САЩ изпращат изтребители в Полша

Самолетите ще пристигнат по искане на Варшава
10 мар 2014 08:50, Елка Василева
360
САЩ изпращат изтребители в Полша
Снимка: архив, Reuters

САЩ ще изпратят тази седмица в Полша 12 изтребителя F-16, съобщи полското министерство на отбраната. Американският министър на отбраната Чък Хейгъл и полският му колега Томаш Шемоняк са се разбрали в телефонен разговор до четвъртък в Полша да пристигне американска военновъздушна част, съставена от 12 изтребителя F-16, един транспортен самолет и 300 войници, предаде Франс прес.

Още по темата

Самолетите пристигат по искане на Варшава и ще участват в общи военни маневри с полската армия в обстановка на изострено политическо напрежение в съседна Украйна.

Миналата седмица САЩ изпратиха в Литва четири самолета F-15 в помощ на въздушното наблюдение над Балтийския регион, както и в отговор на руската агресия в Украйна и засилването на руската военна активност в Калининград - руски анклав, разположен между Литва и Полша, припомня АФП.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
3
 
! Отговори
николай преди 10 години
До БулаваБратле, ти не можеш да пишеш на български език бе. Току що показах на синът ми писаниците ти и той сам ти поправи грешките, и ти се смяхме, а уж си българин...
241
1
 
4
 
! Отговори
к преди 10 години
Заради *** Русия, САЩ и Гермация, които винаги са си мерили ***, а сега хептен... войната е близо! Не виждам как може да се защитава която и да е от страните и то толкова агресивно по тези форуми... Заслужавате си ниските заплати, акъла ви определено се оценява на 330лв.
240
2
 
8
 
! Отговори
Булава преди 10 години
Дуржавата САЩ се оправлява от еврейте които са слоги на извънземна цивилизация.Зона51 е междупланетна баз с участието на най-малко три чуждопланетни представители,емблемите на извънземните стоят на входа на Зона51.Целите им редуциране на населението на земята до 1-милиард души с цел робска експлоатация,и утоляване на животинския им нагон за секс и изяждане на нашите малки деца,както ние ядем агнета.Последната пречка по пътя им е Русия...нивото на очевидната дезинформация на хората е огромно.
239
1
 
7
 
! Отговори
жуков преди 10 години
До пиратСамо су-35 ли .Ами су-40, МиГ-39, як-58 целита на истребителите е да подпомагат наземните сили. Друго плаши Янките , подводния флот. РУСКИТЕ АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ПОТОПЯТ КОНТИНЕНТ ЗА ЧАСОВЕ. За ракетите какво да кажем Булава, Топол Синева. са страшно оръжие с което разполага само Русия. .
238
5
 
5
 
! Отговори
Шустакович преди 10 години
САЩ изпращат изтребители в Полша?Who cares?
237
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До пиратТи кога си ходил в САЩ, та толкова знаеш? Там дебели са само най-пропадналия 0,5 % от хората. Всеки, който има пари и работа, ходи на фитнес, защото фирмите не наемат хора с нездрав вид.
236
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма да има никакви ядрени ракети, споко. Никой не е луд да натисне копчето, когато има и други начини.
235
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ми за какво са им на американците самолети!? Те им навряха ракетите директно в нуса и газа и ги питат..така удобно ли вие другари??ха,ха
234
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ми те на американците толкоз им трябват ,да свалят всички летящи гробници на блядовите:))
233
1
 
4
 
! Отговори
e преди 10 години
Понеже ти сменят и "номерата",пак те познах по Брадата-"Четвърти,долу-вляво"
232
1
 
4
 
! Отговори
e преди 10 години
до 288-"анонимен поп" :Малко човек да се забави в тоалетната,веднага след това си изписва "откровенията".За попа става дума.Типично в православен стил,обилно размятащ маргарин(подмазвания) ,за да се хареса на силните.Чрез дървени дъски-богове,към "божието царство" Дедо попе,не ти ли мирише на Сопа(дървен господ)?
231
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГъзпромАлооо Пеевски, Босфор ТВ изобщо не ме интересува.
230
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 285Естествено, че Русия е най-великата и могъща православна държава! И като такава е гарант за запазване на православието, което англо-саксонците ненавиждат! Личи си от геноцида над българите, за сметка на други етноси, извършван от продажни марионетни престъпни правителства,управляващи, не - унищожаващи България! Но вижда се, хората разбират каква е истината и един ден Русия ще ни помогне да ликвидираме предателите и да спасим българското население!
229
5
 
10
 
! Отговори
Гъзпром преди 10 години
Газпром медия ще закупува BTV и още една телевизия в Румъния. Уважаеми сънародници, комунизма се опитва да се завръща и ще се опита да простре пипалата си и в тези 2 балкански държави (бивши членки на Варшавския договор). Полша неслучайно иска 16-те изтребителя, защото съдбата на Украйна (или по-точно това което искат от нея руснаците) след това ще сполети и нея (а те са сърбали попарата на братушките). Освен тях най-вероятно ще ни сполети и нас подобна съдба. ГъзПром управлява Русия.
228
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГарибалдиИ аз си мислех по едно време така, но като се замислих - и в Русия на власт са олигарси, а такива мислят само за собствения си джоб... Не очаквам такива изведнъж да бъдат обзети от човеколюбие. Че то тогава ще трябва да върнат откраднатото..Ти мислиш ли, че ДПС и БСП , ГЕРБ ще върнат нещо?
227
4
 
10
 
! Отговори
Гарибалди преди 10 години
Този път Русия ще освободи цяла Европа от колониализма всички страни, подложени на геноцид от богатите изедници.А САЩ ще заличи от картата на света и двата океана ще сеслеят и плискат над бившата и територия.Краят на ОСКАРИТЕ им идва. В България руситеще ги посрещнем с цветя. От кога чакам този ден.Ще членуваме в Евроазиатския съюз с Русия.
226
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия пък да имат късмета да влетят в Русия.. Ще бъде забавно да се гледа после как ще им търсят отломките..
225
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
превъзхождаща няколко пъти руската, те по никакъв начин не могат да открият този пуск. Пускът на Топол-М американците не виждат и сега, а на нея може да бъде монтирана и хиперзвукова маневрираща ядрена бойна глава, която не може "нито да се открие, нито да се прехване".
224
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Булава" наследи от своя сухопътен предшественик - комплекса "Топол-М", възможността да прониква през всякаква противоракетна отбрана. Подводницата от проекта 955 ще може да ги изстрелва направо под дебелия арктически лед, разчупвайки го със своя корпус или със специален заряд, както правеха най-мощните съветски подводници от проекта - 941 Тайфун, като до последния момент не разкриват своето местоположение. И така, даже американците да имат спътникова система за ранно предупреждение,
223
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 10 години
По повод на споровете за оръжията се сещам,че японски учени работещи в областта на онкологията търсят пари за суперкомпютър с който създавайки 3 D модел на молекулата на новите лекарства да отсеят молекулите имащи по добър ефект като противотуморни лекарства.Та за военните винаги пари е имало-и в Русия и в Америка.Но ако в онкологията бяха вложени толкова пари колкото и във въоръжаването ракът отдавна би бил лечим напълно.Замислете се коя е най съвършената технология -тази за убиване,нали?Защо??