Руски офицер се оказа лидер на сепаратистите в Украйна

Стрелков е действал и в Крим, установи СБУ
15 апр 2014 17:21, Елка Василева
43
Руски офицер се оказа лидер на сепаратистите в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ е установила личността на лидера на руската диверсионна група, която превзема административни сгради и дестабилизира ситуацията в Източна Украйна. Това се оказа офицерът от спецчастите на Главното разузнавателно управление на Генщаба на руската армия Игор Стрелков, пише УНИАН.

Още по темата

Негов бил гласът на разпространен вчера запис, в който той се отчита пред свой шеф в Москва за терора в град Славянск и стрелба срещу автомобил с украински правоохранители.

В рамките на оперативно-следствените действия задържани по-рано диверсанти са разпознали Стрелков като човека, който ги е вербувал и им е поставил задача да превземат административни сгради в Харков.

Установено е, че в началото на март той е пристигнал в Крим и е координирал превземането от руски военнослужещи и представители на руските спецслужби на украински военни части, местни органи на властта, отвличания на военни, обществени активисти и други граждани на Украйна и чужденци, намирали се в Крим.

Службата за сигурност на Украйна е започнала наказателно производство за организиране от страна на Стрелков на умишлено убийство и извършване на действия в ущърб на суверенитета и териториалната цялост на Украйна, провеждане на диверсионно-подривна дейности, както и организиране на масови безредици в източните региони на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
2
 
! Отговори
Боби преди 10 години
Прегледах снимките и какво да кажа. Повечето от сеператистите не знаят как да дъжат оръжие. Тоя *** на снимката е насочил калаша към колега. По външния вид повече ми се струват само организира ли се хорица от някой Пинбол клуб. Няма редовен войник който да не си вземе бронежилетка това е от 30 години практика. С какви снимки се опитват да ни убедят че там има руски войници или диверсионни групи. За ваша информация диверсантите се сливат с тълпата няма да са облечени и дори няам да са въоръжени
27
6
 
8
 
! Отговори
Разбирател преди 10 години
Бъра -бъра два чадъра! Като се обърне колата пътища много.Сценарият от Абхазия,Южна Осетия и Приднестровието е познат.Същия се рариграва и сега. К-52 Черната акула тази вечер ще разредят и без това рехавата украинска бронетехника и утре тази победа ще си препишат бойците с РПГ от съпротивата.Следва позорно бягство на пръснатите части и т.н.Този филм го гледахме вече 2008г в Грузия.И там Саакашвили получи"зелена светлина"от ЦРУ и го яде големия.Турчинов прави същото,ееее много *** трябва да си
26
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Службата за сигурност на Украйна /СБУ/ е установила личността на лидера на руската диверсионна група...Леле, леле, кърти информацията!!! Само от какъв достоверен източник е! А не знаят ли, този офицер, какъв цвят слипове носи? Тия хорица съвсем изперкаха. Същи наакали се деца, които лъжат, че котето им е изцапало гащите. Толкова ли не могат да се държат достойно? Жалки са с клюките си, мизерни са. И ... понеже са *** не се усещат, че така отблъскват нормалните хора, гнусни са им.
25
2
 
3
 
! Отговори
цъцтс преди 10 години
Това войниче колко балъшки е насочил автомата си към своя колега а хихи :)
24
5
 
7
 
! Отговори
st преди 10 години
Еми руски офицер е какъв да е японец ли,хехехеехехех
23
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще съдят убийците от "протестите" на Майданя? Или те сега са във властта?! Кои са те и какво стана с разговорите между пишман политици от САЩ и Западна Европа? Къде е истината?
22
2
 
18
 
! Отговори
Мюра преди 10 години
То се личи на снимката, че това не е никакво опълчение, а добре подготвени и въоръжени войници. Дали са руски руснаци, или украйнски руснаци е друг въпрос. Да не забравяме, че там всеки мъж е бил в армията, а има и такива, дето са служили в брутални военни части, с боен опит.
21
18
 
23
 
! Отговори
Откачени преди 10 години
Ясно е че Русия се бърка на Украйна На луди ли се правите
20
8
 
15
 
! Отговори
Румбо преди 10 години
Естествено,че ще е руски офицер,да не искате да е американски?Те са от другата страна.
19
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разговор между Обама и Путин - Ние нямаме нищо общо с Мейдана в Киев. - И ние не сме изпращали руски войници в Източна Украйна.
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега ще му отпорят звездичките за проявена глупост да дрънка по несекретен телефон. А може и да го евнат в някой лагер за затворници.
17
18
 
25
 
! Отговори
Весо Смока преди 10 години
Да бе - толкова са *** руснаците, та да си говорят по телефони, дето знаят, че се слушат, за да дадат в ръцете на тъшите украинци целата операция на тепсия! Още малко и повервахме!
16
20
 
29
 
! Отговори
Ранбо 69 преди 10 години
Спукана им е работата на хохлите! Това момче Стрелков явно доста добре си разбира от работата, ако съдим по резултата в Крим! По-добре Турчето и Лекето да си събират багажа, за да не стоят на колене пред Янукович! хуааахаха
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я колко бързо изчезна статията от главната страница :)))
14
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е агент на украинската служба за безопасност - прочетете какво пишат други вестници. Руснаците не са толкова прости за да се дискредитират по такъв *** начин.
13
16
 
32
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Абе тия в Киев са ненормални Е че ако е ветеран-офицер от времето на СССР ,разбира се,че ще е руски офицер Ама като лъжат не се ли усещат,че не им вярват по-умните хора? Явно си мислчят,че ядем доматите с колците.
12
5
 
8
 
! Отговори
сирил преди 10 години
До Анонимен 8 ...За назначаването на близкия до Юлия Тимошенко Яценюк за министър-председател гласуваха 371 от депутатите от 450
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 17Che tova se pravi ot godini....
10
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Негов бил гласът на разпространен вчера запис, в който той се отчита пред свой шеф в Москва за терора в град Славянск и стрелба срещу автомобил с украински правоохранители. ===========По гласовете вече ги разпознават !!!!?????
9
13
 
21
 
! Отговори
До kiko: преди 10 години
Сега идва редът на троловете-башгъзоблизци - тези с проНАТОвската ориентация /разбирай гейовете/! Така ли е, kiko?