САЩ ще застанат до Украйна срещу унизителните заплахи!

Байдън увери лидерите на Украйна, че САЩ ги подкрепят
Обновена: 22 апр 2014 14:10 | 22 апр 2014 13:53, Елка Василева
90
САЩ ще застанат до Украйна срещу унизителните заплахи!
Джо Байдън. Снимка: Reuters

САЩ ще застанат до Украйна срещу "унизителните заплахи", заяви американският вицепрезидент Джо Байдън, цитиран от Асошиейтед прес.

Днес е вторият ден от започналото вчера посещение на Байдън в Киев. На среща с лидери на политически партии в украинския парламент американският вицепрезидент допълни, че те разполагат с историческа възможност да изградят единна Украйна.

Още по темата
"Ние искаме да бъдем ваш партньор и приятел в този проект. Готови сме да помогнем", каза Джо Байдън. Той насърчи политиците "да се борят с рака на корупцията" в държавната администрация.

Сред политиците, които се срещнаха с американския вицепрезидент, имаше трима кандидати на президентските избори на 25 май, включително милиардерът Петро Порошенко, който се смята за фаворит за вота. Байдън посочи, че предстоящите избори са вероятно най-важните в историята на Украйна.

САЩ са готови да помогнат на Украйна да стане енергийно независима от Русия, каза Джо Байдън по време на срещата с политическите лидери. След като приключи със срещите от програмата си в Киев, вицепрезидентът ще обяви пакет от техническа помощ, главно техническо ноу-хау за подобряване на енергийната ефективност, експлоатацията на украински залежи на природен газ и добив на "неконвенционални" газови ресурси.

Предвижда се и икономическа помощ, при която американски екипи ще помагат на Украйна да гарантира, че международната помощ се разпределя ефективно във всички части на страната.

В рамките на днешната си програма Джо Байдън се срещна с изпълняващия длъжността президент Олександър Турчинов, а за по-късно е насрочена среща и с премиера Арсений Яценюк.

Джо Байдън е първият високопоставен американски представител, който посещава Украйна след визитата на държавния секретар Джон Кери на 4 март, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е то се видя , замисъла на САЩ ще се сбъдне ! Добре са поработили с кървавия преврат , сега ще си сложат и ВОЕННА база ! Това други държави с нормално разпознаване , изглежда са го разбрали . В Крим щеше да има Американска база !
72
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Байдън, ходи в Източна Украйна , да те посрещнат и там !Значи това са вашите хора , които направиха преврата . Сега всичко ще тръгне по Вашият отдавнашен план !
71
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще вадят естествения газ , и ще утровят Украйнската зема . Страхотна помощ !Украйнската житница им пречи --и ще им пак помогнат с GMO продукти !От това по-унизително има ли ? - бавно да те тровят !!
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
E...хти наглостта! От една страна говорим за намаляване на напрежението от друга пращаме този пич да потупа по рамото "неговите хора". Защо не отиде на някой площад в Донецк да изрази съпричасността си с украинския народ в източната част!?
69
2
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
Яснооо , съвсем скоро освен радиацията в сухото украинско мляко от което правиме сирене и кашкавал , ще гълтаме и химикалите от ''хидравличния крекинг''.
68
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчинов и Яценюк са продажници и чужди агенти, действащи срещу интересите на Украйна. Днешното признание, че хамериканците са платили 5 млрд., за да финансират осъществяването на кървавия преврат в Киев, го доказва съвсем ясно. САЩ застават не до Украйна, а до продажните марионетки, които на практика се самоназначиха за президент и премиер в Киев. Народът на Украйна обаче им показва достатъчно ясно, че не ги иска и ще ги прогони оттам.
67
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Интересуваш се от истината?Виж я:- youtube Barack Obama Singing Timber by Pitbull (ft. Hilary Clinton)
66
2
 
2
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До тимофеиНа Путин не му трябват 40 млн гладни гърла ама хич не му трябват
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До азщо трябва да ти помага някои? ти недъгав ли си?
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До стоян петроввъв ирак се намеси още някои сети се ти кои говоря за първата криза в залива изведнъж се ометоха постреляха по чучела в пустинята и толкова русия си изпълни поръ4ките за оръжие в сирия и нещата зеха да се оспокояват май?
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До азгоспожице на кого е помогнала америка? гермения си е германия техничари от всякаде какво може да им даде америка?
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимени после ще се питат ами вас е,,обиждаха ли ви? не, а интересно и нас не ни обиждаха
61
3
 
5
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
аз предлагам Путин да из4ака и да ги анексира после комплект
60
1
 
5
 
! Отговори
тимофеи преди 10 години
ще бъдат до украина плътно и отзад изодзадзе по нашенски мале мале тия украинци маи са много объркан народ да не кажа нещо по така
59
3
 
16
 
! Отговори
Говорить Москва преди 10 години
В раздела за технологии има много хубава новина какво се случва след "помощ" от САЩ:Преди няколко години Нокиа имаше проблеми с продажбите, защото излязоха смартфони с операционни системи, а Нокиа си караше на Симбиан. Янките предложиха "помощ" на Нокия, под формата на ОС Уинбоз Фоун. Така Нокиа фалира съвсем и янките я купиха за един долар, като нашето Кремиковци, дето им го хариза драгалевският мавър с *** джуки Костов.Сега Нокиа изчезва съвсем и на нейно място идва Майкрософт Мобайл.
58
5
 
20
 
! Отговори
Говорить Москва преди 10 години
САЩ ще застанат до Украйна ... със свалени *** и широко разтворени задни бузи към Кремъл.Долу фашистката украинска *** и триполовите *** от УСА!Да здравствует великая, Православная Русь!Да здравствует Владимир Владимирович Путин!
57
1
 
24
 
! Отговори
UFSY преди 10 години
Чичи Джо, ми прилича тука на развълнуван татко, който ще стои до родилката... да не стане само, че родилката го е гепнала за топките и като я заболи да вземе и да стисне?Допреди тия събития в Украйна си мислех, каква греда сме изтеглили ние българите с нашите политици-продажници, но като гледам украинците, разбирам че съм оптимист, винаги може и по-зле...
56
0
 
16
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Прпосто наемниците са такива. На тях не им се умира, на тях им се правят пари. Ако този "бизнес" стане твърде рискован, те ще го напуснат. Американската армия няма нищо общо с тази, която е била през ВСВ, Корейската или Виетнамската война.
55
1
 
21
 
! Отговори
Вирджиния преди 10 години
Въпреки че не зная американската армия в каква степен на боеспособност е вече.Това е армия изградена от наемници, главно чужденци, които са там, за да получат американски паспорт. Тези хора нямат идеали, нитопатриотизъм. Например при иракската война са дезертирали приблизително около 8 хиляди американски войника, което е много. Доста е вероятно тази армия ако срещне сериозен противник, а не както до сега малки и слаби страни, да се разпадне.
54
0
 
18
 
! Отговори
Вирджиния до 63 преди 10 години
А аз все си мисля, че до ядрена война няма да се стигне. Но до голяма конвенционална, да. Тази война ще бъде оправданието за фалита, който ги чака. А и като има нов външен враг, няма да имат такива проблеми с бунтове вътре в самата страна.