"Кметът" на Славянск заплаши с убийство Аваков

Пономарьов щял "лично да застреля" вътрешния министър на Украйна
Обновена: 20 апр 2014 21:16 | 20 апр 2014 20:36, Александър Попов
272
"Кметът" на Славянск заплаши с убийство Аваков
Вячеслав Пономарьов. Снимка: Reuters

Самопровъзгласилият се проруски кмет на град Славянск Вячеслав Пономарьов запплаши с убийство вътрешния министър на Украйна Арсен Лаваков.

Лаваков обяви, че ще посети в скоро време източната част на страната, за да провери частите на Националната гвардия, разположени в отговор на проруския бунт. За визитата му Пономарьов бе повече от лаконичен, че няма да му стисне ръката и лично ще го застреля.

Още по темата

По-рано през деня сепаратисткият лидер поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу "украинските националисти". Вячеслав Пономарьов призова Русия да прати оръжия, ако не може да изпрати войски, предаде Франс прес.

"До руското правителство и президента Владимир Владимирович Путин: искаме помощ. Ако не можете да изпратите
мироподдържащи сили, дайте ни оръжия", обърна се Пономарьов към Путин в изявление пред журналисти.

Той обясни, че проруските активисти се нуждаят от оръжия, тъй като нямат достатъчно, а украинската армия разполага с авиация и бронирана техника.

"За момента Русия не е отговорила" на този апел, уточни Пономарьов и допълни, че не е имал никакъв пряк контакт с Русия.

Четирима души бяха убити през нощта при престрелка на импровизиран контролен пункт, издигнат от проруските активисти на петнайсетина километра от Славянск, отбелязва Франс прес.
 
Днес бойците на многобройните блокпостове в и около града изглеждат все по-нервни, като, за разлика от предишните дни, проверяват внимателно повечето автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как па всеки път в тоя форум по едно и също време се появяват Тервел и ТОДОР ХРИСТОВ :)))
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОЛКОВА ИМ Е АКЪЛА.ВЗИМАТ ПРИМЕР ОТ СВОИТЕ ОТВЪДОКЕАНСКИ МАЛОУМНО И ПСИХИЧНО БОЛНИ БРАТЯ .
129
0
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До Тервел КАКЪВ ФАКТ МОГАТ ДА ТИ ДАДАТ КАТО ОТЛИЧНО ЗНАЯТ ЧЕ СИ ПРАВ ТИ А НЕ ТЕ!
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Срещу Русия може да говори всеки, все пак те не са ни никакви.
127
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тервеле Турция ни е приятелска и съюзническа държава . Русия не е такава в случая и трябва да се пазиме от нея.
126
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
До 159.....Разбира се, и е много по-добре и заслужава. Ако България се държеше като преди години щеше да получава горива на безценица и пари без лихви и защита. А ти какво като имаш портрет на Обама над спалнята и гаджето ти е от същия пол...това прави ли живота ти по-добър. Ако имаш достатъчно акъл ще можеш да се замислиш над това, защото такива неграмотни пикльовци гласуват за гибелта на България. Сега държава няма, икономика няма а от там и доходи няма и за това не е виновен Путин.
125
2
 
5
 
! Отговори
жеко преди 10 години
тези които злословят срещу русия... за колко пари биха продали майките си, що за *** трябва да си за да искаш да опорочиш истината... българите и руснаците винаги ще са приятели !
124
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тервеле като мекотело си. Не ти е удобна истината.
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако в радиус от 50 км от пункта засичаха чужда, небългарска кола, в лагера се обявяваше тревога и настъпваше пълна тишина. Веднъж в съседство прелетя българска делтапланеристка и... изчезна.
122
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Комсомолска правда" публикува разказ на капитан за тайния живот на военно градче край Боровец, обслужващо ракети с атомни бойни глави"Всеки ден войник пишеше на входовете на специално табло в кои часове трябва да се стои вкъщи. Така във вечен страх живеело населението на три военни градчета, създадени от Съветския съюз на територията на България, за обслужване на (съветски) ядрени бойни глави. Те били предназначени за унищожението - по сигнал от Центъра - на Турция и Гърция."
121
0
 
3
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До до162 леле... Е какво като са сами? То търпението на Путин не е безгранично. Лавров вече е заявил възмущението си. Търпението на Кремъл няма да трае. Тия в Киев забраниха на руснаци да влизат в Украйна. Днескашните събития още добавиха капки към почти преливащата чаша Ама като гледам от седмица тече тая антитерористична операция и се държат още
120
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе Тервеле ама ти си тотално незапознат и спориш. Вземи малко се информирай. В България е имало около стотина ядрени бойни глави в бази на СССР.
119
1
 
1
 
! Отговори
до162 леле... преди 10 години
Дано не съм лош пророк,ама натам отиват нещатаТия славянски опълченци сами се борят Ще ги смачкат киевските управници
118
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тервеле ти си облъчен. За 70 години комунизъм в България имаше няколко ядрени военни бази на СССР. Както в Турция и Гърция американски. Сега Турция няма да ни нападне а най-много Русия. Те се доказаха като нападатели вече. Не им вярвам изобщо. В момента Турция е много по близка и приятелска страна отколкото Русия ( Русия никога не е била такава а само ни е използвала )
117
1
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До истината кажете Ей голяма врачка се извъди бе. Откъде знаеш ,че хората в Славянск са обречени а?
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да мумифицираме другаря Пичкин за идните поколения докато е още млад. Ще му построиме и огромен мавзолей на мястото на стария. Пред мавзолея ще има огромна златна плоча на която ще е написана хвалебствена ода способна да издържи милион години и през цялото време ще се въртят хитове на Алла Пугачова по радиоточка.
115
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЖАЛКИ, ЖАЛКИ червени предатели ...щом ви дадат конкретен въпрос и млъквате като ***.
114
3
 
6
 
! Отговори
истината кажете преди 10 години
Кметът на Славянск видял с очите си как обстрелват с коктейли *** жени и деца и се възмущаваКазвайте цялата истинаСтига пропагандаИначе в Женева вече разделиха териториятаТия хора от Славянск ще чакат напразно помощОбречени са
113
0
 
2
 
! Отговори
до 143 преди 10 години
Не бягатПросто границите са отворениМного хора се движат-отиват и се връщат.Вече не трябва да докладваш на горестоящите.Винаги е имало гурбетчии,освен при комунизма.Тогава ги определяха като ''невъзвращенци''Тия времена са минало/срамно минало/
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо да ми отговориш зацикли на минуси да ? ... защо сте толкова предвидими червените пенсионери ...