Осем станаха жертвите на свлачището в щата Вашингтон

Спасителните екипи издирват 18 безследно изчезнали
24 мар 2014 07:36,
5
Осем станаха жертвите на свлачището в щата Вашингтон
В събота подгизнал от дъжда планински скат в окръг Снохомиш се разцепи и се стовари над къщи, магистрала и реката под нея. Снимка: Reuters

Жертвите на калното свлачище в северозападния американски щат Вашингтон се удвоиха - от четири на осем, предаде Асошиейтед прес.

Спасителните екипи, в които работят стотина души по суша и във въздуха, ще продължат днес да издирват осемнайсет души, чиято съдба е неизвестна след връхлитането на калните маси в събота, но надеждите за откриване на оцелели избледняват.

Геолози наблюдават района от въздуха, за да преценят как да се стабилизира теренът и, а да бъдат защитени спасителните екипи.

В събота подгизнал от дъжда планински скат в окръг Снохомиш се разцепи и се стовари над къщи, магистрала и реката под нея.

Осемнайсетте изчезнали са живеели точно на мястото, където е връхлетял калният поток. Възможно е под него да са попаднали хора, пътуващи с коли по магистралата, добавя ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас.Днес се навършват 15 години он начало на бомбардировките на Югославия
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом като и там не предвиждат къде може да се случи подобно нещо ...Допускам, че частни лица, от простотия и инат могат да строят къщурки на опасни места дори и когато им налагат санкции, но в случая е пострадала и магистрала! Значи длъжностни лица, които би трябвало да са специалисти, не са предвидили какво може да стане там.
1
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 10 години
Новият свят е доказъл, че може да справи с предизвикателствата. За разлика от стария - с намаляващото исторически обременено население, затънало в дребнавост и безидейност. Чесно!