9
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 1Да не останеш изненадан от резултата на референдума?
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2Издирван е чрез Интерпол
7
2
 
22
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
Ама бива ли така, сега референдум ще правим, това не е нужно и не е в ничии интерес. Ами и ако и други области вземат да направят референдум за отделяне, какво ще правим ша остане само Киев от Украйна. Не се радвам на това, което става днес в Украйна защото утре може да дойде в нашата къща, защото и при нас има продажници готови за 5 лв. да си отворят широко бузите, без да мислят, че 5 лв. ще свършат бързо и после ще седят гладни.
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 9kolkoto w Kosowo glasuwa cqla Serbia. ?. Gluposti goworish. Krim e awtonomna oblast.
5
4
 
36
 
! Отговори
Сивия преди 10 години
На Украина вече не и трябва Крим. ЕС да ги компенсира с някаква територия за награда, че се наведоха.