Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол

Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море
Обновена: 14 мар 2014 14:16 | 14 мар 2014 13:00, Елка Василева
162
Руски кораб докарал войници и техника край Севастопол
Снимка: архив, БТА

Руски военен кораб е разтоварил тази сутрин камиони, войници и най-малко един бронетранспортьор в залив край град Севастопол в Крим, съобщи Ройтерс.

Още по темата
Журналист от агенцията е видял камиони да слизат от голям десантен кораб "Ямал 156" в Казашкия залив край Севастопол. На един от камионите бил натоварен бронетранспортьор.

В понеделник кореспондент на Ройтерс съобщи, че е видял колона от поне 100 руски военни превозни средства, включително камиони, бронирани машини и подвижна артилерия на път в същия район.

Това е украинска територия на около 15 км от пристанище Севастопол, където е базиран руският Черноморски флот по силата на договор за наем между Москва и Киев.

Проруските власти в Крим отрекоха извън севастополската база на полуострова да има каквито и да било руски войски, дори когато маскираните въоръжени мъже, обсадили украински военни съоръжения, караха автомобили с руски регистрационни номера и се идентифицираха пред украински войници като руска войска, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Междувременно говорител на бойния флот на Русия съобщи, че руски военни самолети и хеликоптери са започнали учебни полети над Средиземно море, предаде Ройтерс.

Говорителят Вадим Серга съобщи пред руската агенция Интерфакс, че в ученията участва самолетоносачът "Адмирал Кузнецов" от Северния флот на Русия. По думите му в ученията се отработва поразяване на въздушни цели и друга бойна техника.

Серга не споменава за противопоставянето между Русия и Украйна заради намесата на руски бойни части в Крим, посочва Ройтерс. Агенцията припомня, че в Черно море пребивава американският ескадрен миноносец "Тракстън" за съвместни маневри с България и Румъния, планирани преди началото на украинската криза.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Tiya piyandeta izperkaha,may shte se biyat sreshtu celiya svqt de.....a piyanite selqni
41
30
 
6
 
! Отговори
комплексар преди 10 години
Явно Путин е с неизживяно детство. Обича като малко момченце да размахва оръжия и да се прави на войник.
40
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И в неделя като жителите на Крим гласуват за присъединяването на полуострова и всичко приключва. Руските военни се разполагат там и Крим става руски.
39
4
 
24
 
! Отговори
Радо преди 10 години
Онзи казал,този чул,стига с тази дезинформация,всичко в Крим и Севастопол е наред и хората чакат да започне референдума и да гласуват........
38
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След 16 март и референдума за АВТОМАТОномияКрим - към РусияУкрайна - КЪМ ЕВРОПА !!!
37
4
 
33
 
! Отговори
А преди 10 години
Докато руснаците се разхождат с камиони,еврейчето Яйценюк отмъкна златния резерв и златното съкровище на скитите в щатите.Очертава се "светло" бъдеще за обикновените украинци и просперитет за еврейските олигарси.
36
4
 
16
 
! Отговори
Оня там преди 10 години
"Русия е започнала бойни маневри в Средиземно море" - явно руснаците мислят да минат за понапряко през Гърция, България и Румъния за Украйна !!!
35
1
 
10
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Турция, макар и да се е съгласила да признае независимостта на Крим, се готви за война. Девлет Гирей, братът на проруския хан Сахиб Гирей, десантира в Алуща през юли 1774 година. През ноември 1776 руските войски влизат в Крим. Девлет Гирей с турския десант пътува за Истанбул.Не смирила се със загубата, Турция се стреми да си върне Кримското ханство и земите на северното Причерноморие. Поредното въстание на кримските татари, провокирано от Турция през есента на 1781 година, завършва с това, че Шагин Гирей се отрича от ханството и Крим е предаден на Русия. С манифест на Екатерина Втора от 8 ап
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами свършено е с украинския Крим. Той вече е част от Русия!Наздраве, братушки!Вставай Страна Огромная!
33
1
 
13
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
През септември 1770 година кримският хан Селим Гирей скъсва руските заслони и влиза в Крим. Срещу него се изправя 40-хилядната 2-ра руска армия на княз Василий Дългорукий, която разгромява 70-хилядната армия на хана и 7-хилядния турски гарнизон на крепостта Перекоп. След това при Дългорукий идва татарският мурза Измаил с подписано от 110 знатни татари обръщение за вечна дружба и неразривен съюз с Русия. Привърженикът на татарско-руската дружба Сахиб Гирей става нов кримски хан. През 1772 година в Карасубазар той подписва с княз Дългорукий договор, съгласно който Крим се обявява за независимо х
32
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Окупаторите най-после си признаха агресията.
31
1
 
9
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
На 27 януари 1769 година 70-ихлядната татарска войска минава руската граница, но стига само до южна Украйна, където е спряна от полковете на Пьотър Румянцев. През юли 1770 разбитите от Румянцев в южна Молдова татари се обръщат към генерал Панин с молба да им разреши да се върнат в родината в Приазовието и Причерноморието. Като условие е издигнато преминаването им в руско поданство, с което татарите се съгласяват.През септември 1770 година кримският хан Селим Гирей скъсва руските заслони и влиза
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-тъпо е, че не милеете за родината си, а се кланяте на Обами и Путини и Меркели и Саркозита и Фараджове и тем подобни ***!
29
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kum tozi deto e pisal statiata kvoti Srednozemno more be tova e 4erno more opravisi malko kartite deto polzva6
28
7
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 10 години
"Демек в случай на война, Кърджали отива при Турците защото има голямо турско население и като компенсация, Сърбия прави контра на САЩ заради бомбардировките, завзема примерно София, "Трябва да ме свържеш с дилъра си. :))
27
1
 
11
 
! Отговори
(не)случаен минувач преди 10 години
Относно тава, чий е Крим.За Крим воюват такива руски пълководци, като Александър Суворов, Михаил Кутузов, Пьотър Румянцев. През 1784 година Суворов получава златен медал за присъединяване към Руската империя на полуостров Кримски.Всичко започва, когато през февруари 1768 година в Полша, влизаща тогава в Руската империя, по решение на Сейма православните и католиците са били изравнени в правата и поляците са вдигнали въстание, като помолили за помощ Турция. Така започва Руско-турската война.На 27 януари 1769 година 70-ихлядната татарска войска минава руската граница, но стига само до юж
26
6
 
12
 
! Отговори
СерГеѝ преди 10 години
Опорни точки:1. ЦИОНИСТКО-НАЦИСТКОТО правителство 2. Гъобелсовите медии3. "мирните" протестиращи от Майдана4. Нашите "безпристрастни" "демократични"5. туристи от Русия 6. масови арести на Рускоговорящи във цяла Украйна
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Демек,глупаците да го духат :))))
24
5
 
36
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
С Путин съм.Крайно време е да се разбере,че Русия,а не САЩ са фактор в този регион.Време е и българските политици да разберат това.
23
1
 
3
 
! Отговори
Урадутен преди 10 години
Говнутен му кажи и не го обиждай повече!