НАТО обезпокоена от заплахите на Русия

Руските войски са готови да нахлуят в Източна Украйна при заповед
Обновена: 24 апр 2014 08:04 | 24 апр 2014 07:11,
128
НАТО обезпокоена от заплахите на Русия
Снимка: Reuters

НАТО е обезпокоена от заплахите на Русия, че ще използва военна сила срещу Украйна, заяви заместник-генералният секретар на организацията Александър Вършбоу, цитиран от Франс прес.

Вършбоу осъди Москва за, по думите му, възпламенителната й риторика и я призова да подкрепя изпълнението на постигнатото миналата седмица в Женева споразумение за успокояване на обстановката в Украйна, пише БТА. "Прибягването до завоалирани заплахи и започването на нови военни учения близо до украинската граница засилва напрежението в една и без това нестабилна ситуация и нарушава духа на споразумението от Женева", предупреди той.

Русия изрази готовност да изпрати войски в Украйна, ако, по думите й, нейните легитимни интереси в страната бъдат нарушени, след като новите украински власти в Киев започнаха "антитерористична операция" срещу проруските сепаратисти в източни региони.

Главнокомандващият обединените въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав заяви в интервю за румънската агенция Медиафакс, че руските войски, разположени по протежение на украинската граница, са "многобройни, добре екипирани и готови, ако им бъде дадена заповед, да нахлуят в Източна Украйна", предаде още Франс прес.

Фактът, че Приднестровието, молдовският проруски сепаратистки регион, който граничи със Западна Украйна, поиска да бъде признат от Русия, "очевидно усложнява нещата" в сегашната криза, отчете висшият американски военен. Попитан за желанието на Румъния и Полша НАТО да има постоянно военно присъствие на тяхна територия, генерал Брийдлав посочи, че този въпрос трябва да бъде обсъден на срещата на върха на алианса наесен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още по темата: УкрайнаНАТОРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия явно иска да си набере рускоговорящо население, че на изток положението е много лошо. Поинформирайте се колко китайци има в Русия и че нито един от тях не се идентифицира като руснак. А на Китай и трябва място за народа и. А Русия е единствената страна с огромна територия и малък народ. Само гледайте след 15-20 години какво става. Особено с руските фашистски настроения в Москва.
40
1
 
10
 
! Отговори
Цензура преди 10 години
Ауакси летят в Украйна, други из-требител-и летят над Полша и Балтийските жужета ... И Румъния и Плоша има защо да се страхуват от Русия. Ако се чудите за Румъния, Хитлер им обещал Одеса, и те прегазили и избили десетки хиляди цивилни руснаци докато превземат Одеса... А за И-ловете - на хоро, като на хоро!
39
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aКакво има в Афганистан?Там няма нищо са мо пустиня и каманяци.Гледат опиумен мак талибаните.В Ирак нахлуха защото преди това Ирак нахлу на юг в Кувейт.
38
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ква война бе.....тя русия се тресе от страх ....ти война .......ай са преминали границата и украинците ще взривят всички тръби.......затова путин да ходи да целува ръка на майданци и да си наляга парцалите
37
7
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
44 Тодоре ,ако трябва ще се бият ,ние не можем да разберем разликите между укринци руснаци ,но те много добре ск гк знаят, руснците винаги са държали като зВоеватвли и господри и ако имат възможност е им го върнаг тъпкано.
36
22
 
13
 
! Отговори
Евгени преди 10 години
Плюйте НАТО, но да знаете, че със състоянието на нашата армия, единствено НАТО е "виновно" да не носиме фесове. Виждате какво става на избори (10% ДПС твърд електорат). Докъто не започнеме ВСИЧКИ да гласуваме, не избереме правилните хора, НАТО е единствената защита. А сега цъкайте минусчета колкото искате и не забравяйте че Русия не ни е освободила от обич, плащали сме вагони със злато и репарации
35
1
 
11
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 47 Това което направиха си е чиста окупация и то по финансови подбуди. Същото е и в Афганистан. Така че тяхното е най-лошия вид окупация
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО обезпокоени че марсиянци ще нападнат Патогония. Интересно кой марсиянски дипломат е дал повод за такива глупости. Тези изявления са в стил Гьобелс.
33
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aКазал съм го тогава,но все пак те не присъединиха Ирак към САЩ.Това дето става сега е още по-брутално.Я си представи,че нахлуе турска войска в Кърджали и поиска референдум.Много лош пример е това дето направи Путин.
32
11
 
6
 
! Отговори
ot 39 преди 10 години
Не мога да разбера защо ми цъкате минуси това е факт....или просто на вас болните русофили не ви изнася?
31
2
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 42 ААА кажи го на САЩ,които без резолция от ООН си нахлуха едностранно в Ирак по обвинения,които се оказаха лъжа
30
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В 21 век така да си нахлуват войски е недопустимо.
29
1
 
16
 
! Отговори
1984 преди 10 години
Дами и господа,Добре дошли в света на Оруел!Фактите се изопачават до реципрочност... И полсле - отново обратно...Променят смисъла на простички думи като мир, война, храна, род, родина...Смеем се и плачем при подаден сигнал...Идеал ни е по-голямата къща, кола, телевизор...И заради тях продаваме не само нашите, но и душите на децата си.Спрете за миг, погледнете човека до вас...И ако са успели вече да изтрият всичко човешко от душиците ви - усмихнете му се кухо и продължете към "щастието"!
28
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 36Ами ако имаше идея поне малко щеше да знаеш, че Англия и САЩ имат договор с Украйна от 94-а да пазят границите и в замяна на техните атомни оръжия. Ама нали е по-лесно да се говорят глупости ...
27
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските терористи трябва да бъдат избити и Украйна да бъде свободна. Тя повече никога няма да бъде под опеката на руската ***.
26
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Терористите-НАТО и САЩ какво правят в близо до границата на РУСИЯ.. САЩ преминали целия окиян с бойни кораби и мътят водите на черно море ???????????Военолюбците дано си намерят майстора но жалкоза обикновенните хорица като нас...
25
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руската жалка *** трябва да бъде ликвидирана. Като начало икономическото и ликвидиране ще е прекрасно начало. На кремълското недоносче са му приготвили светло бъдеще...
24
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знамена на коя държава се веят над държавни институции в Украйна? На САЩ? На някоя държава от ЕС? На държава от НАТО? Или на Русия? Русия призна ли Украйна в нейните сегашни граници през 1994? А сега какво иска? Малко да се направят на велики? Ок - то си има цена - за сега отлива на капитали от Русия е над 300 млрд. евро, само за сега.... Крим хубаво си го взеха, ами хайде - да захранят сега те с ток и газ Крим, че там хората са на режим. Но за хората не ги е... В техните бази си има : )
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 28А каква е работата не руските терористи на територията на Украйна??? Кажи съветска ***???
22
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 24можеш ли да ни изредиш държавите, които подкрепят анексирането на Крим от Русия? Няма нормален човек на тази планета, който да подкрепя завземането на чужда суверенна територия, разбира се изключвам нашите форумни социалистически ***.