Путин с указ за реабилитиране на кримските татари

Те и други малцинства са пострадали от репресиите при Сталин
Обновена: 21 апр 2014 15:48 | 21 апр 2014 15:47, Красимир Ангелов
143
Путин с указ за реабилитиране на кримските татари
Влидимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа указ за реабилитиране на кримските татари и други етнически малцинства в Крим, пострадали от репресиите при съветския диктатор Йосиф Сталин, предаде Ройтерс.

Путин съобщи за указа, откривайки заседание на Държавния съвет. "Използвам случая да ви информирам, че подписах указ за реабилитиране на кримско-татарското население на Крим, на арменското население, на немците и гърците - всички, които са пострадали по време на Сталиновите репресии", каза президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Членовете на наброяващото около 300 хиляди души мюсюлманско татарско малцинство, съставляващо около 15 на сто от населението на Крим, се обявиха против анексирането на полуострова миналия месец, припомня Ройтерс.

Путин съобщи още по време на пряката линия с него миналата седмица, че подготвя такъв указ. Той отбеляза тогава, че руското правителство трябва да направи всичко възможно за възстановяване на законните права и интереси на кримско-татарския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
4
 
! Отговори
Не преди 10 години
До 94:Не бе, обратното е: Путин е руският Бойко.
67
3
 
8
 
! Отговори
Не намь, не намь..! преди 10 години
до 117: Налага му се да "го направи" !....,но това са фризьорски тарикатлъци за вътрешна употреба.
66
3
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Е, феновете на шебека веднага да излязат със декларация и гейпарад.
65
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Не намь, не намь..!И все пак го направи нали?
64
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Номер 94 написа най големия виц който съм чувал
63
3
 
9
 
! Отговори
Не намь, не намь..! преди 10 години
Абе, реабилитацията на кримските татари изобщо не влизаше в "концепцията" на Путин при анексирането на Крим, ама сега се опитва да омекоти вредите от "Бумеранга" !...защото можеше да го направи много по-рано.
62
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази реабилитация е популизъм и е малко срамна. Сталин е наказал *** да си платят в трудови лагери, депортация заради отказа им да помогнат през ВСВ срещу немците. Отказали са категорично да помогнат с продоволствия, войници, т.н.с думите, че тази война не ги касае. Даже са използвали намалението да нападат руснаците и са чакали немците, за да се бият заедно. След войната всички предатели и фенове на Хитлер са били наказани подобаващо. В момента Путин реабилитира *** стреляли по руснаци
61
3
 
15
 
! Отговори
някой преди 10 години
Под "татари" са водели и българите в онези земи. Става въпрос за онези наследници на стара Волжска България. По времето на Сталин милиони са разселени и оставени да загинат от глад.
60
5
 
12
 
! Отговори
do mehmed чалмата преди 10 години
И следващата крачка е прокълнатата турция да бъде заличена от картата на света като върне земите на гърците и българите.
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Не знам какво са повишили, но брутния продукт на глава е един и същ и тука и там, покупателната способност също е почти еднаква и това без да копаем нефт, газ и никел и без да нападаме съседите си. "Позволи ми да се усъмня. Освен БВП, важни показатели са още и неговата структура, балансът по текуща сметка и т.н. За тях нещо да споменеш?
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До за 90 защо Путин и Медведев и руското правителство, даже вече няколко правителства повишиха стандарта в Русия--------------------Не знам какво са повишили, но брутния продукт на глава е един и същ и тука и там, покупателната способност също е почти еднаква и това без да копаем нефт, газ и никел и без да нападаме съседите си.
57
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"...наброяващото около 300 хиляди души мюсюлманско татарско малцинство,...около 15 на сто от населението... се обявиха против анексирането на полуострова..."Добре де, как тогава се получиха ония резултати...? Гласували 90%; "ЗА" 97%? Егати измамата! "НЕ ИЗМАМА, А ГЛУПОСТ:Лесно е:Отчита се от имащите право на глас. Гласуват 90% от имащи право на глас 1,5 млн=1,35 млн / 0,97=1,3095 М. Противниците, ОСНОВНО, са бойкотирали референдума...Затова, който е "Против", да гласува.
56
5
 
12
 
! Отговори
САУРОН преди 10 години
Русия води началото си от Киевска Рус, която е първото държавно образувание на територията на днешна Русия. При великия княз Владимир (около 956-1015) през 988 г. страната приема християнството....а Крим е бил част от Велика България...така ,че *** ,Мехмед да се ухапят по ***:)
55
5
 
9
 
! Отговори
ПАЧАМАН преди 10 години
САЩ и Англия поставят, като условие за откриване на 2-ри фронт с/у Германия преда.оставянето на Крим на евреите за създаване на евреиска държава и настояват най-напред за изселването на живущите там хора .За това чак 1944г. е открит втори фронт ,когато СССР започва да изпълнява това.Кримска Флорида-за това са мечтаели евреите.Всичко това е документирано по време на срещите в Касабланка,Техеран,Ялта.Просто трябва да се прочете, а не да се пише ей така на инат ,гьотержииската баз никакви знания.
54
12
 
8
 
! Отговори
Мехмед преди 10 години
следващата стъпка еда върне полуострова на Турция, която го е владяла до войната 1793г!
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Критическое положение в регионах РоссииСуммарный долг около 2 трлн рублей, предупреждает директор региональных программ НИСП Наталья Зубаревич
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 100 Нещо си се объркал. Я пак си припомни добре !
51
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
путин може да е голям политик кгбист и крадец обаче като икономист е 0
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До отговорТези 580 долара са само в сънищата ти.
49
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 96. Помним,как да не помним. Амо ти нищо не помниш. Виденов подаде оставка в началото на декември , а това за 8 долара и магазините беше по времето на ,,демократичното правителство,, на Софиянски(преди години фамилията му е била Горнооряховски) И долара стана 3000лв. точно по негово време ,като министър председател. Или нарочно не помниш това.А за смяната на фамилиите ,когато им изнася-това е типично за юдеистващите марани.Така че помни това .Или не ти изнася!!!