Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите

Страната е заплашена и от икономически санкции заради Украйна
Обновена: 7 мар 2014 07:29 | 6 мар 2014 20:00, Анисия Иванова
296
Европейският съюз замрази преговорите с Русия за визите
Извънредната среща в Брюксел, Херман ван Ромпой. Снимка БТА

Европейският съюз замрази преговорите с Русия за споразумения за всеобхватно партньорство и опростяване на визовия режим и я заплаши с икономически санкции, ако не спре до дни да дестабилизира ситуацията в Украйна, предадоха световните агенции.

На извънредна среща днес в Брюксел, посветена на украинската криза, държавните и правителствените ръководители от ЕС призоваха Москва да се съгласи да започне в най-скоро време преговори по въпроса.
Европейските лидери взеха това решение, след като Съединените щати наложиха визови ограничения на проруските опоненти на новата украинска власт в Киев и откриха пътя за налагане на финансови санкции, отбелязва Асошиейтед прес. Целта на наказателните мерки, предприети от ЕС и САЩ, е да бъде овладяна най-тежката геополитическа криза в Европа след края на Студената война.

Още по темата

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой предупреди Русия, че разполага с броени дни, за да реагира. В противен случай Европейският съюз ще обмисли мерки като забрана за пътуване, замразяване на активи и отмяна на следващата среща на върха ЕС-Русия, предупреди Ван Ромпой, цитиран от ДПА.

Той даде да се разбере, цитиран от ИТАР-ТАСС, че до произвеждането на избори в Украйна, Европейският съюз е готов да подпише само политическата част от споразумението за асоцииране на бившата съветска република. Икономическият раздел на спогодбата ще бъде оставен за след формирането на нова изпълнителна власт в страната, допълни той.

Ван Ромпой определи украинската криза най-тежката в Европа след балканските войни. Европейският съвет утвърди решението за предоставяне на Украйна на помощ в размер на 11 милиарда евро до 2020 г., съобщи  председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Европейските лидери осъдиха решението на кримския парламент да свика референдум за присъединяване на украинската автономна република към Русия. Те го определиха като незаконно. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рампуйй дава броени дни на Русия да реагира....Мдааа, след броени дни демонтажът на ЕС започва.
117
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРИКС Е РЕАЛНОСТ, А НЕ ПРАЗНИ ЦИФРИ, КОИТО СЕ ПИШАТ КОЙ ЗНАЕ КЪДЕ -----------------------------------Това 173 са официални данни на междунардната организация за междубанковии преводи SWIFT в която членуват 10000 банки и финансови институции от 212 страни и зони
116
3
 
6
 
! Отговори
Хотелиерче преди 10 години
Блъфират западните ***. Накъде без руснаци по черноморието. С хляб и сол ще ходим да им се молим да идват.
115
1
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
160Абе пич ти изобщо имаш ли представа за какво пишеш?Я вземи малко се ограмоти и тогава плещи глупости. Изобщо имаш ли си и най-малка представа защо в момента долара е световна търговска валута, какво е БРИКС и какви са целите им. Случайно да си запознат и с позицията на МВФ за налагане на нова световна валута?А знаеш ли преди ембаргото на Иран колко е бил дела на долара в световната търговия по индексите, които цитираш? 52%, сега е ? Та кой е загубил от ембаргото на Иран?
114
4
 
8
 
! Отговори
край преди 10 години
И ние подкрепяме съюзниците от европа - няма да купуваме рески нефт - минаваме на колелета и аеца ще го турим на дърва и *** но нема да си зарезваме европейските ценности и цивилизационния избор. Вече че пишем на латиница и че се кръстим наопаки.
113
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
П*дераския съюз със сигурност е към края си, но той вече си свърши мръсната работа и направи от Европа едно голямо блато.
112
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Крайно време беше писна ми от руски шляпки по морето, прогониха всичките нормални туристи, лошото е само че голяма част от руснацит дето идват в България са от балтийските страни и Израел и пак ще идват да шляпат тука
111
1
 
2
 
! Отговори
До Василев: преди 10 години
Василев, ми то като гледам на тоя протест ще сте ти и ... ланшният сняг!
110
2
 
10
 
! Отговори
ей! преди 10 години
ЕС и САЩ да не мислят, че Русия е Югославия. Отцепиха Косово и не знаят, че бумеранга се връща. То сега почва, следва още изненада за Европа. САЩ- хитреците пак ще излязат сухи в ситуацията, но този път може котка да им мине път.
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като забравих да ви напиша а и нямаемясто , че миналата година руската рубла е била на 15 място сред валутите а рази година е на 17 ,а на 15 е дошла полската злота Китайския Юан е на 6-то като е изместил от него Швейцарския франк Браво Милиарден Китай е изместил миниатурна Швейцария И то основна част от обмена 75% е между Китай и Хонк Конг а иначе от останалите 25% основни ифграчи са ВБ , Синфапур и АвстралияКнадскиа долар и Австралийски са съответно на 5 и 6Японската йена на 4
108
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мъдуро обаче подкрепя твърдо Русия и им стои изотзадзе.
107
4
 
6
 
! Отговори
да се чете преди 10 години
Половин Европа може да угасне
106
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Въвеждането на санкции срещу Русия от страна на България ще бъдат пагубни за бизнеса! В момента от 2 години насам руснаците масово купуват имущество, а това означава нов икономически бум, поне на морето! Не са най-предпочитаните туристи, но са доста по-богати от пияните англичани недоносени! Така, че България трябва да търси свое решение на този проблем, а не да слуша отново, някой друг! Стига сме били пионки, на някой!
105
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Янушеску поръча снайперите да стрелят по хората.
104
3
 
8
 
! Отговори
НекъвХорорНекъвХел преди 10 години
САЩ са на принципа, че не е важно кой на кого колко трилиона дължи, а кой държи тефтера със сметките. А тефтера е петро-доларовата система, сейфа в който се държи тефтера е Фед, а бияча, който го пази е армията им и НАТО като цяло. САЩ са акула, която диша само, когато е в движение, демек трябва им перманентна война.
103
3
 
7
 
! Отговори
До 129-и: преди 10 години
Неграмотнико нещастен! Първо се научи да пишеш, второ се научи да пишеш правилно на български и трето - вземи да се поразровиш малко по-подробно в историята на конфликта в бивша Югославия и по-спациално този в Косово, но не само от гледната точка на явно лелеяните от мижавата ти персонка американски и дупедавските западноевропейски позиции и тогава пак седни да пишеш глупости, ако имаш "очи" за това!!!
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АКО БРИКС ОБЯВИ САНКЦИИ И ЕС ЩЕ УВЕХНЕ, ПЪРВИТЕ ЖЕРТВИ ЩЕ БЪДАТ ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВ---------------------------------------Първо БРИКС не е нищо второ няма как да обяви санкции и трето потърпевшия ще е той понеже това са развиващи се икономки От три дни давам едни числа и мълите а повтаряте глупостите си Според данни на SWIFTUSD - 38.75%EUR - 33.51%GBP - 9.38%PLN - 0.59%RUB - 0.40%PLN е послката злота Това е ДЕЛЪТ НА СЪОТВЕТНАТА ВАЛУТА В СВЕТНИЯ ТЪРГОВСКИ ОБМЕНПравете си изво
101
5
 
7
 
! Отговори
Знаещ преди 10 години
До Анонимен--154 ;Те Кубинците и без санкцииса умряли.Това чака и МЪДУРОВА Венецуела.
100
3
 
3
 
! Отговори
az- преди 10 години
Супер. А случайно *** и оня с вагиновото име да поставиха въпроса за някаква компенсациика за нас поради факта, че това ще намали руските туристи в БГ, които са основен приходоизточник?А тоя ръмпел с визията на Йода явно е много информиран - най-голямата криза след Балканските войни явно е проспал Югославия, която хамериканците лекичко я побомбандираха :)
99
5
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 10 години
Нали фондовата борса в Русия се беше сринала за няколко дни. Е руснаците изкупили част от собствените си монополи /до 30%/ на безценица и държавата им пак на печалба. Кога нашата държава ще си изкупи естествените монополи? Акцията била проведена от Медведев.