Започна учение на руските Въздушнодесантни войски

НАТО прати самолети АУАКС да следи ситуацията в Украйна
Обновена: 11 мар 2014 14:19 | 11 мар 2014 13:41, Елка Василева
91
Започна учение на руските Въздушнодесантни войски
Снимка: архив, Reuters

Най-мащабните за последните 20 години учения на руските Въздушнодесантни войски (ВДВ) започнаха днес с участието на около 4000 войници и 36 транспортни и бойни самолета. Това съобщи говорителят на министерството на отбраната по въпросите на ВДВ подполковник Евгений Мешков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Още по темата
Една от основните задачи на дивизионното командно-щабно учение на Ивановското съединение на ВДВ е "да се покаже ефективност в използването на тактически и парашутен десант в различни ширини и условия", каза Мешков. По думите му командването ще определи в хода на учението мястото на десантната операция с 3500 десантчици.

Маневрите се командват от командира на ВДВ генерал-полковник Владимир Шманов. В хода на ученията, които ще продължат до 14 март, ще бъдат използвани "съвременни автоматизирани средства за управление и връзка", посочва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

НАТО от своя страна ще започне разузнавателни полети със самолети за електронно следене АУАКС във въздушното пространство на Румъния и Полша заради кризата в Украйна, предаде Ройтерс. Разрешението е дадено в понеделник от постоянните представители на страните членки на НАТО по препоръка на военния командващ на Алианса генерал Филип Брийдлав.

На 16 март в Крим, който е практически изцяло под контрола на руски въоръжени сили, ще се проведе референдум за присъединяване към Русия. Украйна и западните страни го обявиха за незаконен.

САЩ вече предприеха редица стъпки, за да успокоят съюзниците си в Европа. В балтийските страни дежурство вече носят шест допълнителни изтребителя F-15, а в Полша за провеждане на учения пристигнаха 12 допълнителни самолета F-16, посочва Би Би Си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"миротворци" ...Да да , вЕрваме ...