Комендантски час в Славянск

Според Киев сблъсъкът в града е руска постановка
20 апр 2014 18:13, Александър Попов
94
Комендантски час в Славянск
Снимка: Reuters

Кметът на източния украинския град Славянск обяви, че от днес, т.нар. народно опълчение на Донбас въвежда комендантски час - от полунощ до шест сутринта.

Тогава ще е забранено движението на "граждански лица" из града, с изключение на сътрудниците на оперативните служби, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

През изминалата нощ на подстъпите към Славянск, в района на село Билбасовка, където има пост на проруски сепаратисти, се стигна до престрелка между тях и група въоръжени лица.

Според кмета пристигналите с четири коли били бойци на дясната украинска групировка "Десен сектор", които не пожелали да спрат за проверка и открили огън по местните отряди, контролиращи достъпа до града. Пономарьов съобщи, че в резултат на престрелката са убити петима души - трима от бойците на "Десен сектор" и двама от силите за самоотбрана на града.

Украинската полиция и разузнаване обвиниха Русия, че е инсценирала фаталния инцидент, предаде Ройтерс. В изявление на украинската служба за сигурност се казва, че става дума за постановка, дело на "въоръжени нарушители на реда и саботьори, които тероризират местното население в района на Славянск" и действат с подкрепата на руското военно разузнаване ГРУ.

"Десен сектор" също отрече да е замесен в случилото се. Украинското вътрешно министерство заяви, че откакто проруски въоръжени лица са завзели по-рано този месец властта в Славянск, украинската полиция не може да действа там. То твърди, че подозрително бързо на мястото на инцидента са се озовали оператори на руски телевизии, и вижда в това потвърждение на тезата, че става дума за постановка, която е трябвало да бъде отразена в новините по руските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
А ..."СПОРЕД" Плевнелиев кои са нападателите. Не-български медии показаха оръжията-западни и карти и документи на "десен сектор" но по-скоро аз бих повярвал на г-жа Плевнелиев-а и Борисов-а. (приставката "а" се получила след срещата им с американски представители)
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
на фашистката хунта в киев не и остава много живот
6
4
 
1
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Анонимен 8 Еми айде,да направят това . Ама нещо не им се ще
5
3
 
6
 
! Отговори
niko преди 10 години
BRAVO NA RUSNACITE.Dori I da e inscenirovka, taka im se pada.s tehnite ksmyni po tehnite glavi...Machkai, Putin. Vsichki sme s teb!!
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Както е описано, всичко се е случило на руска територия. Сепаратора въвежда комендантски час, блокади, а украинската полиция никой не я брои в наличност. Абе, украинци, отървете се от тези лоши хора и си живейте живота, гушнати със Запада.Донецк, Славянск - да отиват в Русия.
3
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин цар на обединени Русия и България!
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А Бялата Златка кво избафка по въпроса?
1
4
 
35
 
! Отговори
se преди 10 години
Руската граница ще се помени на запад!Украйнците ги чака шок и ужас по Руски!