Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия

Украйна ще може да защити териториалната си цялост
Обновена: 27 фев 2014 14:06 | 27 фев 2014 10:43, Елка Василева
341
Украйна предупреди Русия да не предприема военна агресия
Олександър Турчинов. Снимка: Reuters

Временният президент на Украйна Олександър Турчинов предупреди руските военноморски сили в Крим да не предприемат военна агресия и ги призова да не напускат базата си, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

"Обръщам се към военните командири на Черноморския флот: всички военни трябва да останат на територията, предвидена в договорите. Всяко придвижване на военни ще бъде възприето като военна агресия", заяви Турчинов пред украинския парламент.

„Каквито и да са придвижвания извън пределите на тази територия ще бъде оценено като агресия. Украинската държава ще може да защити своя суверенитет и териториалната си цялост“, заяви Турчинов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата

Турчинов отправи призив за спокойствие, след като сградите на парламента и правителството в Симферопол, столицата на автономната република Крим, бяха превзети от отряди за самоотбрана на рускоезичното население, които той нарече "престъпници във военни униформи", посочва Ройтерс.

Временният президент е издал заповед на силовите структури да предприемат всички необходими мерки за защита на гражданите, добавя Ройтерс.

Руският Черноморски флот използва базата в Севастопол на полуостров Крим с рускоезично население, напомня АФП, цитирана от БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Посочете ми един американски банкер - християнин? Няма. Всички са евреи и мразят християните и нашия Бог-Иисус.Иисус е говорил на армейски и умрял *** кръст та не от пироните, а от любов за нас. Сърцето му не е издържало тази огромна любов, понеже знае какво има да става. От край време евреите се опитват да ни скарат помежду ни и те да нямат нищо общо... Има ли война, тя трябва да е и срещу евреите и техните банки.
218
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички истински българи сме за Русия. Тези, които вярват на Американската демокрация са предатели като Юда. Американците са добри хора, но живеят в една изкуствена империя, която се управлява от евреи и сатанисти.
217
5
 
31
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Ах, какви шамари ще раздава Володя. Жалкото е, че нашата смешна държавица пак е на страната на губещите.
216
6
 
24
 
! Отговори
до 262 преди 10 години
СССР + Китай = смърт на всички които подкрепят Сащ :) Китайците не е необходимо да изстрелят и 1 патрон.... само ако запалят американските долари на площада в Пекин и новата валута в света става йената ( и биткойна :) )
215
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До до до 258Кое по-точно беше глупост от това? Че СССР загубиха? Знам, че те боли, но поне се научи да приемаш, че дори богоподобната ти Русия може да губи. Губила е преди, губи сега, и тепърва ще губи още.
214
6
 
3
 
! Отговори
до до 258 преди 10 години
победител ще е който остане жив по света. Но ти няма да си сред тях да пишеш глупости. защото Студената война 2 тепърва започва.
213
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 258Елементарен въпрос. Студената война. Победител - САЩ. Победен - СССР.
212
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По това кой си избират за премиер става ясно кой е финансиста. Яценюк евреина, чиято сестра е в сащ в сциентоложка секта на кукувци.
211
5
 
27
 
! Отговори
До 258 преди 10 години
Браво - ха сега ми кажи една държава с която янките са водили война и да се победили. От Виетнам насам където се намесят все гледат да намерят и съучастник за да не берат срама сами.Лошото е че и България влезе в групата на агресорите, но ще дойде време и ще си плащаме за това.
210
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДО 230Покажи ми източника с доказателствата, руска подлого!! Защото и двете са плод на развинтеното ти въображение!
209
37
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 245Путин ще бъде разгромен само от САЩ (всъщност само САЩ ще е достатъчно) - Англия - Франция - Германия - Турция. Българските войски ще са там само да гледат сеира на "армията" на Путин. А психично болни са само русофилите. В техните кратуни има само конспирации на Запада, нито една от които не е доказана бтв.
208
1
 
9
 
! Отговори
тя преди 10 години
Ааааа, те искат само милиардите им ...
207
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
koi shte trygne sreshtu rusnacite ? oshte ne se e rodil takyv smel4aga
206
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КРИМСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ПРЕДИ МАЛКО ИЗЛЕЗЕ С РЕШЕНИЕ,ЧЕ ЩЕ НАСРОЧИ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ОТДЕЛЯНЕ НА КРИМ ОТ КИЕВ И ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ, РАЗПАДА ЗАПОЧНА,АМА ТАКА Е ТИЯ ШИБЕЦИ ОТ МАЙДАНА МНОГО СИ ПОВЯРВАХА,ИЛИ ПО ТОЧНО МНОГО СЕ ВЪРЗАХА НА ОНИЯ ФИТКИ КАТРИН АШТЪН И ВИКТОРИЯ НОЛАНД ДЕТО ИМ ОБЕЩАВАХА РЕКИ ОТ МЕД И МАСЛО ,А В МОМЕНТА В ХАЗНАТА НА УКРАЙНА НЯМА И ПУКНАТА СТОТИНКА ,ТАКА Е ВИНАГИ ЗАПДА МНОГО ОБЕЩАВА,АМА НАКРАЯ ТОЧНО ОБРАТНОТО МИЗЕРИЯ И -СПРАВКА БЪЛГАРИЯ СЛЕД СЪБИТИЯТА ОТ ЯНУАРИ 97
205
3
 
3
 
! Отговори
ни съ знай преди 10 години
Рускоезични?????????????????.Сигурно са бинбинистанци, които общуват помежду си като ползват руския език!
204
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО окупират Западна Украйна, а Русия освобождава Източна Украйна.
203
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ПероГрузия е 4 млн. държава. То остана и руснаците да не успеят да я пречупят... Украйна е 45 + млн. и граничи с държави - членки на НАТО. Сам направи разликата.
202
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХОРА, НЕ ПИШЕТЕ МИНУСИ НА ЧЕРВЕНИТЕ ***. КАТО СТАНАТ НЕФЕКТИВНИ, ЩЕ ИМ СПРАТ ПАРИЧКИТЕ.
201
3
 
32
 
! Отговори
ДО 230 преди 10 години
Ти сега да не ставаш? Тази сутрин телевизиите предадоха че САЩ са налели в Украйна 5 милиарда долара за да стане цялата бъркотия там Снайперистите също, и са стреляли по протестиращите за да набедят милицията и предизвикат всичко това което стана.Няма държава в която са станали размирици и да не са намесени янките. Не Русия е с/у запада, а запада е с/у Русия дразнят го богатствата и.Но това не е нито Ирак , Либия, Египет, Сирия това е РУСИЯ.Всеки който се е полакомил за нея си е трошил главата
200
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Едно е да скачаш на площада, а съвсем друго да се биеш с оръжие. Повечето маймуни на Турчинов ще се разбягат при война, защото са страхливци.