Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна
Обновена: 21 апр 2014 22:04 | 21 апр 2014 22:00, Красимир Ангелов
195
Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери отново призова Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

В телефонен разговор с руския министър на външните работи Сергей Лавров, Кери отново призова Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна, целяща деескалация на напрежението в страната.

От своя страна Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на руското външно министерство.

Още по темата

Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна. Дипломат №1 на Москва е разкритикувал неспособността на Киев да сложи край на действията на "Десен сектор" и на други ултранационалисти, което излага на опасност изпълнението на женевската договореност.

В разговора с Щайнмайер Лавров е подчертал и необходимостта от началото на широконационален диалог в Украйна в рамките на процеса на конституционната реформа, предаде ИТАР-ТАСС.

Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА.

Кадрите са последното усилие на Запада да докаже, че Москва използва военните си, за да предизвика бунт в Украйна. Снимките са част от документ от 11 страници, който Държавният департамент е предоставил на журналисти.

На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили.

АП уточнява, че засега автентичността на снимките не е потвърдена и посочва, че кадрите вероятно са взети или от интернет или са предоставени на Организацията за сигурност и  сътрудничество в Европа миналата седмица от украински дипломати.

Днес заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви, че САЩ са отказали да вземат участие в международната конференция за сигурност, която ще се проведе в Москва на 23 и 24 май 2014 година, предаде Газета ру.

"Поканихме всички, но не всички ще дойдат. Американците вече се отказаха. Това е тяхно право", посочи Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
29
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Свински Е как за какво бе? За да си разположат ракетите до Русия ,ей затова.Същото важи за България Като им станем ненужни и ще ни захвърлят на кучетата
13
28
 
5
 
! Отговори
Свински преди 10 години
За какво им е да се бъркат в Украйна От там не може да се изкара нищо По добре Венецуела там има нефт Оставете ги тия *** нещастниИ не ги пускайте в ЕвропаТия не са готовиЩе кажете Европа ни съсипа държавата?Аз живея в Европа но България прилича повече на Украйна отколкото на страната в която живея.Русия ни съсипа , както съсипа и Украйна
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези до кога ще се опитват да наставляват целият свят?
11
0
 
6
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До Одисей 1 Вземи прочети поста ,който цитираш,че писанията ти стават не на място Човека е казал,че разрешава на тебе и Кери да му го лъснете бастуна Къде е споменал космат мъжки г*з?
10
0
 
32
 
! Отговори
логично преди 10 години
Сащ не иска да участва в конференция за сигурностТе печелят ,когато има несигурност.Логично и последователно.Те са готови да разорат земята с бомби и *** , да заробят хората със заеми и да си тръгнат с ограбеното.
9
1
 
15
 
! Отговори
Бай Паткан преди 10 години
До Одисей 1 Само за теб и Кери мога да направя изключение !
8
1
 
61
 
! Отговори
Отврат!!! преди 10 години
Американците лъжат като дърти ***. Били с руски оръжия, значи са руснаци. Ами там всички оръжия са руски. Не само в Украина, а и в много други страни. Аз мислех, че навремето разни *** партийни секретарчета лъжат най-много, ама американюгите ми бият отвсякъде. Америка е тоталитарна терористична държава!!! Отврат!!!
7
1
 
38
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Оня СУ-24 пак ще мине ама...
6
0
 
38
 
! Отговори
>< преди 10 години
Бре тия американци много нагло племе бе, все едно този маймунчо да ми влезе в къщата и да ми казва къде да си сложа телевизора,колко да си препека филииките на тостера,с каква тоалетна хартия да си бърша *** и т.н.
5
0
 
39
 
! Отговори
Така е преди 10 години
Ами естествено че войниците са сруски оръжия защото други там няма. Виж какво правят американските, това е въпросът? А до униформата, та е еднаква и на руски и украински военни, а колко от украинските вече преминаха на страната на Изтока. Ами я хамериканците да си дигат чукалата, защото Лавров днес каза меко че ще пресекат всякакво издевателство над тези райони.
4
0
 
31
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
Естествено,няма да каже за тия в Киев я . Я това Кери да каже,какъв *** го дири вицепрезидентът им в Киев Що мълчи като на*ран по тоя въпрос. Еми в Украйна може да се намери всякакви оръжия,които са на въоръжение в руската армия,без да се налага от Москва да плащат каквото и да е било. Само *** може да му се върже на думите
3
0
 
49
 
! Отговори
дядомраз преди 10 години
Ама ,че гнусна каша! Нещата стават опасни. Тези които я забъркаха ,тези които са жадни за кръв,петрол и шистов газ да ги вземат дяволите!!
2
0
 
12
 
! Отговори
eu uberalles преди 10 години
Най-добре е тези райони да се оформят като анклави. Проблемът им обаче ще е, че Украйна ще им доставя газ, ток, и хляб на ''специални'' цени.
1
1
 
53
 
! Отговори
lkv преди 10 години
Кери да си гледа САЩ и да не се меси там където не му е работа.............