Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна

Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна
Обновена: 21 апр 2014 22:04 | 21 апр 2014 22:00, Красимир Ангелов
195
Кери призова Русия за конкретни мерки за случващото се в Украйна
Джон Кери. Снимка: БТА

Американският държавен секретар Джон Кери отново призова Русия да прикани публично проруските сепаратисти да напуснат незаконно окупираните от тях сгради в източната част на Украйна, съобщиха от Държавния департамент на САЩ.

В телефонен разговор с руския министър на външните работи Сергей Лавров, Кери отново призова Русия да вземе конкретни мерки за улесняване на прилагането на женевската договореност за Украйна, целяща деескалация на напрежението в страната.

От своя страна Лавров е подчертал пред Кери, а после и в телефонен разговор с германския министър на външните работи Франк-Валтер Щайнмайер, че правителството в Киев трябва да се въздържа от проява на насилие и да се придържа към задълженията си, установени в женевското споразумение от 17 април, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на руското външно министерство.

Още по темата

Лавров е приканил Кери да повлияе на Киев да не допуска разни "луди глави" да предизвикат кървав конфликт в Украйна. Дипломат №1 на Москва е разкритикувал неспособността на Киев да сложи край на действията на "Десен сектор" и на други ултранационалисти, което излага на опасност изпълнението на женевската договореност.

В разговора с Щайнмайер Лавров е подчертал и необходимостта от началото на широконационален диалог в Украйна в рамките на процеса на конституционната реформа, предаде ИТАР-ТАСС.

Малко по-късно от американският Държавен департамент разпространиха снимки, които показват руски военни в източна Украйна, предаде Асошиейтед прес. На кадрите се виждат хора, носещи униформи, сходни на руските военни и държащи руски оръжия, съобщава БТА.

Кадрите са последното усилие на Запада да докаже, че Москва използва военните си, за да предизвика бунт в Украйна. Снимките са част от документ от 11 страници, който Държавният департамент е предоставил на журналисти.

На снимките се виждат хора в Славянск, в източна Украйна, които са облечени като руски военнослужещи и носят модел гранатомети, които са на въоръжение в руските сили.

АП уточнява, че засега автентичността на снимките не е потвърдена и посочва, че кадрите вероятно са взети или от интернет или са предоставени на Организацията за сигурност и  сътрудничество в Европа миналата седмица от украински дипломати.

Днес заместник-министърът на отбраната на Русия Анатоли Антонов заяви, че САЩ са отказали да вземат участие в международната конференция за сигурност, която ще се проведе в Москва на 23 и 24 май 2014 година, предаде Газета ру.

"Поканихме всички, но не всички ще дойдат. Американците вече се отказаха. Това е тяхно право", посочи Антонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
0
 
! Отговори
аз преди 10 години
До nort3Да сме неутрални е ПРОТИВ нашия интерес! Всички диктатори използват този подход, наречен "разделяй и владей". А такива, като теб, ги улесняват! Сега ни убеждавате да не се интересуваме от незаконните действия на Путин в Украйна, както преди ни убеждавахте да не се интересуваме от инвазията му в Грузия и на други места! Напротив! Нашия интерес е да се обединим със всички, които реално или потенциално са на мушката на Путин и заедно да протестираме! Съединението прави силата!
133
1
 
2
 
! Отговори
nort3 преди 10 години
Защо е нужно отново да сме вкарани в "пиестка" написана от някой от "майната си", защото това е неговия интерес, и защото той е силен и се смята за Императора "Цезар" на света, и за да е неговото всичко е позволено ,дори боядисването на цветното и шареното в ЧЕРНО!!!! Защо отново сме *** и му лижем ***, и целуваме подметките, защо не действаме съобразно нашия си интерес, защо поне не сме неутрални - в крайна сметка от нас нищо и не зависи...защо си засираме за пореден път правото на собствена позиция /справка -маджарите,гърците, сърбите,турците/, защо отново след време ще сме сред съсе
132
1
 
4
 
! Отговори
Хм, Кери... преди 10 години
Кери се на*ра, сега търси някой да му избърше ***...
131
1
 
15
 
! Отговори
Иван Пешев преди 10 години
Егати наглия тип , забъркаха кашата и сега искат някой друг да я сърба.Непрекъснато казват Русия да не се меси, а Кери , шефа на ЦРУ , Маккейн и кой ли още не от тях , киснат в Киев - какво правят там църквите ли гледат , туристи ли са, какви са ?
130
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Amerikanskite komedii prodaljavat, tezi hora ili sa ludi ili na ludi se praviat.
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До мужикА ти кой си? Некво мизерно червейче .
128
16
 
2
 
! Отговори
мужик преди 10 години
Путин да върви на ..... откъдето е дошъл. И правете разлика между руските политици-олигарси и руските хора...ако можете.
127
2
 
3
 
! Отговори
8888 преди 10 години
До Анонимен-183Държавата -да партньори са на Русия----но не и холдингите които държът мините--те са американски,англииски и еврейски на 99%.......сега схвана ли????
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Keeeeerii, K-e-eeeriii oooooo * takuv!
125
2
 
6
 
! Отговори
Хоп шоп преди 10 години
На тоя да му го на....м в кривата уста.
124
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Един колега български инженер по катодна защита на металите работи на о. Сахалин - 1 месец работи там, един месец почива в къщи. Измести се там от Кувейт защото заплатата била по-висока отколкото в Кувейт където работеше непрекъснато с 20 дена отпуск в годината. Така че не ги мислете руснаците.
123
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да влязат в Източна Украйна - мярката е повече от конкретна.
122
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американците показват за доказателство снимка вземата от интернет - смях. Как пък ги познаха че са руски военни - сигурно пише на челата им. Украинската армия съвсем естествено е въоръжена с руско оръжие а наскоро бунтовниците на изток конфискуваха доста такова оръжие включително миномети и преносими противосамолетни ракети. След химическите оръжия в Ирак които никой не можа да намери на американците може да се вярва колкото на лъжливото овчарче.
121
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Държавният департамент има снимки, показващи руски военни в Украйна"ДД имаше снимки и на ОМП в Ирак, ама още не може да ги покаже. Не може да покаже и тези на руснаци в Украйна! Но може да покаже 5 милиарда дадени за нещо което се сгромолясва, може да покаже глупави и некадърни ръководители в ДД, объркани и неадекватни говорители на ДД .. Пиндосляци!
120
0
 
0
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До даммм ЧАО И НА ТЕБ И ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ПАК ЩЕ СЕ НАМЕРИМ!
119
0
 
6
 
! Отговори
даммм преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВАз и така трябва да излизам вече...забравих да ти пиша--от вчера съм в Беларус.И трябва да пътувам до някаква база.А за мините в ЮАР-доколкото ми е известно нищо не се е променило от 200години насам--робски труд--нищожно заплащане--а богатите,все по-богати.Друга формула няма--големите пари само така се правят.Чао и утре пак по това време съм тук.
118
1
 
1
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
До дамммТЕ ХУБАВО ДЪРЖАТ ПО НЯКОЛКО КОЗА В РЪКАВИТЕ СИ НО ИГРАТА ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ- ,,БЕЗ КОЗ''? ПРОСТО ПЕРФЕКТНО СИ ГО НАПИСАЛ ЧЕ ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА Е ВОДЕЩА А НЕ ЧАСТНИ ФИРМИ ЗАЩОТО Е В НЕИН ИНТЕРЕС.ХАПКАТА Е ОБАЧЕ МНОГО АПЕТИТНА НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Я ДАВА НА ДРУГ И ЧАСТНИТЕ ФИРМИ С ,,БИГ МЪНИ'' КОМАНДВАТ ПАРАДА-ЗА СЪЖАЛЕНИЕ. ВЪОБЩЕ КЪДЕТО И ДА ТЕ БУТНА-ОТГОВАРЯШ ЗА 6+. ИСКАХ ДА ТЕ ПИТАМ И ЗА ДИАМАНТЕНИТЕ МИНИ НО ТЕ УМОРИХМЕ 2 НА 1 И ТИ ДАВАМ ТАЙМАУТ -100 ГРАМА СТАЛИНСКИ/ПОЧИВКА!
117
0
 
2
 
! Отговори
даммм преди 10 години
....гледат предимно сегашната печалба.Енергиината политика е предимно"болка" на държавният апарат.Затова нови источници на енергия са доста манипулативна тема.Защото се преплитат много държавни и гео-политически интереси.
116
0
 
4
 
! Отговори
даммм преди 10 години
До ТОДОР ХРИСТОВТоше-напълно си прав,някои от технологиите никога наяма да видят "бял свят"-не е изгодно на богатите....Но НЕ се съмнявай в това ,че всички фирмиот нашият бранш--държат по наяколко "коза в РЪКАВИТЕ СИ" .Това може да са козове на нова и алтернативна енергия-кой го знае??? Затова моито мнение е:Големите фирми в енергетиката трябва да са държавни--държавата има интерес да развива бъдещето си и да се осигори енергиен потенциял.А фирмите които са в часни ръце и с много капитал.....
115
1
 
13
 
! Отговори
даммм преди 10 години
До ФутурологПо повод за Газпром-напълно си прав.В последните години това е най-силната и бързоразвиваща се фирма от бранша.Вложенията и размаха на работа са колосални-Териториите на които работи са няколко пъти по-големи от Бългапия.Само в Западен Сибир(понеже съм запознат повече)месторожденията са способни да "хранят"Европа с газ ппоне в следващите 60 год.Разбира се ако европейците го искат.Що се отнася до заплатите им-тези които работят на север-даже западняците могат да им завиждат.