Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна
Обновена: 21 апр 2014 22:04 | 21 апр 2014 22:00, Красимир Ангелов
195
Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери отново призова Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

В телефонен разговор с руския министър на външните работи Сергей Лавров, Кери отново призова Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна, целяща деескалация на напрежението в страната.

От своя страна Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на руското външно министерство.

Още по темата

Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна. Дипломат №1 на Москва е разкритикувал неспособността на Киев да сложи край на действията на "Десен сектор" и на други ултранационалисти, което излага на опасност изпълнението на женевската договореност.

В разговора с Щайнмайер Лавров е подчертал и необходимостта от началото на широконационален диалог в Украйна в рамките на процеса на конституционната реформа, предаде ИТАР-ТАСС.

Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА.

Кадрите са последното усилие на Запада да докаже, че Москва използва военните си, за да предизвика бунт в Украйна. Снимките са част от документ от 11 страници, който Държавният департамент е предоставил на журналисти.

На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили.

АП уточнява, че засега автентичността на снимките не е потвърдена и посочва, че кадрите вероятно са взети или от интернет или са предоставени на Организацията за сигурност и  сътрудничество в Европа миналата седмица от украински дипломати.

Днес заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви, че САЩ са отказали да вземат участие в международната конференция за сигурност, която ще се проведе в Москва на 23 и 24 май 2014 година, предаде Газета ру.

"Поканихме всички, но не всички ще дойдат. Американците вече се отказаха. Това е тяхно право", посочи Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е, Италия. Една от многото банкрутирали държави в ЕС. Една от многото, който искат да напуснат тази *** ЕС. Това трябва да спре. Трябва да се премахне безмитната търговия и всяка държава да си защити икономиката.
33
0
 
18
 
! Отговори
Конспиролог преди 10 години
Тоя е извънземен рептил, както повечето висши американски чиновници. Отглеждат си клонирана човешка кожа, която си присаждат върху гнусните зелени рептилски туловища, за да приличат на хора. Има само едно спасение от извънземната колонизация, с цел поробване и изтребване на човешката раса са земята - да се изтреби американския елит до крак, дано Путин са успее в името на оцеляването на планетата Земя.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кери махайте се и не се връщайте никога !
31
0
 
14
 
! Отговори
жоро преди 10 години
е *** русия ако реши ще вземе цяла украйна тия американци нямат глас кьде са трьгнали се едно аз да искам калифорния
30
0
 
16
 
! Отговори
... преди 10 години
Ние с вас също може да се облечем с руски униформи, да се заснемем и да кажем, че има руски войници в Украйна...
29
12
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Виж как живеят хоратаИ Гърция е в банкрут но са по добре от тебеПонеже не вярват на кумунистите Кумунистите сте на изчезванеМалкото оцелели висите тук да ме дразните
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кери вземи със себе си марионетката *** плевел и се махайте ,дим да ви няма !
27
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Джим Кери - комедианта
26
21
 
2
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Не е вярно, че без руснаците светът щеше да е по-хубав. Щеше да е прекрасен!!!
25
0
 
10
 
! Отговори
До -32 преди 10 години
То ако и ти не се беше родил наистина светът щеше да е по чист,щеше да има един *** по малко като тебе,и повече чист въздух.
24
0
 
6
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Бъзззз бъзззззКомари!!!!!
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До СвинскиВ банкрут със 1.24 трилиона дълг?
22
20
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Държавата е народът !!!А нащта хич я няма , понеже вие сте народът.Русия ни изолира 50 годиниАко не бяха тия тикви сега щяхме да сме като Италия
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес по телевизията даваха че на земята са дошли извънземни. После жена ми разправя че било филм с Том Круз ама какво ти отбира женски акъл. Бой по извънземните тяхната ***
20
0
 
21
 
! Отговори
Болярина преди 10 години
На тоя лешояд на снимката с най голямо удоволствие бих извил вратлето така че да си види *** без да се навежда....мам....скапан масон..
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
кери го хоме !
18
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
били с руски оръжия хох , ами тя почти цяла източна европа е с руски оръжия и какво , май лъжите на триполовите нещо взеха да не вървят вече
17
26
 
3
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Русия вместо ракети да си беше гледала народа ,Виж ги какви гащници залупени са Без тях светът щеше да е по хубав
16
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 10 години
От тоя висок и дръглест американски *** Кери даже *** за зеле не става.Обаче ако го обесят и го оставят да изсъхне на слънце, може да си брулим орехи с него.
15
20
 
1
 
! Отговори
Свински преди 10 години
Миша ! Ти ли ме хейтна ?Че ние ви дадохме азбука и религия Крепостен ***