Путин с указ за реабилитиране на кримските татари

Те и други малцинства са пострадали от репресиите при Сталин
Обновена: 21 апр 2014 15:48 | 21 апр 2014 15:47, Красимир Ангелов
143
Путин с указ за реабилитиране на кримските татари
Влидимир Путин. Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин подписа указ за реабилитиране на кримските татари и други етнически малцинства в Крим, пострадали от репресиите при съветския диктатор Йосиф Сталин, предаде Ройтерс.

Путин съобщи за указа, откривайки заседание на Държавния съвет. "Използвам случая да ви информирам, че подписах указ за реабилитиране на кримско-татарското население на Крим, на арменското население, на немците и гърците - всички, които са пострадали по време на Сталиновите репресии", каза президентът, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Членовете на наброяващото около 300 хиляди души мюсюлманско татарско малцинство, съставляващо около 15 на сто от населението на Крим, се обявиха против анексирането на полуострова миналия месец, припомня Ройтерс.

Путин съобщи още по време на пряката линия с него миналата седмица, че подготвя такъв указ. Той отбеляза тогава, че руското правителство трябва да направи всичко възможно за възстановяване на законните права и интереси на кримско-татарския народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Възстановителят на Православието разведения с любювница гимнастичка Лилипутин ще прави от крим игрална хазартна зона и пуска монета със свой образ Нема такава пародия ! Комунизма е мн вреден.
27
8
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Реабилитация разбирам да се извини с наведена глава и да им изплати някакви обезщетения. А така е някаква си хартия, с която можеш да си запалиш печката. Между другото бесарабските и кримските българи също са били депортирани, не е зле да се припомни и това.
26
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Историята на Русия не само, че не е велика, такава просто няма. В продължение на десет века в Русия няма почти никакви културни достижения , няма никакви обществени движения, няма никакъв обществен напредък- от крепостничество към робство, от робство, пак към крепостничество руските крепостни през 19 век след Христа са дори по-обезправени от славяните на неолита. И диктатори- самодържци, като се почне от Иван Грозни, мине се през Сталин, та се стигне до Путин.
25
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трите измъчени опита Русия да бъде изтръгната от варварството за се превърне в развита държава /при Петър Първи, при Керенски и при Горбачов/ завършван с провал. Прехвалената индустриализация на Сталин завършва с милиони жертви и повсеместна нищета. Без нефта и газа това печално обществено образувание отдавна щеше да е рухнало./ Не като държава, като държавно устройство/.
24
9
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Реабилитирането е подигравка, първо защото те са реабилитирани още преди 50 години и второ, защото те така или иначе се бяха освободили от Русия. А това, че диктаторът им признавал нещо...Аз не виждам, какво им признава, което досега не е било признато?
23
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Путин е жалък измекярин!
22
4
 
5
 
! Отговори
Pyramid преди 10 години
С какъв кеф биха злорадствали всякакви "доброжелатели", ако СЕГА развихреше всякакъв вид терор, подтискане на самоопределението и т.н. на етническа и т.н. основа. А, вмест..."диктаторът" признава и утвърждава различията и свободите на гражданите. По-яка от тази контрамярка на санкциите-просто, здраве ѝ кажи :)
21
7
 
8
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
А кой ще реабилитира избитите ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ РУСНАЦИ?И избитите ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ?Безкрайни са престъпленията на комунизма и никога не ще има възмездие за червените изверги.В Русия, в България и навсякъде по света.
20
9
 
8
 
! Отговори
244 преди 10 години
С последните си действия (след подкрепата на сирийския убиец Асад) и досега Путин води Русия към най-бърз упадък и крах! И това се отнася за самия него! - ще последва съдбата на тоталитарните владетели.Помнете ми думата - в близките години ще го видите.
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДОБРЕ ДЕ, В БЪЛГАРИЯ ВОЛЕН КАТО НЕГОДУВА СРЕЩУ ЕС, ПОДОБНО НА КРИМСКИТЕ ТАТАРИ СРЕЩУ РУСИЯ, ЗАЩО НЕ МУ СЪЧУВСТВАТЕ, АМИ ГО ПЛЮЕТЕ?-------------Просто защото ЕС не е Русия, а Волен е един ***. Нищо лично.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 18.05.1944 всички кримски татари са принудени от КГБ под претекст, че сътрудничат и симпатизират на врага на СССР, само за един ден да напуснат родината си и насилствено биват депортирани. 200 000 човека - жени, деца, старци, са обречени на три седмичен поход за Централна Азия и Сибир. 100 000 от тях измират по време на пътуването.
17
4
 
14
 
! Отговори
Татарина си е ттарин преди 10 години
След превземането на Волжка България от Иван Грозни, всички Българи, изключая татарите, приемат Християнството и се вливат в Руската държава. Потомци на такива древни Българи са Тургенев, Лев Толстой ( семейния му герб е древноБългарски). бащата на Ленин. Напоследък се открива, че Емелян Пугачов е Велик кан на огромна държава от Волга до Тихия океан, Аляска и Западна Северна Америка са били под негово попечителство. Едва след смъртта му, Щатите завоюват Запада. Татарин = Балгарин - абсурдно.
16
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ВасилевТурция да затвори босфора ?! ХАХАХАХА Само крайно ограничен може да напише подобна глупост..
15
6
 
12
 
! Отговори
до 10 Анонимен преди 10 години
Всички русофоби да се натоварят на конски вагони и...в Сибир.
14
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Важното е, че *** се е сетил да се мазни на едни хора, които доскоро наричаше "черногъзци".
13
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Значи сега Путин трябва да признае и Северен Кипър...
12
10
 
5
 
! Отговори
заплаха за България преди 10 години
Анексията на Крим е сходна със Северен Кипър. След про-гръция преврат на острова през 1974 г. Турция окупира северната част на острова с аргумента, че защитава турското население.Така наречената Севернокипърска турска република е призната единствено от Анкара.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Путин грешиИ такива като тебе са готови да преведат руснаците в тила на българските войски, това е ясно. Да вземем да те интернираме някъде, а?
10
5
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Защо точно сега?
9
10
 
9
 
! Отговори
СССР преди 10 години
Тоя се усра съвсем .Майката им е.ава на малцинствата и после ги реабилитира.Престъпник си е ,всичко що е чевени ***.