Сепаратистки лидер поиска руски войски в Славянск

Пономарьов: "Защитете тези, които се борят срещу украинските националисти"
Обновена: 20 апр 2014 16:17 | 20 апр 2014 16:16, Александър Попов
147
Сепаратистки лидер поиска руски войски в Славянск
Снимка: Reuters

Самопровъзгласилият се проруски кмет на Славянск, крепост на сепаритистите от Източна Украйна, поиска Русия да се намеси, за да защити тези, които се борят срещу "украинските националисти", съобщи руската държавна агенция РИА Новости, цитирана от БТА.

Още по темата

Според Вячеслав Пономарьов местното население е заплашено от националистическата групировка "Десен сектор", която е в основата на смъртоносната престрелка през изминалата нощ и "само Русия може да го защити", посочва РИА Новости.

Пономарьов каза, че сред личните вещи на бойците, нападнали тази нощ контролен пост на влизане в Славянск, има документи, които потвърждават, че те са от "Десен сектор", съобщи ИТАР-ТАСС. По думите на кмета у един от убитите бойци е намерен жетон на дясната организация с номер 20. Номер едно е на лидера на организацията Дмитро Ярош, каза Пономарьов. Освен това е намерена картечница, югославско производство, аналог на германската MG 42, която е била на въоръжение по времето на Втората световна война, съобщи Пономарьов.

Той каза, че хората, които нападнали поста край село Билбасовка, на влизане в Славянск, пристигнали с четири коли. Когато местните отряди поискали от тях да спрат, те открили огън. Двама от членовете на местното "опълчение" били убити на място. Трети починал в болница. Загинали са и двама от нападателите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: УкрайнаРусияСлавянск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
До ТЕРВЕЛ 124 преди 10 години
Орбан е мъртвец, със началото на реформите си подписа смъртната присъда, Запада не иска независими и силни малки държави! Във Ленгли вече са му издали "смъртния акт" и Путин не може да го спаси! Човека гледа интереса на народа си, явно готов на саможертва за да ги отстоява, ние такива политици нямаме и скоро няма да имаме! Дано не съм прав и да е жив и здрав дълги години, но скоро очаквам да го сполети я ракче, я някоя самолетна катастрофа, я някой шизофреник да го думне!
81
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сепаратисти срещу братоубийциНяма по-жестоко нещо от гражданската война
80
0
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
Има пленник и всичко вече е ясно! Нападателите са от Десен сектор! Носели са и снайпер пушка+ памперси!!! Не е майтап!!! Памперсите са нужни на снайпериста за да стои на позиция дълго време!:))))))........ Нищо, че ще усмърди околността.:))))))
79
0
 
6
 
! Отговори
Свински преди 10 години
А картечницата да не е била с свастика , и те да са викали хайл хитлер докъто са мъкнели преносима фурна за евреи
78
0
 
6
 
! Отговори
опълченци преди 10 години
В материала на Блиц не ги наричат сепаратисти,а опълченци
77
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самопровъзгласилите се сепаратистки лидери в Украйна се намират в Киев. Затънаха до шия в блатото на лъжите си ...
76
1
 
15
 
! Отговори
обърквация преди 10 години
Планираха украинска пролет, а то излезе руска пролет
75
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Тервелтези корпорации се интересуват само и единствено от печалбатане им пука за хората ----------------- Тези корпорации СА хората. Хора работят в тях и получават заплати и хора са акционери в тях.
74
2
 
3
 
! Отговори
Бай Пешо преди 10 години
Какво ли ще стане ако сепаратистки лидер в Скопие поиска военна намеса от България. Малииииии, че они Украинците биле много търпеливи бе ора.
73
3
 
17
 
! Отговори
АН преди 10 години
КАКВИ СЕПАРАТИСТИ ОБИКНОВЕННИ ХОРА НА МАЙДАН КОЙ БЕШЕ ЧТО НЕ ПИСАХТЕ ФАШИСТИ И ТРИМАТА *** КОИТО И СЕГА НЕМОГАТ ДА ОПРАВЯТ УКРАИНА
72
2
 
1
 
! Отговори
riddle преди 10 години
Погледнете тази идея.Много ще ви хареса,а и не губите нищо,ако опитате.
71
2
 
1
 
! Отговори
Adam1966 преди 10 години
Над Димитровград е прелетял един СУ...!Студиото на Пайнера е непокътнато ! Всички електроннсистеми и компютри в него записват нормално нови хитове !
70
6
 
9
 
! Отговори
g преди 10 години
Дали пра родителите са ги наричали Сепаратисти или терористи когато са ви освобождава ли?Да за теб говора Александре сега щеше да си Севгинар,а не Alex.За същите сепаратисти говорим който те нарекоха БЪЛГАРИН а,не за мечтата на теб който до сега са ни давали не свобода,а БОМБИ И ТО МНОГО БОМБИ.
69
7
 
5
 
! Отговори
Ялтенска конференция преди 10 години
А бе кой каквото ще да си пише, хората се договориха в Женева:Крим остава за Русия; останалата Украйна е за Запада.Ако някой в Крим не му е кеф, че е под руски ботуш, да си продава имотите и беж, на запад. Обратно, ако на някой в Харков, Донецк или там някъде не му е кеф, че ще е част от Западната цивилизация, да си продава апартамента и обратно в Русия!Това е! Хората се договориха. Пък вие си поствйайте на Великден, като си нямате друга работа...
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Заради постинги като 120 НАТО /САЩ/ засилват военното си присъствие тук.Украйна вече я изтърваха, сега гледат да не се разбягаме и ние. А да плашиш българския народ с Русия, все едно да плашиш пайнерка с Коко Динев!
67
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка превзема света! Чрез демокрация, култура, красота, технологии, а който не иска да приеме прогреса доброволно - с малко кютек и малко Майдан! Само мъничко! Първият път да мине, сетне вече само кеф и удоволствие!Тая руска мечка обаче ни от хубаво разбира, ни се еvе лесно!
66
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-добре руски олигарси от западни корпорации
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И руски спецчасти и в България! Време е да отхвърлим игото на гейския запад!
64
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тервел, тея искат да ти обяснят, че ако жена ти отиде при някоя мутра, ти трябва освен да го признаеш за по качествен тип, да започнеш да го обичаш, обожаваш и му пращаш любовни послания.Дори да му се подложиш да те отпере и тебе. Вместо да му забиеш един между веждите. Ей това е поклонническата и подлизурската ни позиция спрямо великия запад.Те да те разнищват, ти да им се кланяш.Е, имат си платени марионетки, те се облажват от упражняването на васалните си функции.
63
0
 
1
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Има ли някакво производство в тази държава?