Обявиха Крим за независима суверенна държава

Република Крим поиска официално Русия да я приеме
Обновена: 17 мар 2014 14:03 | 17 мар 2014 11:08, Елка Василева
657
Обявиха Крим за независима суверенна държава
Снимка: Reuters

Върховният съвет на Крим на свое извънредно пленарно заседание прие постановление „За независимост на Крим“.

Още по темата

За него гласуваха 85 депутати, съобщи пресцентърът на кримския парламент.

В приетия документ се посочва също така, че чрез Върховния съвет Република Крим „се обръща към Руската федерация с предложение за приемане на Република Крим в състава на руската федерация в качеството на нов субект със статут на република“, предаде ИТАР-ТАСС.

Република Крим се обръща с молба към ООН и всички държави по света да признаят държавата, създадена от народите на Крим, се казва още в решението на Върховния съвет на Крим.

Парламентът на Крим реши също така, че украинската държавна собственост на полуострова се национализира и става собственост на Република Крим.

Междувременно Градският съвет на Севастопол единодушно гласува градът да влезе в състава на Руската федерация като отделен неин субект. Решението бе взето единодушно на извънредно заседание на градския съвет. На него бяха одобрени резултатите от вчерашния референдума за статута на Кримския полуостров. 95,6 процента от гласувалите в Севастопол са се обявили за присъединяването към Русия.

Ръководителя на Координационния съвет на Севастопол Алексей Чалий бе уполномощен от съвета да подпише съответния договор с Русия.

Населението на Крим подкрепи с 96,6 на сто от гласовете на вчерашния референдум включването на украинския полуостров в състава на Русия. Това показват окончателните резултати от вота, съобщени днес чрез Тwitter от проруския премиер на Крим Сергей Аксьонов, предаде Франс прес. "Крайният резултат от референдума: 96,6 на сто "за"!" - пише Аксьонов.

Междувременно стана ясно, че долната камара на руския парламент ще приеме "в най-кратки срокове" законите, необходими за влизането на Крим в Руската федерация. Това заяви заместник-председателят на Думата Сергей Неверов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Неверов каза, че резултатите от вчерашния референдум ясно са показали, че жителите на Крим виждат бъдещето си "единствено в състава на Русия". Хората гласуваха за "възсъединяване на народ, който винаги е живял заедно", заяви Неверов, пише БТА.

Очаква се днес кримски парламентаристи да заминат за Москва за разговори по процедурата. Западът, САЩ и ЕС не признават референдума за статута на Крим и подготвят санкции срещу Русия, чиито войски от няколко седмици окупират Крим, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


657
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравления за победата на православието ! Запада и свирукаджите им да прощават !
510
2
 
5
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
До Анонимен: ТОЧНО КАЗАНО И БЪЛГАРИТЕ / НЕ ПОЛИТИЦИТЕ / ,СА НА ТОЧНО ТОВА МНЕНИЕ ! ВЯРВАХМЕ 27-8 ГОДИНИ НА БСП ,ЧЕ СА С РУСИЯ ,НО СМЕ СЕ ЛЪГАЛИ ЖЕСТОКО -ИЗДЪНКАТА НАРЕЧЕНА ВИГЕНИН, ГО ПОКАЗА ! ЗАТОВА ,СТАНИШЕВ ДА СИ ХОДИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА , А НИЕ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ПЪРВАНОВ -ТОЙ ДОКАЗА ,ЧЕ Е БЪЛГАРИН ОТ КЛАСА !
509
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пич, СТАЛИН E БИЛ ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ***!ТОЙ СПАСЯВА ДЪРЖАВАТА СИ ОТ КРАХ И Я ПРЕВРЪЩА В СВЕТОВНА СВРЪХ СИЛА!ТОВА Е ПРИЧИНАТА ДА БЪДЕ ДЕМОНИЗИРАН ОТ ЗАПАДА КАТО ЗЛОДЕЙ.МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ ОБИЖДАЙ СВИНЕТЕ,НЕ СА ТИ ВИНОВНИ ТЕ!ТОВА СА ЕДНИ МНОГО ИНТЕЛИГЕНТНИ ЖИВОТНИ!
508
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
602 Сталин е обърнал Втората световна в своя полза.Едва ли е ***.По скоро ти си такъв.Сталин отдавна го няма.А на кримските татари сега дори им предложиха управление във властта.
507
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е кво толкова е станало Крим си е руска територия подарена от украинеца Хрушчов.Но без да са спазени процедурите.На практика "подаръка" е формален.Сега просто всичко се връща на мястото си.На ход е Аляска.
506
2
 
2
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
после и бг Черноморието,харесали са си го,само че българите го замърсявали
505
2
 
1
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
после и бг Черноморието,харесали са си го,само че българите го замърсявали
504
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега Крим, скоро и източна Украйна! Там руснаците също са повече от половината. Русия няма да допусне нейни граждани да бъдат в опасност от превратаджиите в Киев! Ще остане Западна Украйна,която част е под влияние на католиците от Полша. Това ще е бъдещето на изкуствено създадената държава Украйна, сиреч нашата Македония.
503
13
 
2
 
! Отговори
Божо преди 10 години
Русия да въведе "зелени карти" за "желаещи" руско поданство. В България може и да се намерят двама.
502
1
 
2
 
! Отговори
до благов преди 10 години
Кви турци те гонят в добруджа бе?Бе ти в ред ли си бе?Бе я бегай нейде на майка си ................................
501
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като гледам до къде ни докараха англо-саксонците, които мразят православните християни - съм сигурен, че ако сега при нас се проведе референдум България да излезе от Евросъюза и да се присъедини към Евразийския съюз - резултата ще е положителен.
500
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Честито на братушките! Чакаме и нас да освободят от поробителите!
499
4
 
17
 
! Отговори
една преди 10 години
Как може повечето да сте толкова прости и неуки? Крим е исконно руска територия, прочетете малко история на Русия и се ограмотете. Там мнозинството от населението е руско. Това е автономна република. Най-лесно е да се подлагате на ЕВРопЕЙСКИТЕ мрънкалници и да повтаряте като папагали, но фактите са факти. Руснаците се прибират в Русия. Елементарно. А всички *** и подобни нямат работа на православната славянска територия на една суверенна държава.
498
9
 
4
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
Слава богу, че не взехме беломорието. Познайте тогава , къде щеше да е средиземноморската база на Варшавския договор, и колко руски градчета щеше да има. И дали нашата съдба щеше да е сходна с тази на Украйна или Сирия (където е понастоящем руския средиземноморски флот).
497
2
 
16
 
! Отговори
От мен преди 10 години
Браво на Народа на Крим !!!!!ЕС и САЩ са тези който пуснаха духа от бутилката признавайки Косово, сега ги е страх от повсеместни референдуми за отделяне в цяла Европа !!!
496
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този път Путин много сгреши, сметките му няма как да излязат. Дори по-лошо: Кремъл изглежда все още не осъзнава, че е нагазил много надълбоко. Поетият курс на конфронтация е битка, която Русия няма как да спечели. Руската икономика е във фаза на стагнация, девалвацията на рублата намалява вътрешното потребление, а с това и благосъстоянието на руснаците. Ограничаването на енергийните доставки би представлявало за Русия един вид самоубийство на порции.
495
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До тези които сравняват Кържали с Крим. Никой в Крим не напираше да се отделя от Украйна докато не случиха простотиите на Майдана. Просто се чудя тези новите дето дойдоха на власт за кой отбор играят. Уж са прозападни а наляха вода в руската мелница
494
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Попитали радио Ереван Ама дека са иверите,***,Турци добре ама ивери,Радиото отговорило Ам че те иверите са навсякъде и малчете, малчете оти дека след тех ша подпукат нас арменците
493
0
 
0
 
! Отговори
гого преди 10 години
До АнонименПоказвам ти един американец, Обама ай сега бягай и му пусни един да те видя
492
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вигенин нали знаеш Серго и ти. Кругом одни евреи