529 членове на "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет

От общо 545 обвиняеми пред съда бяха изправени над 150
24 мар 2014 13:32, Елка Василева
15
529 членове на "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет
Снимка: архив, Reuters

Петстотин двайсет и девет членове на забраненото ислямистко движение "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет, предадоха световните агенции, като се позоваха на съдебни източници.

Присъдите бяха издадени от трибунал в централния град Миня по различни обвинения - за убийството на полицай, опит за убийството на двама негови колеги, нападение срещу полицейски участък и други актове на насилие.

От общо 545 обвиняеми пред съда бяха изправени над 150. Останалите бяха съдени задочно. 16 души бяха оправдани. Присъдите може да бъдат обжалвани.

Адвокатите на подсъдимите се оплакаха, че не са имали възможност да изложат своите аргументи.

Много привърженици на движението "Мюсюлмански братя" на сваления от власт от армията през юли президент Мохамед Морси бяха арестувани след съпътствани от насилие протести в Миня след убийството на стотици ислямисти по време на демонстрации в столицата Кайро през август, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
Strict преди 10 години
"529 членове на "Мюсюлмански братя" бяха осъдени на смърт в Египет"Точно така трябва да се постъпва с рушителите на държавността!Ненапразно Египет е една от най-старите цивилизации в света.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До НагоренПопокатепетълНапротив-като избиеш и семействата им съвсем ще хване дикиш-те тия езика на сопата го знаят.
7
1
 
14
 
! Отговори
ген.А. Фатах ас Сиси преди 10 години
Да са готови чобан Ердоган и неговите мюсюлмански братя.
6
0
 
4
 
! Отговори
кой? преди 10 години
МБ и Сиси се обвиняват,че са "евреи"и кой имплементирал Протоколите на Ционските мъдреци.Йерусалим пост"Египетският режим,Мюсулманското братство се обвиняват един друг,че са "евреи". jpost/Middle-East/Egyptian-regime-Muslim-Brotherhood-accuse-each-other-of-being-Jewish-343835
5
1
 
8
 
! Отговори
ДВОЕН СТАНДАРТ преди 10 години
А защо двоен стандарт относно това което става със Сирия,биеща се срещу тероризма,по-лошо даже защото Сиси изби стотици седящи демонстранти от МБ,Асад се бие срещу вносни терористи.Сиси е наречен "национален герой за всички евреи"в тази статия-https://middleeastmonitor/news/middle-east/6617-israeli-ambassador-calls-al-sisi-a-qnational-hero-for-all-jewsq-,докато Асад каза,че никога няма да предаде окупираните СИРИЙСКИ Голански възвишения на крадците окупатори.
4
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
ТУК САМО С УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЩЯХА ДА МИНАТ...
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименГенерал Сиси имаш предвид?
2
15
 
3
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Голяма грешка е тази присъда. История досега ни е научила, че убиеш ли някой човек с кауза, после той се превръща в мъченик, икона и национален герой. Каузата сплотява хората. И когато някой от борците за тази кауза падне в боя, той вече е герой. Както пише Ботев - "този, който падне в бой за свобода, той не умира". Сега "Братята" още по-настървено ще тероризират мирното население, а загиналите мъченици ще им бъдат като допинг стимулант да се борят по-жестоко.
1
2
 
30
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
КОГА ЩЕ БЪДАТ ОСЪДЕНИ НАШИТЕ НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 24Г?