Украйна – на крачка от гражданска война, заяви Янукович

Не стреляйте срещу украинския народ, призова бившият президент
Обновена: 13 апр 2014 22:37 | 13 апр 2014 22:25,
200
Украйна – на крачка от гражданска война, заяви Янукович
Снимка: архив, Reuters

Украйна е на крачка от гражданска война, заяви тази вечер пред журналисти в руския град Ростов на Дон бившият президент Виктор Янукович. Той подчерта, че страната се движи към банкрут и че народът никога няма да приеме диктата на националистите, предаде ИТАР-ТАСС.

За Украйна днес са важни не скорошни избори, а диалог, допълни Янукович.

Още по темата
Бившият президент отправи молба към украинските военни да не изпълняват "престъпните заповеди" на новите власти и да не стрелят срещу украинския народ. Той предупреди, че властите в Киев ще носят съдебна отговорност за това, което се случва в страната.

По думите на Янукович САЩ са пряко отговорни за събитията в Украйна и носят част от отговорността за задаващата се
гражданска война. Според него те действат чрез своите дипломатически възможности, а също чрез специалните си служби.

Директорът на ЦРУ Бренън на практика санкционира употребата на оръжие и провокира кръвопролитие в Украйна. Той е бил в Киев и се е срещал с Аваков и Турчинов. Решението за операцията е взето от киевските власти след тези срещи, заяви също Янукович.

Бившият президент каза, че организирането на референдум, който може да успокои Украйна, да спре започналата гражданска война и да предпази страната от разкол, е единственото решение, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Арсеннии,АрсенотроваМедведев мечкаПутинпътИмато на всеки човек означава нещо,има знаци по които човек може да се ориентира
10
6
 
2
 
! Отговори
55 преди 10 години
А за собствената си вина нищо не казва.След обещанията за евроинтеграция,като го избраха направи завой към Русия и ***.. Като е загрижен за украинския народ защо не стои там да се бори за неговото доверие ?
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусно!Руснакът Янукович казва - Не стреляйте срещу украинския народ!
8
3
 
5
 
! Отговори
ас преди 10 години
A пък братушките да не са по различни от колегите си американци,същите алчни *** какво сте заревали за тях те не са спряли да ни гъзят 70 години на вас не ви стигна искате още путин да ви чеше.И запомнете няма случай в който Америка и Русия да не са се разбрали всичко по тв е ала бала едни и същи навсякъде
7
2
 
6
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
За 6 месеца щяха да си изяснят истинстката картина какво ще им се случи, ако се присъединят към ЕС. Ако бяха на срочили референдум за членството си, и народът каже "НЕ", тогава хем щяха да запушат устите на Запада - ето, по демократично от референдум няма! - хем нямаше да ги има събитията в Киев. И Янукович щеше да излезе герой, че защитава странат и нацията. И щеше да си осигури още един мандат.
6
2
 
13
 
! Отговори
Незнакомка преди 10 години
Не е само запада виновен и не отсега. Още от създаването си тази измислена държава, като нашата съседка Македония, се мъчи да пренапише историята и измисли "великото" си минало. За нея това е комплекса на по-малкия и по-беден брат. Какво искате - Кайн е убил Авел, нищо ново под слънцето. Дано да няма нови жертви. Единственното хубаво нещо - показаха на хамериканците къде им е мястото. Е, още не могат да го преглътнат, но ми се струва че ще си получат заслуженото много скоро.
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ, страна която като кърлеж живее на благините на други народи.
4
2
 
9
 
! Отговори
Запасен преди 10 години
Още когато Янукович избяга, казах:Той направи типичната грешка на политиците - не изнесе нещата ясно и недвусмислено пред хората.Още когато отказа да подпише заробващия договор с ЕС на срещата във Вилнюс,или поне след като започнаха събитията в Киев,трябваше да излезе по всички национални медии и да каже:"АКо подпишем за присъединяване,на нас ще ни се случи това и това. Нека народа си каже думата!" и да насрочи референдум след,да речем, 6 месеца. За това време щяха да си изяснят какъв х.й е в ЕС
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
DOLU USA IMPERIQTA NA SATANATA
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички юурушисти на фронта! Веднага да заминават!
1
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сащ , империя на злото , паразита на планетата