Проруски сепаратисти заловиха 6 украински БТР-а

За акцията са помогнали руски агенти
16 апр 2014 19:47,
83
Проруски сепаратисти заловиха 6 украински БТР-а
Снимка: Reuters

Проруски сепаратисти са заловили в Източна Украйна шест бронетранспортьора на украинските въоръжени сили с помощта на руски агенти, заяви украинското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс и Интерфакс.

"Днес, 16 април, в Краматорск, Донецка област, влязоха шест единици бронирана техника на въоръжените сили на Украйна, които действаха по плана на антитерористичната операция. В центъра на града движението на колоната бе блокирано от местни жители, сред които са били забелязани представители на руски диверсионно-терористични групи. В резултат на блокирането екстремистите заловиха техниката и колоната се отправи към град Славянск", се казва в изявление на министерството.

Още по темата

Министерството добавя, че БТР-ите сега са в намиращия се на 20 км от Краматорск град Славянск, където са охранявани от "униформени лица, които не са свързани с въоръжените сили на Украйна". Военните, които пристигнаха в Славянск с БТР-ите, са доброволци от Крим и дезертьори от украинската армия, заяви един от тях, цитиран от Франс прес.

"Аз съм член на отрядите за самоотбрана на Крим. Има десетина от нас. Другите са украински войници, около 150 души, които минаха на наша страна", заяви представилият се като "Балу", на около 50-годишна възраст.

Той заяви, че шестте бронетранспортьора, които по-рано днес пристигнаха в центъра на Славянск, са били част от украинска парашутно-десантна част, които са били спрени в Краматорск. "Поехме контрола над бронетранспортьорите, които бяха предназначени да смажат бунта в Славянск, и войниците минаха на наша страна", заяви "Балу". Той отрича в Славянск и околностите да има бойци от руските специални части (Спецназ), както твърдят Киев и западните страни.

140-хилядният град Славянск в събота попадна под контрола на проруски демонстранти, които са превзели кметството, милицията и местния офис на украинската служба за сигурност. Демонстрантите заловили неустановен брой оръжия, които са раздадени на местните отряди за самоотбрана, припомня АФП.
 
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Хахахаха преди 10 години
То в източна украйна май всички ще се окажат руски агенти,ама под прикритие. Маскирали са се като население !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мдааа, тази така наречена антитерористична операция се превърна във фарс. Не можеш да накараш войниците да застрелват цивилни сънародници и да разчиташ на успех. Както изглежда хунтата в Украйна е започнала сама да си вярва на лъжите които пуска по телевизията че там има руски спецназовци. Отиват войниците надъхани а там няма спецназовци ами разни тьотки ги гълчат и им препречват пътя. Че и ги хранят щото хунтата и храна не е усигурила на войниците си. Сеир по украински.
57
0
 
4
 
! Отговори
Majorski преди 10 години
мдаааа...един приятел от Славянск ми каза че очакват доставка на самолети,танкове и редовна войска ...от Украинските Военни .....летището им го дадоха за да могат да кацат без да се притесняват .....полигоните са свободни за достъп всеки украински военнослужещ може да остави танка......така се прави в Русия .....след 5 революций за един век ...вече си има протокол
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма ли кой да научи най-накрая журналетата , че това на снимката не е БТР, а МТЛБ!
55
1
 
23
 
! Отговори
Янаки преди 10 години
Щом ни приеха в НАТО И ЕС , автоматично ни превърнаха във врагове на Русия , без ние да искаме това . Не ни е необходимо да бъдеме врагове и да воюваме . До кога ще продължи експанзията на ЕС и на НАТО ???
54
0
 
21
 
! Отговори
М,да... преди 10 години
А па украинците разпрявяха днес, че сложили руски знамена на танковете си, така били "финтирали" руските "сепаратистии" и влезли дето не им е мястото. Демек скроили им номер. Па тези украински части да вземат да си повярват и да се присъединят към противника си... Голям номер, ти да видиш. Така ако карат така, ще останат без армия с тези финтове, май...
53
6
 
2
 
! Отговори
Да,Кърджали! преди 10 години
До Анонимен 56Ама то Кърджалито е било отделено от България и дадено на Турция от западняците на Берлинския конгрес.Значи, става така. Русия освобождава България. В това време англичаните изпращат в Родопите техния майор Сенклер, който настройва помаците против нас и вдига бунтове на мюсюлманите в Родопите. Срещу оставането им в границите на България. Които бунтове вдигнати от англичанина Сенклер служат като повод и основателна причина Кърджали да бъде предадено на Турция.
52
0
 
17
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Е, то е ясно, от десетилетия, че украинците без руснаците, нямат грам армия
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Еврейте обаче имат силно представителство в Русия- след еврейския преврат на Ленин и унищожаването на Империята. Русия има гордостта да създаде Еврейска Автономна Област с главен град Биробиджан- пускаме търсачката и четем... Путин колкото и да ви изглежда силен, без рамо от жидовската (*%?с няма как да направи нещо. Прилича малко на нашия БОко ама не е толкова *ран като му изръмжи някой, но пък е далеч от двете Х хромозоми на СтаниГ?я. Само Светльо Витков ще ви оправи! - Казах
50
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаа. Страхотна новина! Оправи ми настроението за днес. Ще бъде супер, ако руски военни части навлязат В Украйна, пленят цяла украинска армия и сетне я отведат в Сибир.
49
2
 
0
 
! Отговори
a? преди 10 години
Koi ne izostavq bre ruB. A oneq deto prati sreshtu tankovete? Pff.. razbirat vi tikvite na vas!
48
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия никога не изоставя свойте, та ако ще и земята да се разцепи!
47
2
 
22
 
! Отговори
ама че народ преди 10 години
Е няма толкова продажни медии като българските !!! Днес, колко ви платиха бе ???
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
внимавайие руските агенти са на всякъде ха ха ха ха ха
45
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цитат "сред които са били забелязани представители на руски диверсионно-терористични групи"И нямало нито един от третия пол, всички били с мъдури.
44
3
 
26
 
! Отговори
petko76 преди 10 години
пълна дезинформация ,защо не казват какво правят американски кораби в черно море а как са се *** вчера и са си подали молби за напускане на армията
43
1
 
25
 
! Отговори
petko76 преди 10 години
ЦРУ ръководи тея *** има американски наемници които дори са пленени нашите медии лъжат в полза на американските си господари и виждам има хора които са заблудени да им вярват.РУСИЯ иска да инвестира 15 милиярда долара ама политиците ни се дърпат понеже имат забрана от господарите си
42
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Според германските медии, 6-те танка (не БТР) са дезертирали и са се присъединили към Източна Украйна.Вярвайте на казионните български медии!
41
3
 
26
 
! Отговори
дядо преди 10 години
давай,давай синко с натиснат Caps Lock,така ще ти платят стотинка повече!!!
40
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАНДЕРОВЦИ СА МИРНИ ГЛАВОРЕЗИ