Пилотът на Боинг 777 бил депресиран, не можел да лети

Възможно е да е опитал високорискова маневра
Обновена: 26 мар 2014 17:02 | 26 мар 2014 15:00, Елка Василева
64
Пилотът на Боинг 777 бил депресиран, не можел да лети
Снимка: Reuters

Пилотът на изчезналия на 8 март малайзийски самолет, който трябваше да лети от Куала Лумпур за Пекин и който сега се издирва в Индийския океан - доста далеч от първоначалната му дестинация, е бил депресиран и не е бил в състояние изобщо да лети, пише британският в. "Дейли мейл".

Пилотът Захари Ахмад Шах бил силно разстроен, че неговият брак бил пред разпадане и бил на ръба на развода. Съпругата му решила да напусне семейното огнище и това направо съкрушило пилота, който има зад гърба си хиляди летателни часа, разказал негов приятел.

Според неназования познат на Захари Ахмад Шах той изобщо не е бил в състояние да лети и е предупредил, че е много вероятно нито пътниците, нито останалите хора от екипажа да "разберат точно какво се случва, докато не стане прекалено късно".

Още по темата
"Това беше един от най-добрите пилоти. Аз не съм медицински експерт, но след случилото се в личен план Захари вероятно не е бил в състояние да лети", казал приятелят на пилота през новозеландското издание "Ню Зиланд хералд". Той добавил, че пилотът е бил забъркан с друга жена, но въпреки това бил смазан, когато съпругата му решила да го напусне. Не е изключено да е използвал полета като възможност да опита високорискова маневра, която до този момент е изпитвал само на симулатора за полети, който държеше у дома си, добавил приятелят на пилота.

Новите разкрития последваха твърдения, че самолетът може да се е изкачил на височина между 43 000 фута /13 106 метра/ и 45 000 фута /13 716 метра/ малко след последната връзка между пилота и диспечерите. Машината била проследена да лети на тази височина 23 минути преди да се спусне. Кислородът вероятно се е изчерпал след 12 минути в декомпресирания пътнически салон и пътниците са загубили съзнание, казва източник от авиоиндустрията, пожелал анонимност.

Малайзийският самолет е можел да достигне максимален таван на височината от 43 000 фута. Но според друг експерт той можел да лети безопасно и на по-голяма височина. Но на тази височина са достатъчни няколко минути, ако не и секунди за хипоксия /недостиг на кислород/, ако някой ръчно е декомпресирал пътническия салон. Кислородните маски може и да са се спуснали, но те могат да доставят кислород само за 5 до 10 минути.

Според Рон Бишоп, декан на факултета по въздухоплаване в Централния куинсландски университет в Австралия, спадът в налягането във вътрешността на самолета може да е накарала пътниците и екипажа да изпаднат в безсъзнание. После машината може да е летяла автоматично. След като горивото се е изчерпало, тя се е разбила в океана.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Lora преди 10 години
До Ястреб и аз четох нещо подобно за някаква патента?!...
33
4
 
10
 
! Отговори
Washington преди 10 години
Ясно е, че зад всичко това стои венецуелският президент Мадуро с пряко нареждане от покойният универсален злодей и главният агресор в света: Уго Чавес. Финансирането на операцията е съвместно сътрудничество между Техеран и Москва с договор подписан в Крим. Частична подкрепа е осигурена от колумбийските бунтовници FARC с главно седалище в Пхенян. Отбелязва се също Чегеваро-кубинска враждебност както и брутална японска агресия срещу мирният начин на конвертиране към демокрация в район Хирошима.
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извънземните атакуват ама още е тайна майна за да не се паникьосате...
31
0
 
5
 
! Отговори
dp преди 10 години
30 - Lora- не знаеш за какво говориш.Inmarsat е комуникационна система, не прави снимки и не може да забележи останки.Дадоха информацията, че самолетът е бил цял поне 5 часа след изчезването музащото е бил във връзка с техни сателити, това е всичко. Възможното му местонахождениебеше огромна площ, от Индийския океан до навътре в Казахстан.
30
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нмерено е тялото на стюардеса с отхапан мъжки член в устата около индийскиат океан.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E, тия могат и някакъв враждебен "рептилиън" от паралелно измерение да изкарат от пилота, този го няма да се защитава. Лично аз не бих вярвал в абсолютно нищо от официалната ла*на-кампания срещу него
28
2
 
8
 
! Отговори
Lora преди 10 години
само че сателитната мрежа Inmarsat беше забелязалa останките на самолета,но не излъчиха информация по неизвестни причини,както и редица други данни показват,че самолетът е свален близо остров Диего Гарсия-голяма военноморска и авиобаза на Съединените щати.1967-1973 г.цялото коренно население от близо две хиляди души е изгонено насилствено,принудително качено на товарни кораби и свалено на Мавриций и Сейшелските острови, отдалечени на над 1000 км от родината му.
27
1
 
5
 
! Отговори
dp преди 10 години
Депресиран пилот с рискова маневра изключил комуникациите - страхотно,бие и най-надалеко екстраполираните хипотези :D . Ето я моята:Отвлечен е в римейк на отвличането на Енигма-та през WWII. Няма кой освен Москва да е зад такова нещо, друг не би могъл/посмял/ не би имал нуждата.Ако някой от 20-те Freescale или други хора на борда е имал ключово знание/предмет,това би могло да е обяснение. Изчезването трябва да е непроследимо за да неразбере врагът, че Енигмата е компрометирана.
26
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забележете само, че до момента няма никакви доказателства които да потвърждават, че машината е на дъното на Индийския океан. От къде на къде премиерът на Малайзия излиза с официална декларация при положение, че няма физически доказателства? И ако ги има, да ги слага на масата! "Сателитите потвърдили"... ми дайте на семействата и близките да ги видят тия снимки бе. Със пълно право са бесни и искат да им щурмуват посолството в Пекин. Ясно е на всеки, че крият нещо много важно от самото начало
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бил е направен опит да се трансформира в подводница...
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самолета го взеха извънземни за проби на тяхната планета!
23
6
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Изчезналият пътнически самолет----------------------------------------Ясно - унищожен е от американците поради застрашаване на най-голямата им ВВС - база в Индийския океан на атола Диего Гарсия.Цялото протакане е догато техни дронове извадят и скрият черните му кутиии и така да потулят престъплението си.----------------------------------------duma.bg/node/47726----------------------------------------перфектен ход на Путин заедно с китайците - инцидентът е недеждно документиран и с него изнудва Обама да смекчи отношението си към аншлуса на Крим. Иначе американците ги ча
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KADE E SAMOLETA ? Tova ne e zaharno petle che da se stopi vav vodata ! Opitvat se da obviniat niakoi koito dnes nemoje da bade obvinen.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички пилоти са клецали стюардесите и така...
20
1
 
5
 
! Отговори
aha преди 10 години
Само стюардеса/и с остри зъби е/са били причината. Имаме ли врачка с кълбо на телефона в момента?
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Извода е че пак заради една ****А са е разбил заедно с пасажерите абсолютно нарочно,умиш-лено и убедително се е насочил към центъра на ЗЕМЯТА!Затова не изневерявайте на ближните си ...мъже ,жени все тая-седемте божий заповеди и гипроверявайте тези пилоти все пак не са машини а обикновени хора дет им се ЕБ* че чак им се реве...
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nali ima i vtori pilot ?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На властите тази версия с някакъв "депресиран" пилот-психар е най-удобната особено при положение, че този е бил безсрамен привърженик на опозицията. Остава един въпрос само: защо не е разбил самолета още през първите 5 минути а е чакал 7 часа да стигнат до п**ка си ленина? По-трудно се признава най-вероятна причина: пожар на борда тръгнал от едни хубави и силно-запалими предмети в товара!
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възможно е стюардесата да е виновна дето му го налапа целия до дупка и той вдигна самолета до космоса!Ама на крив коор космоса му пречел...
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как може другите пилоти да са спали през това време. Аз някой в кола да ме вози с едното око винаги го наблюдавам какво прави.