Комендантски час в Славянск

Според Киев сблъсъкът в града е руска постановка
20 апр 2014 18:13, Александър Попов
94
Комендантски час в Славянск
Снимка: Reuters

Кметът на източния украинския град Славянск обяви, че от днес, т.нар. народно опълчение на Донбас въвежда комендантски час - от полунощ до шест сутринта.

Тогава ще е забранено движението на "граждански лица" из града, с изключение на сътрудниците на оперативните служби, съобщи агенция ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

През изминалата нощ на подстъпите към Славянск, в района на село Билбасовка, където има пост на проруски сепаратисти, се стигна до престрелка между тях и група въоръжени лица.

Според кмета пристигналите с четири коли били бойци на дясната украинска групировка "Десен сектор", които не пожелали да спрат за проверка и открили огън по местните отряди, контролиращи достъпа до града. Пономарьов съобщи, че в резултат на престрелката са убити петима души - трима от бойците на "Десен сектор" и двама от силите за самоотбрана на града.

Украинската полиция и разузнаване обвиниха Русия, че е инсценирала фаталния инцидент, предаде Ройтерс. В изявление на украинската служба за сигурност се казва, че става дума за постановка, дело на "въоръжени нарушители на реда и саботьори, които тероризират местното население в района на Славянск" и действат с подкрепата на руското военно разузнаване ГРУ.

"Десен сектор" също отрече да е замесен в случилото се. Украинското вътрешно министерство заяви, че откакто проруски въоръжени лица са завзели по-рано този месец властта в Славянск, украинската полиция не може да действа там. То твърди, че подозрително бързо на мястото на инцидента са се озовали оператори на руски телевизии, и вижда в това потвърждение на тезата, че става дума за постановка, която е трябвало да бъде отразена в новините по руските медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май това си е чисто руска постановка?Няма пленен нападател. Това, че някой е гледал разпит на "майдановец" някъде и се е вързал си е негова работа! Балъците са мнозинство на този свят от памтивека!Всичко май си е пропагандна война?!
27
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей така гадните руснаци избиха 30 000 полски офицери в Катин и петдесет г заблуждаваха света, че германците са ги убили.Подлостта на руснаците е пословична!Така порониха и България 44г. а глупаците в този сайт им вярват.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гнусните русофоби цруфили требе да бъдат избити до крак, за да има нормален свят! Заради тях сме на това дередже бедни и гладни, защото се кланяме на умрялата росия! Да измрат гадовете!
25
3
 
6
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Хем изостанали,хем се репчат-типично за простите хора!
24
19
 
10
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Гнусните *** русофили требе да бъдат избити до крак, за да има нормален свят! Заради тях сме на това дередже бедни и гладни, защото се кланяме на умрялата росия! Да измрат гадовете!
23
3
 
2
 
! Отговори
До 27 преди 10 години
Това е интересно, къде го гледа?
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шом като искат украинките да ходят без виза на Запад да си търсят богати мъже, а украинците да мият влакове, в Украйна ще има комендантски час.
21
6
 
10
 
! Отговори
До 24 преди 10 години
Висля, че само психиатър може да ти помогне да си отговориш..Иначе те Десен сектор изпозастреляха и изгориха живи десетки полицайчета в Киев, ама за това никога не се е говорило в нашите медии..
20
5
 
13
 
! Отговори
театър Майдан преди 10 години
Според Киев сблъсъкът в града е постановка на театър Майдан, с главен режисьор Яйценюк и артисти от трупата на "Правый сектор" !
19
8
 
17
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Едва ли има непредубеден човек ,който да вярва на инсинуациите на фашистите от т.н " десен сектор".Видяхме ги какво представляват по време на февруарските събития в Киев ,сега отново са в центъра на всякакви провокации. Вече има пленени провокатори от тях. Вижте " Politikus. Ru"
18
3
 
4
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Да запретват ръкави и да работят!С тия пушки нищо няма да направят!
17
5
 
13
 
! Отговори
имат много общи неща преди 10 години
Щом като Яйценюк и "Правый сектор" твърдят, че нямат нищо общо с нападението в Славянск, значи, че Яйценюк и "Правый сектор" имат много общи неща с нападението в Славянск!
16
5
 
20
 
! Отговори
взеха ви Крим преди 10 години
Искахте да вкарате Украйна в Нато, и ви взеха Крим! Не искате референдум, и ще ви вземат и Югоизточна Украйна! Не искате да плащате, ще ви спрат и газа!
15
5
 
16
 
! Отговори
БВ_21 Град преди 10 години
Даа почна се тя ..Украйна върви по пътя на Сирия и единствената сила, която може да спре тази тенденция е Русия! Дори бандата на Яценюк да желае наистина да спре процеса, тя няма сили за това-"правосеки", ще си правят каквото искат и няма да им дреме за т.н. официална власт - те са добре въоръжени /дори с оръжия, които не се намират в укр. армия-сръбска картечница М53-аналог на немската MG-42, амер. прибори за нощно виждане, пластичен експлозив , патрони тип "дум, дум"и какво ли не още ..
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
https://twitter/RomaFZ/status/457801773420253184/photo/1ей я снимката
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма нищо обгоряло по вещите,даже и банкнотите са цели.
12
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каквото и да се получи от тая ситуация ще е по волята на психопати-сепаратисти. Кажете ми кой нормален човек ще грабне автомата и ще тръгне да убива с цел преразпределяне на земи. Ако чак толкова не те кефи държавата, събираш си багажа и се местиш кеф ти Русия, кеф ти Европа.
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето снимка на уж намерените вещи в изгорелите автомобили.Прави ли ви нещо впечатление,което да ви навежда на мисълта,че е постановка,целяща да накисне Десен сектор?
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kogato Sastite vzeha hitlerista vonBrown da im prai raketite, sled godini tozi nacistki ingener gi ka4i na Lunatasega ako Sastite se zdusat s ukrainskite nacisti- kade sha se ka4vat, na Aifelovat li?Satite sa daleko -moje da nedooceniavat situaciata. ama Tiota Merkel me kefi- potomka na nacistka nacia da lae na rusnacite da si sedeli u rusia e pove4e ot posmesiste.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Nqma logika ,Kiev da izprashta nqkogo ,sled Jenevskite sporazumeniq ,koeto nishto dobro ne shte donese .Izvunzemni li sa bili ,ne znam ,no tozi put sa bili s otli4itelni znaci I estestveno "Desen sektor'.KOITO E PO - SILEN , TOI GOVORI ISTINATA ,SAN4O , otgovoril Don Kihot.