Започна учение на руските Въздушнодесантни войски

НАТО прати самолети АУАКС да следи ситуацията в Украйна
Обновена: 11 мар 2014 14:19 | 11 мар 2014 13:41, Елка Василева
91
Започна учение на руските Въздушнодесантни войски
Снимка: архив, Reuters

Най-мащабните за последните 20 години учения на руските Въздушнодесантни войски (ВДВ) започнаха днес с участието на около 4000 войници и 36 транспортни и бойни самолета. Това съобщи говорителят на министерството на отбраната по въпросите на ВДВ подполковник Евгений Мешков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Една от основните задачи на дивизионното командно-щабно учение на Ивановското съединение на ВДВ е "да се покаже ефективност в използването на тактически и парашутен десант в различни ширини и условия", каза Мешков. По думите му командването ще определи в хода на учението мястото на десантната операция с 3500 десантчици.

Маневрите се командват от командира на ВДВ генерал-полковник Владимир Шманов. В хода на ученията, които ще продължат до 14 март, ще бъдат използвани "съвременни автоматизирани средства за управление и връзка", посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

НАТО от своя страна ще започне разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс. Разрешението е дадено в понеделник от постоянните представители на страните членки на НАТО по препоръка на военния командващ на Алианса генерал Филип Брийдлав.

На 16 март в Крим, който е практически изцяло под контрола на руски въоръжени сили, ще се проведе референдум за присъединяване към Русия. Украйна и западните страни го обявиха за незаконен.

САЩ вече предприеха редица стъпки, за да успокоят съюзниците си в Европа. В балтийските страни дежурство вече носят шест допълнителни изтребителя F-15, а в Полша за провеждане на учения пристигнаха 12 допълнителни самолета F-16, посочва Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
40
 
! Отговори
десантчик преди 10 години
Ей сега като на учение ще стигнат границата с Полша:)
40
5
 
32
 
! Отговори
бат Здравко преди 10 години
А кой спря ТОКА на половин Венецуела и столицата Каракас миналата есен през 2013 година -не бяха ли Американски хакери базирани в Колумбия и Панама или пак Руснаците са виновни
39
4
 
6
 
! Отговори
до 37 преди 10 години
Защо не вземеш да спреш да се слюмчиш, не си забършеш лигите и не отидеш да се лекуваш. Какви войски ще се изсипват, какви 5 лева. На кой свят живееш ти изобщо. Аман от промити мозъци, които си живеят в някакъв измислен свят. Никой никъде няма да ходи с армията си. Това е демонстрация на сила, нищо повече. За такива като теб, да имат марериал през нощта.
38
9
 
44
 
! Отговори
PFilipov преди 10 години
Масово в коментарите се плюе Русия, за това което прави в Крим, но май никой не се замисля за нещо...Какво бихте казали, ако България имаше нужната икономическа и военна мощ да си върне Македония, Западните покрайнини или Беломорска Тракия?!Дали тогава пак щяхте да реагирате така лицемерно, както в момента?!Руснаците си гледат националния и икономически интерес, нещо което трябва да прави всяка държава. Нито съм про нито съм анти тях, просто се поставям на тяхно място...
37
12
 
52
 
! Отговори
123 преди 10 години
"Демократите" ,хайде малко да се спрете да плюете по лошата Русия и да възхвалявате добрите западняци!Прочете как вашите идоли са гласували признаването на 3-ти пол!Да ви е честито.Сега се прехвърлете да възхвалявате тая "Велика демократична" новина!
36
54
 
12
 
! Отговори
inatut преди 10 години
До ДЕСАНТУРА ...Да пукнеш дано, съветска подлого..
35
1
 
10
 
! Отговори
Айде пак преди 10 години
Бях написал коментарите за отвлечените журналисти че се започва замерянето с информационни лай*@, *** ми го изтриха. От това следва ли да си вадя изводи за ролята на репортерите без граница или не?Ако ми ограничите правото на словото (отново) значи ли че защитавате страна?(иначе споко аз пак ще го пусна! :))
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а войанта вече учение ли е? Така се изразяват всички:)
33
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО ***.АБЕ ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ГО БЪДЕ ТУРСКИ АСКЕР ДА СТЪПИ В БГ, ЗАЩОТО ТЕ ВЪРВЯТ КЪМ САМОУНИЩОЖЕНИЕ С ТАЯ ГЛУПАВА НЕОСМАНИСКА ПОЛИТИКА НА *** ЕРДОГАН ЩЕ СИ ДОКАРА НЯКОЛКО ИСКАНДЕРА МАКАР И 1 С ЯДРЕНА ГЛАВА Е ПРЕДОСТАТЪЧЕН ЗА ТУРСКАТА *** ОБИТАВАЩА ДНЕШНА ТУРЦИЯ, КОЯТО СКОРО ЩЕ БЪДЕ КЮРДСКА И КЮРДИТЕ ЩЕ ГЛАСЯТ КАДЪНИТЕ КОЙ КЪДЕТО ГИ ХВАНИ ВЪВ ВСЯКА ДУПКА ПО 1 ПЪЛНИТЕЛ ДОКАТО ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА НА ТАЯ ТУРСКА ПАСМИНА НЕПРОКОПСАНА ДЕТО ЦЯЛ СВЯТ ГИ ПРЕЗИРА ЗА ЗВЕРСТВАТА КОИТО СА ВЪРШИЛИ В МИ
32
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Генерал Колев още стряска сънищата на руските генерали. Те още не са забравили здравия пердах който са яли.
31
5
 
53
 
! Отговори
Инфо преди 10 години
Два американски безпилотни самолета са свалени днес над Крим...
30
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Разрешението е дадено в понеделник от постоянните представители на страните членки на НАТО по препоръка на военния командващ на Алианса генерал Филип Брийдлав."А "код кафяво" кога ?
29
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Два американски разузнавателни безпилотни самолета са били свалени над Крим, съобщава онлайн вестникът Новости Крима", предаде Гласът на Русия".
28
0
 
7
 
! Отговори
до ТИКВОЧИ преди 10 години
Батка, много ме разсмя, ха, ха, - . . . резани аскери с дълги "пушки" и почнат да "уважават" жените, дъщерите и майките ви, където сварят. . . ., ха, ха
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До УМЕН ГУЩЕРА децата сриват гнилия запад отвътре - кой в Англия, кой в Германия.На някой децата да драпат при Тайфуните и МиГ35ците, че ми се губят такива нещо...Ама си се пенят хората, смятат по колко мегатона на град ще трябват и си мислят, че ако пламнат Вашингтон и Париж ще направят киселото мялко пак от 500 грама
26
54
 
14
 
! Отговори
до 27 преди 10 години
на кои им викаш "братушки"?за теб може и да са,НО за повечето Българи не
25
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е генерал Колев?Кай е чувал за него?Кой?
24
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кой е тоя колев бе ,някакъв майцепродажник ...братушките ше ви нацепят яко тоя път
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гущерче бягай към комунистически Китай, "Боговете" на Запада го напуснаха.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ТИКВОЧИВ България турци няма, те само си мислят че са такива.Тато и той си мислеше същото и ги пращаше на тютюна за да останат неграмотни и да не разберат истината.