Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна

Германия праща 6 изтребителя над Балтийско море
Обновена: 16 апр 2014 20:06 | 16 апр 2014 19:58,
288
Меркел: Русия да се изтегли от границата с Украйна
Снимка: Reuters

Германия е призовала Русия да изтегли силите си от границата с Украйна и да смекчи тона в руските държавни медии, които според Берлин подклаждат сепаратистки настроения сред етническите руснаци в Източна Украйна, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Канцлерът Ангела Меркел казала на руския президент Владимир Путин вчера вечерта, че страната му носи "основната отговорност" за успокояване на ситуацията, съобщи правителственият говорител Георг Щрайтер.

"Продължаващото силно присъствие на руски военни по границата с Украйна, и продължаващият подстрекателски начин на отразяване от руските държавни медии, които се гледат и в Източна Украйна, са дестабилизиращ фактор", посочи говорителят. Според него и двете неща се възприемат от проруските сепаратисти като знак, че Москва подкрепя въоръжения им бунт.

Щрайтер отказа да каже дали Меркел споделя оценката на Путин, съобщена от руски медии, че Украйна рискува да затъне в гражданска война. "Германското правителство не е заинтересовано от избор на думи, които биха ескалирали напрежението", каза той.

Междувременно стана ясно, че Германия участва със спомагателни плавателни съдове и патрулни полети в действията на НАТО за укрепването на сигурността по източните граници на алианса. Това съобщи днес говорител на министерството на отбраната в Берлин, цитиран от ДПА.

Лековъоръженият спомагателна кораб "Елбе" от германския боен флот с 45-членен екипаж ще действа като кораб майка в учението на НАТО за прочистване от мини, което ще започне в края на май в Балтийско море, каза говорителят.

По думите му от септември до шест изтребителя "Юрофайтър" от германските ВВС ще бъдат на разположение на НАТО в продължение на четири месеца за патрулни полети над Балтийско море.

Алиансът планира през този период в района да оперират десет изтребителя с патрулни мисии. Португалия ще партнира на Германия в операцията.

През последните няколко дни и двете предложения на Берлин са били одобрени от командването на НАТО, допълни говорителят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
2
 
3
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Юрофайтърът и чудесен самолет, направен с обединените усилия на четири най-рязвити юространи:Германия, UK, Италия и Испания. С различни части и елементи участват Франция, Норвегия, Швеция. Е защо Су-35С и Су-37, направени от изостаналата в технологиите Русия са толкова по-добри. Щото са правени с топор и дървени клинци?А, фрау(или фройлайн?) Меркел? Русия е самодостатъчна, а вие всички зависите от нея! Газта си е газ, нали измислихте коли с газгенератори! Ами пазара?За къде сте без руския пазар?
232
2
 
3
 
! Отговори
alexander.rangelov.3 преди 10 години
Abe ,,Dnes bg.,, ot kude gi ismukahte vsichkite tia izmishliotini.....? Az jiveia v Munchen i dnes 100 puti iasno chuh po radioto ,che Merkel e govorila s Putin ,da ne spira gazta na zapadna evropa ...Vsichki veche sujaliavat ,che Omama se osra...! Sankciite koito naojiha na Rusia reflektirat desetorno vurhu tiah. Prosto sa bezsilni...
231
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съдбата на медийната война се вижда- страдат само хората
230
3
 
7
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Ей, ама нагли амриканци и шваби!Бе не разбраха ли, че болшинството от украинците не искат да ги "освобождавате"!А на онези от Майдана им дайте гражданство и си ги вземете у вас!Ама на вас не ви трябват майданци, трябва ви територията и ресурсите на Украйна, нали, мръсни лицемери!
229
3
 
10
 
! Отговори
сандо преди 10 години
от как видях ангела по бански не мога да спя вече
228
4
 
9
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Точно Грмания да дава акъл ми се вижда малко смешно.
227
4
 
8
 
! Отговори
Егати нахалната преди 10 години
Руските войски да не би да са на чужда територия. Що за поведение на нахалник. Все едно да кажат на съсед да не пуска кучетата си в двора, та да могат кокошките да ровят в чуждата градина. Забравете за този прийом, на да не ви се случи случката с американските морячета в Черно море, дето са изпокапали от страх заради маневрите на Руски боен самолет. Русия се пази от Шенгенките ***.
226
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Germania se e prevurnala v edna ogromna baza na USA za sujalenie! Mnogo mi e jal za nemskiqt narod,koiito az mnogo uvajavam i po4itam,za6toto toii e dal mnogo na sveta! Mnogo jalko! Evreite nastoivat brat sre6tu brata, ariec sre6tu ariec,a te si stoqt zad kulisite i potrukvat potni ru4i4ki dokato krasivi,visoki , umni, ariiski voiinici zagivat po frontovete!
225
7
 
12
 
! Отговори
тупан преди 10 години
Гермаска краво....тихо да не видиш пак 9 май през 21 век
224
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин да не е Плевнелиев , та да се оттегли от границитеМеркел така ли заповяда на Бойко,та сега се чудим откъде ни идва-от север или от юг
223
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гражданска война се подклажда от Русия и ЕСДа му мислят украинците
222
1
 
9
 
! Отговори
niki преди 10 години
Za kakvo nasilie govorim kato horata iskat referendum a Merkel da si gleda rabotata
221
3
 
3
 
! Отговори
!!! преди 10 години
vsi4ki vijdat 4e e nasilie
220
5
 
24
 
! Отговори
peroto преди 10 години
Браво на Путин, кефи ме тоя пич! Аман от двойни аршини:значи може да налееш 5000мил долара на мейдана и да направиш тоя цирк,да свалиш президента и да си поставиш слугите, а Вова си гледа отстрани, армията спи на границата и това е дрзнещо за ус-ес шайка! Дори да си променят "негативното" говорене по тел., че източна укр.прихващала и се надъхвала.... Бива наглост,бива ама Путин е опънал линията.Когато руснака говори,другите слушат. От всички най-зле е укр. Народ!Казах.
219
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До фенПутин пляска гимнастички с 40 год. по-млади от него, че на тая воняща краварка ли ще обърне внимание?
218
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До всички които се бъзикат с Меркел - Германия никога не се шегува.
217
10
 
13
 
! Отговори
фен преди 10 години
Баба швабка да се научи да прай убави бардуци щото *** обича да му го засмукват яко и ако тая не му го завърти както требе,на дойчовците им е спукана работата:))))
216
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
razbiram baba Andreika.Se Gemaneto ( na srbski Nema4ka, a prei Ima4ka) ta sa germetite pompat ovbratno po trabite gas za Ukraina. I ako Euicte nekompensirat Germatite- to naesen Germania ste dava i milo i drago i na vseka porta, nesamo na Branderburgskata vrata ste nasplagat ruski tankove- ta ste pukna da se smeia
215
6
 
31
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Кораб-майка с 45 Хансовци?Ами да не дойде корабът-баща с 45 000 десантчици?Редакцията на "Bild" беше пуснала преди 2-3 дни отворено писмо или там каквото е, за премахване на двата съветски танка Т-34, които са на мемориал до Бранденбургската врата.Управата отказала, имала договор, дрън-дрън... Просто швабите се страхуват, че ако махнат тези танкове, Вовка ще им сложи други. От най-новите модели...
214
1
 
6
 
! Отговори
Xa xa преди 10 години
До MN ZLEНаучи се да пишеш, и после коментирай. Управи се сам, а после Управяй другите Управителю.