Русия иска цялостна, единна, приятелска Украйна!

В Украйна няма руски агенти, увери Сергей Лавров
14 апр 2014 15:16, Елка Василева
228
Русия иска цялостна, единна, приятелска Украйна!
Сергей Лавров. Снимка: Reuters

Евентуална употреба на сила срещу демонстрантите в Югоизточна Украйна сериозно ще застраши перспективите за сътрудничество в уреждането на украинската криза. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, запитан за перспективите пред четиристранната среща Русия-САЩ-ЕС-Украйна, насрочена за 17 април, предаде ИТАР-ТАСС.

"Русия има интерес от цялостна, единна, приятелска за нас Украйна, в която всички граждани да съществуват спокойно, да използват правата си, да имат възможност спокойно да общуват (. . .), да няма хора второ качество, принудени всекидневно да изслушват обиди, сега унижения от неонацистите", каза той.

"Това може да се постигне чрез дълбока конституционна реформа", смята руският държавник.

Още по темата
Решението за използване на военна сила срещу демонстранти в Украйна според него е "крайно опасно развитие на нещата" и "онези, които насърчават днешните власти в Киев да се държат по този начин, трябва изцяло да понесат отговорността за това".

В Украйна няма агенти на руското Главно разузнавателно управление и на Федералната служба за сигурност, както заявяваха пред мен държавният секретар на САЩ Джон Кери и украинският му колега Андрий Дешчица, твърди Сергей Лавров.

Киев "незнайно защо" не представял пред Москва арестуваните според Кери и Дешчица агенти. "Ето, сега казват, че ако има четиристранна среща, там ще представят всичко. Значи им трябва скандал на срещата, значи имат там някакви си насъбрани отнейде квазифакти. Щом имате факти, представяйте ги без притеснения. Щом ви притеснява да ги представите, значи нямате факти", заяви Лавров.

"Междувременно искаме да разберем какво всъщност предприемат западните ни колеги (. . .) по-специално какво означават съобщенията, че директорът на ЦРУ на САЩ спешно е посетил Киев. Засега не са ни представили обяснения, които да са убедителни", добави руският министър.

"Колкото до хипотетичните въпроси какво трябва да стане, за да има военна намеса, дори няма да спекулирам. Ние не се месим във вътрешните работи на Украйна, това е в противоречие с нашите интереси", заяви Лавров.

"Лицемерието надхвърля границите" в западната реакция след събитията в Украйна, каза той, цитиран от Франс прес.

Нека си спомним, че насилието на Майдана, приключило с десетки и десетки убити, бе наречено демокрация, а се говори за тероризъм, когато става дума за мирните сегашни демонстрации в Югоизточна Украйна, посочи руският външен министър на пресконференция в Москва.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
1
 
! Отговори
ели преди 10 години
Ама Русия вече в Украйна ли е? Кога превзеха Киев?
153
1
 
1
 
! Отговори
еми преди 10 години
Взема си своето бе Моше.Прочети историята.Кога мислиш да ми върнеш хилядата шекела?
152
2
 
0
 
! Отговори
пешо преди 10 години
А какво прави Русия в Украйна ???
151
1
 
4
 
! Отговори
тони преди 10 години
Какво прави САЩ в Украйна? Къде е Украйна и къде САЩ? Докога ще си бърка гагата навякъде по света?
150
1
 
2
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Нима? Подготвил си ми репертоар?И коя ще е тя? "Боже, пази Америка или поне останките и"?
149
1
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Моше, ходи си чети Талмуда, Пасха е. Не си навирай ... седалището, там където хората си мерят...
148
1
 
0
 
! Отговори
куби преди 10 години
*** напълно е откачил!Време е в Русия да го бутнат от трона..
147
1
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
изобщо не си правят сметки те вече я превърнаха
146
1
 
2
 
! Отговори
ели преди 10 години
България е един плацдарм и нищо повече - ама ние сме си глупаците...накъдето ни завъртят там ни го набутват-*** народ, слаба държава
145
1
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
*аните американци си правят тънката сметка да превърнат България в тяхна военна база за защита на техните евроазиатски интереси!
144
1
 
0
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Тя Руската ръка се вижда и в тази тройна коалиция която служи на Руските интереси!!!
143
1
 
0
 
! Отговори
ицо преди 10 години
ама и тоя Путин е един да беше вкарал армията в украйна още когато направи референдума в крим вече да сме забравили
142
1
 
0
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Пентагонът е седалището на Министерство на отбраната на САЩ. Думата се употребява не само за Министерството на отбраната на САЩ, но често и като символ на Въоръжените сили на САЩ.ПЕНТАГОНА - ПЕТОЪГЪЛНИК-СГРАДАТА НА МАСОНИТЕ, ЗАПОЧВА СТРОИТЕЛСТВОТО МУ НА 11. СЕПТЕМВРИ - 1941 г., изграден, за да бъде световен символ на военната им власт Рузвелт започва строежа - той е велик майстор масон 32 степен...Вашингтон - център на политическа, икономическа и военна власт, ложа на ложите масонски, изграде
141
1
 
1
 
! Отговори
куби преди 10 години
Демокрацията не е ли за свобода на движението?Защо реват, че руските самолети прелитат в международното небе, а не си извадят корабите от международните води?Още Платон е казал какво чудо е демокрацията, попаднала в неподходящи ръце
140
1
 
0
 
! Отговори
киро преди 10 години
*** е откачил, без война няма да може да се мине, за съжаление.
139
1
 
1
 
! Отговори
ели преди 10 години
Ами то този военен кораб си е до границите на САЩ. Тези руснаци са лЬоши, много много лЬоши! Те янките само искат да ни поздравят за православния празник
138
1
 
0
 
! Отговори
еми преди 10 години
отново си додйдохме на думата . доставки на оръжие за Киев - как пък друго не измислиха,едно и също по цял свят - създаване на точки на контролипано напрежение,за пръв път тествано през 50те годинин в Близкия изток
137
1
 
0
 
! Отговори
пешо преди 10 години
Подиграват им се. Запорожци пишат писмо на дългия черен баща от Фашингтон.
136
1
 
4
 
! Отговори
222 преди 10 години
Двойните стандарти на Запада са отвратителни. За фашистите с коктейли *** казваха, че са демократи, а на демонстрантите сега - терористи. САЩ по този сценарий разсипаха сума ти държави, направиха населението им бежанци, за да се докопат до полезните им изкопаеми. Тези във форума, които като папагали пишат срещу Русия са доста заблудени и не запознати с историята. САЩ за нас не ги е грижа - че ще превърнат земята ни в пустиня със шистов газ - какво от това, нали ще им донесе парички. Позор.
135
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Видиш ли руснак бегай далеч от него . . . носи само злини . . .