Украинската армия си върна военно летище

Руска телевизия съобщи за четирима убити при сблъсъците в Краматорск
Обновена: 15 апр 2014 21:18 | 15 апр 2014 18:50, Александър Попов
360
Украинската армия си върна военно летище
Снимка: Reuters

Украинската армия си върна контрола върху военното летище в източния град Краматорск, което бе окупирано от проруски активисти.

Новината бе потвърдена от изпълняващия длъжността президент Олександър Турчинов.

По-рано през деня Турчинов обяви, че започва "антитерористична операция" срещу проруските активисти, окупирали административни сгради в източната част на страната. Операцията вече е в ход и в град Славянск, съобщи Службата за сигурност на Украйна, цитирана от Ройтерс.

Украински военни самолети и хеликоптери кръжаха над летището в Краматорск, за да защитават войниците на земята, обясниха цитираните военни източници. Според тях обстановката в града е спокойна, по улиците са разположени бойци от украинската Национална гвардия.

По-рано двама проруски бунтовници са били ранени в престрелка с украинската армия близо до летището, предаде руската държавна агенция РИА Новости.

Руска телевизия пък съобщи за четирима убити при сблъсъците на летището на Краматорск между украинската армия и сепаратисти, предаде ДПА.

Украински войници пристигнали с бронетранспортьор на летището на град Краматорск, недалеч от Славянск, и започнали да говорят на бунтовниците, които контролират обекта. Скоро след това избухнала престрелка.

РИА Новости не посочва кой е започнал стрелбата и не дава повече подробности. Агенцията съобщи също, че украинската армия е влязла в Славянск.

Още по темата

ИТАР-ТАСС цитира местни медии, според които в града е влязла украинска военна колона от около 500 войници, включваща 20 бронетранспортьора, автобуси и друга техника. Проруските активисти в Славянск укрепват издигнатите от тях барикади.

Засега съобщенията не може да бъдат потвърдени от независим източник.

Славянск е един от градовете в Източна Украйна, в който проруски протестиращи завзеха правителствени и полицейски сгради, припомня БТА.

Ройтерс съобщава, че в украинските въоръжени сили са започнали днес спецоперация срещу сепаратистите в град Краматорск, в Източна Украйна. Агенцията се позовава на цитирано от Интерфакс изявление на министерството на отбраната. Според цитиран от Ройтерс очевидец украински войници са слезли от най-малко два хеликоптера на летище в покрайнините на Краматорск.

Местни журналисти, цитирани от Интерфакс, заявиха, че откъм военното летище в Краматорск се чувала автоматична стрелба и че на района е прелетял ниско изтребител.

Кореспондент на украинската телевизия "Еспресо" каза, че украинският самолет се опитал да се приземи, но не могъл, защото сепаратисти открили огън по него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още по темата: УкрайнаКраматорск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
2
 
34
 
! Отговори
неразбрал преди 10 години
Почна ли войната, да изкарвам ли вече плакатата "Добре дошли"?
210
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците как го набиха на кремълското джудже. Уж Тръкстън беше тук само за учение а се оказа че е останал в черно море и е някъде по пристанищата. И сега се събра цяла флотилия натовски кораби. Остава и Англия да изпрати няколко .
209
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ХА-ХА-ХА !Руснаците не са лицемерни и дебилни като западняците----------------- Руснаците са най-лицемерното европейско племе, може би защото 300 години са ги опрашвали татрите. На Запад честността е издигната в култ. Руснака подписва договор и като се обърнеш ти забива нож в гърба. Това е 100%.
208
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АЗ КАТО БЪЛГАРИН НЯМА НИЩО ПРОТИВ НИТО РУСНАЦИТЕ НИТО УКРАИНЦИТЕ И ТАКАВА ВОЙНА Е ПОВЕЧЕ ОТ БЕЗСМИСЛЕНА!!!НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДОКАТО *** И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ МУ ХАРЕМ РОБСКА РУСИЯ УПРАВЛЯВАТ ТАКА ЩЕ Е!
207
2
 
39
 
! Отговори
русофилофоб преди 10 години
Руски журналисти от различни медии са разпределени по военни части от днес.Те трябва да придружават и описват славния път на Червената армия на запад...С предимство са владеещите и чужди езици включително български.Значи дядо Иван отново идва братя!Освобождението е близко!
206
1
 
36
 
! Отговори
ицо преди 10 години
Жертвите в този конфликт само ще влошат нещата. Като започнат гадните засади и взривяване на БТР по пътищата и на Турчинов ще му се отще да е започвал. Пък и ФСБ ще го гони до дупка.
205
1
 
32
 
! Отговори
12321 преди 10 години
За съжаление е така. Даже броени дни не можаха да изкарат някои заводи, пък и цялата Украйна ! Толкова ми е жал за украинските ми приятели !! Но какво можем да направим !? Пускаме си Химко и това е, не ни слушат ! Поне врачанците малко да намажат.
204
0
 
31
 
! Отговори
куби преди 10 години
това да е е станало в киинстоун.. или там... къде беше атентата срещу евреи от вчера? демонкради се въртят в собствен сос. любимото ми предястие.
203
0
 
32
 
! Отговори
киро преди 10 години
Сотни руские фашисти-терористи с флагами России са свастикой и Донецкой Фашисткой республики направляются к аэродрому, который ранее заняли военнослужащие украинской армии.
202
5
 
35
 
! Отговори
ели преди 10 години
*** *** ***. Ще квичите в таз американска ***. И ще ви скопят, че да станете още по-послушнички. Ще ви наденат и розови прашки и ще ви хранят с ярма.
201
0
 
32
 
! Отговори
пешо преди 10 години
като цитирате Левский, трябва да споменувате и най-новите разкрития на "демократичните ценности" и събитията в Батак, предизвикани не om турчинов, а от турскоприсъствиев!
200
1
 
37
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
Другарки и другари от БКП-БСП , защо децата и внуците ви живеят или учат в Западна Европа-Англия, Франция, Германия или САЩ. Тук не говоря за заблудените овчици, които гласуват за БСП , защото едно време при соца са крали от ТКЗС-то или Фабриката. Няма нито един партиен вожд или негови наследници да живеят в Русия. Сега пак заблудените овчици говорят в подкрепа на Русия , а Станишевците се готвят да стават Евродепутати в Брюксел. Айде и да гласувате за нашите, че ще повишат пенсиите с 5 лв.
199
1
 
36
 
! Отговори
до соросоид преди 10 години
Аз спадам към третата категория- млад, образован, висшист, стабилна професия и стабилни доходи... приемам че не са ти стигнали символите да добавиш и трета категория ;)
198
0
 
32
 
! Отговори
тони преди 10 години
щекотливый вопросна одном из блок-постов между Харьковом и Славянском были остановлены два грузовика с людьми в форме украинской милицииЭти два десятка людей в форме украинской милиции были достаточно хорошо вооружены и подготовлены, физически и морально, чтобы разнести в клочья окружившую их толпу, состоявшую по завету вождя из гражданских, за спиной которых маячили полсотни вооружнных автоматами Калашникова людей, в камуфляже без опознавательных знаков и в штатском. Людей в милицейской форме о
197
4
 
35
 
! Отговори
ицо преди 10 години
"Русия, тази развратница и мнима защитница на славянството и християнството, тя употреблява още по- подли , долни и радикални средства за да затрие от лицето на земята българските колонии и българщината в старите български земи .... " !
196
4
 
32
 
! Отговори
12321 преди 10 години
Янукович не случайно го пазят. След като се нажежи достатъчно обстановката, ще призове Русия да се намеси и да спре гражданската война в Украйна. Все пак той е законно избраният президент на Украйна. Това ще стане преди изборите, ако изобщо се състоят сега- няма да бъде дадена възможност да се узакони проамериканска власт.
195
2
 
35
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
Браво, патриоти!Вкарайте агресорите там, от където са излезли!
194
0
 
31
 
! Отговори
куби преди 10 години
стокхолмски синдром у мекокитките, да не си помислите! няма значение кой им го начуква, важното е да им е изодзаде!
193
2
 
33
 
! Отговори
киро преди 10 години
евреите нямат срам от нищо, щом става дума за пари! справка- продажбата на Иисус.
192
0
 
34
 
! Отговори
ели преди 10 години
Срамота, братоубийствена война!