НАТО обезпокоена от заплахите на Русия

Руските войски са готови да нахлуят в Източна Украйна при заповед
Обновена: 24 апр 2014 08:04 | 24 апр 2014 07:11,
128
НАТО обезпокоена от заплахите на Русия
Снимка: Reuters

НАТО е обезпокоена от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес.

Вършбоу осъди Москва за, по думите му, възпламенителната й риторика и я призова да подкрепя изпълнението на постигнатото миналата седмица в Женева споразумение за успокояване на обстановката в Украйна, пише БТА. "Прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева", предупреди той.

Русия изрази готовност да изпрати войски в Украйна, ако, по думите й, нейните легитимни интереси в страната бъдат нарушени, след като новите украински власти в Киев започнаха "антитерористична операция" срещу проруските сепаратисти в източни региони.

Главнокомандващият обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви в интервю за румънската агенция Медиафакс, че руските войски, разположени по протежение на украинската граница, са "многобройни, добре екипирани и готови, ако им бъде дадена заповед, да нахлуят в Източна Украйна", предаде още Франс прес.

Фактът, че Приднестровието, молдовският проруски сепаратистки регион, който граничи със Западна Украйна, поиска да бъде признат от Русия, "очевидно усложнява нещата" в сегашната криза, отчете висшият американски военен. Попитан за желанието на Румъния и Полша НАТО да има постоянно военно присъствие на тяхна територия, генерал Брийдлав посочи, че този въпрос трябва да бъде обсъден на срещата на върха на алианса наесен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
8
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Има непотвърдени слухове,че има чеченци ,които са в Донецка област и са готови да посрещнат десен сектор подобаващо. Ако е вярно,то направо си е нещо супер странно .
20
10
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
24 Видя се в ООН кой я подкрепя дори другафчетара от БРИКС падуваха
19
0
 
9
 
! Отговори
до Толкова ясно преди 10 години
Ето и ти си вече долен - диалектика.
18
1
 
5
 
! Отговори
сара до Одисей 1 преди 10 години
Нищо не чакат Одисей 1 и нищо не искат и да знаят - това за съжаление , просто ни гледат сеира .
17
7
 
20
 
! Отговори
ДЯДО ГОШО преди 10 години
РУСИЯ ИМА ОСНОВАНИЕ И ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ Я ПОДКРЕПИ....
16
11
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Тодоре не ти отива да падаш на нивото на примитивите подвизаващи се тук
15
6
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Сара горките западняци те чакат ти да им разясниш историята
14
22
 
5
 
! Отговори
Толкова ясно преди 10 години
Да се изясним - в случая бабаитът е Русия, а не НАТО. Противно на твърденията на повечето от долните. "Долни" - как ви лепна.
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами това е мечтата на всяка една държава - да има чужди войски на своя територия!!! Натовските бази с военно присъствие най точно показват степента на зависимост на покорените държави в схемата на "новия световен ред"
12
1
 
39
 
! Отговори
сара преди 10 години
Колко е гадно - какво знаят западняците за историята и характера на славяните - да насъскват като кучета да се убиват украинци и руснаци. Противно !
11
2
 
51
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 10 години
Ру сия, и не само, е във" възторг" от действията на НАТО ! Един германски депутат много точно им го рече ЕС и НАТО объркаха всичко и не спазиха нито една от договорките с Михаил Сергеевич след края на Студената война.
10
2
 
46
 
! Отговори
Кайман преди 10 години
До azВ случая САЩ ще си навлекат само негативи,които ще покажат,че не са вече световна сила
9
46
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Ако иска война Путин ще я получи о резултата е првдизвестен ,както с. Хитлер на времето
8
6
 
29
 
! Отговори
az преди 10 години
Май никой не разбира, че от една война, независимо какъв е изхода, Щатите ще извлечат най-голяма икономическа полза.
7
7
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО е терористична организация ръководена от САЩ
6
0
 
54
 
! Отговори
колибри преди 10 години
До никъде няма да стигне режисурата за противопоставянето на два славянски народа, каквито са руският и украинският. Който сее вятър ще жъне бури.
5
51
 
9
 
! Отговори
неанонимен преди 10 години
Еми то от руски комунисти какво друго да очаква човек освен заграбване на чужди територии под егидата на уж хуманни цели. Това е чумата на човечеството! Те ще доведат Земята до гибел, не затоплянето.
4
7
 
65
 
! Отговори
Гого преди 10 години
"НАТО обезпокоени от заплахите на Русия"Започнаха да им пляскат кълките от страх на НАТО. Това не им е да сплашват някоя страна от третия свят и да показват "мускули".А и другото,че виждат украинските войници,които не искат да се сражават срещу руснаци и ,че повече от половината ще преминат на страната на руснаците при евентуална война.
3
2
 
65
 
! Отговори
Hells Bells преди 10 години
Абе тези от един стар СУ-24 напуснаха 27 моряци !С тази заплаха колко ли ще избягат от НАТО?
2
12
 
88
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 10 години
Който сее ветрове, ще жъне бури !Всички знаем кой предизвика кръвопролитията на Майдана.На всички ни е ясно, че сегашната власт в Украйна не е нито законна, нито легитимна. Власт взета с кръв и манипулации в интерес на чужди господари.Какво очаква Запада от Русия при това положение ?Вероятно Световните господари очакват Русия да подвие опашка и да се свие в ъгъла ..Да, но това не е онази съсипаната Русия след разпада на СССР. Това е Русия на Путин ! Новата, модерна и възкръснала Русия !