Украйна обяви Великденско примирие

Прекъсва се активната фаза на антитерористичната операция
Обновена: 20 апр 2014 10:19 | 19 апр 2014 19:09, Елка Василева
48
Украйна обяви Великденско примирие
Снимка: Reuters

Украинското правителство заяви, че няма да атакува проруските сепаратисти през великденския уикенд, в момент когато неговите съюзници САЩ заплашиха Москва с нови санкции, ако не убеди радикалите да се предадат, предаде Ройтерс.

Още по темата

Кремъл отрича да има контрол над въоръжените лица, които искат украинските източни райони да последват Крим и да бъдат анексирани от Русия. Москва упрекна Вашингтон, че се държи с Русия като с "провинил се ученик" след споразумението им в Женева от четвъртък, според което украинските радикали трябва да се разоръжат и да напуснат окупираните сгради.

Правителството на Украйна, което изпитва недостиг на ефикасни сили, не показва особени признаци да се опитва да си върне над десетина кметства, полицейски управления и други обекти, завзети през последните две седмици, въпреки че обяви началото на "антитерористична операция".

Външното министерство на Украйна обеща, че "прекъсването на активната фаза на антитерористичната операция" е сред правителствени инициативи за успокояване на кризата, които бяха огласени вчера вечерта, посочва Ройтерс.

Говорителка на Службата за сигурност на Украйна каза днес, че прекъсването е "свързано с прилагането на Женевското споразумение и Великденските празници", посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
30
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Какво великодушие само от страна на хохлите!? Голееем смях! Тия нещастници не разбраха ли че момента в който ще гризнат дръвцето идва?
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аь
17
2
 
35
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 10 години
Москва упрекна Вашингтон, че се държи с Русия като с "провинил се ученик"Само Руснака може да се *** толкова зловещо с хамериканеца!ПРОВИНИЛ СЕ УЧЕНИК!...МуахахаххаахххахаахахахахаххаааДемек руснака има хамериканските предупреждения за толкова сериозни, колкото един ученик по времето на сегашната демокрация взима на толкова сериозно, наказанието от даскала си!
16
3
 
10
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Като ги гледам как се репчат, май не са се разбрали в Женева ? Хора! Работата не е добре. Сънувах кошмар.
15
8
 
5
 
! Отговори
зззззззз преди 10 години
До Одисей 1под дулата на оръжия гласуваха
14
5
 
33
 
! Отговори
дядо преди 10 години
свършиха горивото,храната,боеприпасите и решиха да обявят примирие-жалка работа са тези хукраински смешници...След празниците хамериката ще гледа ,като пръднала в тролея и пак руснаците ще им дават хляб,вода и гориво да се приберат по домовете си
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ква религия, кви 5 лв... вие нормални ли сте? в 21ви век живеем
12
2
 
5
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Какво ли стана в Женева ??? Това е въпроса!
11
4
 
27
 
! Отговори
Българин преди 10 години
"Украйна обяви Великденско примирие"Най -после добра новина от Украйна. Дано Бог вразуми тези "американски дупелизци" и спрат да тормозят собственият си народ.Още веднаж. Господи вразуми ги в Украйна.
10
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А "Майдана" кога ще освободите ?
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
echo.msk.ru/sounds/1303030.html
8
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Майдана отдавна е освободен..."Не се сещам Яйценук и Турчинов да са напуснали сградите, в които се намират абсолютно незаконно, т.е. са ги окупирали.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както по невнимание разказа заместник-държавният секретар Виктория Нуланд, САЩ вече са вложили в "Площада на независимостта" 5 милиарда долараЦялото: bulgarian.ruvr.ru/2014_04_19/USAID-Kievskata-piesa-po-sirijski-scenarij-3420/
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега изведнъж споразумението се извъртя в "про-руските сили да сложат оръжие", докато истинското споразумение е "всички да освбодят сградите и да си предадат оръжията", като това на първо място включва Майдана...И САЩ щели да налагт санкции. А Русия да налага ли санкции, ако Майдана не се разоръжи и разпусне?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво!Да бъдат честити празниците!Пожелавам весело изкарване и Божия благословия и на русофилите и на русофобите тук!~Анонимен
4
1
 
16
 
! Отговори
Операцията преди 10 години
по предаване на бойната техника и преминаване на армията на страната на хората в ДОНБАС никой не я е отменял
3
3
 
16
 
! Отговори
След ВЕЛИКДЕН преди 10 години
направо да се омитат от КИЕВ окупаторите на властта. Освен примирие какво друго може да има по празника. НО, всички помним какво се случи по време на ОЛИМПИАДАТА и 2008 и 2014. Когато войните са спирали - подлите хамерикански марионетки нападат в гръб
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вярно бе, бях забравил, че в Украйна тече "антитерористична акция", сигурно защото няма никакъв резултат от нея.
1
2
 
26
 
! Отговори
зззззззззз преди 10 години
Украйна обяви *** ***