Медведев се надява, че Киев има "достатъчно разум"

Западът да даде "поне един долар" на Украйна, призова премиерът
15 апр 2014 19:21, Александър Попов
71
Медведев се надява, че Киев има "достатъчно разум"
Снимка: Reuters

Руският министър-председател Дмитрий Медведев изрази днес надежда, че властите в Киев имат достатъчно разум, за да предотвратят по-нататъшно изостряне на конфликта в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Още по темата

"Украйна е на ръба на гражданска война и това е страшно", каза Медведев на пресконференция след среща с премиерите на Беларус и Казахстан.

Според него Украйна е спестила стотици милиарди долари от отстъпки при покупката на руски газ, откакто е станала независима държава, посочва ИТАР-ТАСС.

По думите му Русия е оказвала значителна помощ на Украйна, както и на други бивши съветски републики.

Той прикани всички в Европа и Америка, които призовават за оказване на помощ на Украйна, "да дадат поне едно евро".

"Постоянно ни упрекват, че вземаме решения, които не позволяват на Украйна да се развива, че сме хванали Украйна за гърлото с решенията, свързани с газа. Но нашата позиция е друга - ние изхождаме от това, че и преди сме помагали, и сега помагаме. Все пак всички, които говорят, че е нужно да се помогне на Украйна, в крайна сметка трябва да направят нещо за Украйна. Преди всичко имам предвид европейските партньори и партньорите отвъд океана. Нека дадат поне един долар. Засега виждаме безкрайни обещания", заяви Медведев.

Според него изпращането на миротворци в Украйна "няма да реши нищо", а "просто ще консервира проблема". По негово мнение "единственият път за запазване на Украйна и успокояване на ситуацията е да се създадат нормални условия за развитие на страната".

По думите му е необходим диалог с хората, необходимо е да се "отчетат интересите на всички етнически групи, да се признае, че руснаците се също толкова граждани, колкото и украинците".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До лекар-пенсионерStanishev si e tipichen evrogay, na nego miastoto mu e v evropa :)
39
15
 
9
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
Другарки и другари от БКП-БСП , защо децата и внуците ви живеят или учат в Западна Европа-Англия, Франция, Германия или САЩ. Тук не говоря за заблудените овчици, които гласуват за БСП , защото едно време при соца са крали от ТКЗС-то или Фабриката. Няма нито един партиен вожд или негови наследници да живеят в Русия. Сега пак заблудените овчици говорят в подкрепа на Русия , а Станишевците се готвят да стават Евродепутати в Брюксел. Айде и да гласувате за нашите, че ще повишат пенсиите с 5 лв.
38
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом са пуснали малкото да лае, значи дават заден. Него го пускат, когато трябва да се обират негативи. Най-безличното същество от 7 милиарда земни жители е тоя руски недорасляк.
37
16
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
абееее русофилчетата изстрадали промити мозъци...много сте важни и знаещи бе...войни са ви в главите, радвате се тука...страшна работа сте бе...айде ходете се записвайте в руската армия и отивайте да воювате!!!смешковци
36
22
 
8
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Няма Русофоби или Русофили. В този случай става въпрос за действия на Путин, които са противозаконни. Не може в чужда Държава да се разпореждаш. След края на войната са сложени граници и това е . Ами ако Украйна реши да използва ядрено оръжие тогава какво правим. Значи заради един Диктатор какъвто е Путин да унищожим света така ли. И не ми говорете, че Украйна е предала цялото си ядрено оръжие на Русия. Много бързо това може да стане факт, защото имат учени и не са Чеченци.
35
20
 
6
 
! Отговори
аз преди 10 години
бреееейййй тая Русия много помагала беее ти да видиииш....и ние тук сме цъфнали и вързали заради тях бе, хората се чудят къде да си харчат парите и на кой остров да ходят на почивка...еххх ако не беше Русия не искам да си представям как ли щяхме да живеем...ужасТ
34
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 30Що ли? Нали миналата година протестирахте против монополите. Лукойл и газпром не са ли монопол в България? Или като са хора на бсп и путин няма проблем, че е монопол?
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо славяните се самоизбиват?
32
7
 
4
 
! Отговори
до Дядото преди 10 години
Полу-еврея Путин и еврея Медведев *** ли са дядовото?Или са само с кипа на главите?Не че имам нещо против евреите,но имам против неуките и против злобарите.
31
7
 
2
 
! Отговори
zurna преди 10 години
В кърджали да превземат полицейски и общински згради и тогава пак ми говорете за цивилни народи. Прости сте ама от всякъде!!!
30
4
 
20
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Искам да помоля ***,ценители на *** и педроатлантически ценности да не уредят и мен- за кинти да плюя по Русия!
29
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Пуделът на Путин цял ден джафка! "Osven che djafka i na pian miaza...
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 27Защо не си купувате газ от Германия,както ще направят братята ви украинци? България не е съюзник на Русия и не разбирам какви претенции имате? Щом не ви изнася цената на газа,от Гърция може да си купувате втечнена.
27
7
 
21
 
! Отговори
ЗА 27 преди 10 години
ХА.ХА.ХА. ФАЛИТ ЗА ГАЗПРОМ И РУСКИТЕ ПЕТРОЛНИ КОМПАНИИ ХА.ХА.ХА.ХА МНОГО ИЗТРЕЩЯЛИ ТУРКОФИЛИ ЗЛОБЕЯТ ПО РУСИЯ ТУИ БЕШЕ МНОГО СМЕШНО С ФАЛИТА
26
4
 
4
 
! Отговори
Лидия преди 10 години
Николай Бареков не би допуснал това!
25
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руския курс пак се стрелна надолу. Много добре. Ай фалит на газпром и лукойл дето изцоцаха България до капка по "братски".
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 21е бсп и атака не плащат за клатене на краката я....
23
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Здравият разум" на ***...ин предизвика това което пося !
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен19:Кой Обама ли?
21
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украйна вече е държава в минало време. Въпросът е след Украйна какво следва?