Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери

"Възможността за промяна на курса се затваря"
25 апр 2014 07:19, Анисия Иванова
271
Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери
Джон Кери. Снимка, архив БТА

Американският държавен секретар Джон Кери обвини Русия, че не спазва поетите ангажименти съгласно женевското споразумение за успокояване на кризата в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Кери заяви, че ако Москва не предприеме незабавни стъпки за  намаляване на напрежението, това би било "сериозна" и  "скъпоструваща грешка". По думите му в такъв случай Вашингтон не би имал друг избор, освен да наложи допълнителни санкции.

Още по темата

Според него времето, в което Москва може да промени своето поведение, изтича и САЩ са "готови да действат", посочва  Ройтерс. "Възможността за промяна на курса се затваря", предупреди Кери в изявление пред репортери в Държавния департамент.

"Ако Русия избере пътя на намаляване на напрежението, всички ние ще приветстваме това. Ако не, светът ще направи така, че със сигурност цената за Русия несъмнено да се увеличи",  заяви той.

По думите му Русия използва пропаганда, за да скрие това, което се опитва да направи в Източна Украйна, а именно да дестабилизира региона и да подкопае планираните за следващия  месец избори в Украйна.
Според него американското разузнаване разполага с данни, че руските специални служби "играят дейна роля в дестабилизирането на обстановката" в Украйна. По думите му "някои от агентите са били заснети в Славянск", посочва ИТАР-ТАСС.

Кери заяви, че правителството на Украйна "от самото начало" изпълнява женевското споразумение.

Според него светът признава "правилността на действията на украинското правителство", но вижда, че Русия е "застанала на пътя на дестабилизацията". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що за наглост трябва да имаш,за да се изправиш пред целия свят и да твърдиш,че Русия дестабилизира Украина,когато неговите служители признават,че са инвестирали повече от 6 милиарда долара в Украина и не могат да признаят поражението си.Какво търсят корабите на ВМС на САЩ в Черно море?Колко международноправни документа нарушиха,за да стигнат до границите на Русия?Ако ООН не е в услуга на тези агресори, трябва да приеме резолюция,с която да осъди агресията им.Не искаме нова св.война!
107
2
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 10 години
Стига вече, осрахте се! Спомнете си колко кръв се е проляла и колко хора са загинали на крилете на американската демокрация. Виетнам, Сирия, Египет, Либия, Ирак, Афганистан.....Навсякъде сега е мизерия и разруха, защо някой обикновен американец не отиде на екскурзия в тези вече демократични страни? Долни лицемери!!!!!
106
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мачът Лавров : Кери 100:0 !
105
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хАхАха ромен221 е мега просто парче - "Свобода на тексаския народ" ? хаха кой е тоя народ бе ? хахаха лелееееее неуки комунисти ни учат не демокрация. Цяла северна Русия иска да се отдели ама с танкове пред вратата дали ще смееш да поискаш референдум? Мизерници, не пропагандирайте глупости, че тоя път ви чака смърт, а не просто сваляне от властта ***!
104
1
 
14
 
! Отговори
Танака преди 10 години
Този кривогледия с конската физиономя и черната *** да си го.........натаковат! Къде се врете Американци? Откога и Украйна е ваша? Стига веч с пенизите за демокрация и свобода! Видяхме вашата демокрация до колко кървища и убити води! Махайте се и си гледайте САЩ!
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази статия е за амриканския пазар. Там даже не знаят къде е изток и може да се вържат почти на всеки лозунг на всякакви комици!Тука сме славяни, четем, интересуваме се и подлагаме на съмнение всяко нещо!(...и въпреки всичко си избирами и ние *** за управници :))
102
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Америка не се е намесила в Украйна до момента, просто налага санкции и води политически разговори с Русия, защото Русия нарушава договора с Украйна за разоръжаването и - РУСИЯ Е ГАРАНТ по този договор, в следствие на което Украйна си унищожи ядрените ракети. КОЙ Е НАМЕСТНИКА? РУСИЯ ИЛИ САЩ? Войски на САЩ има ли на Украинска територия? И ако дойдат то ще е след позволение от държавата УКРАЙНА, а не маскирани като партизани с калашници.РУСИЯ Е ЗЛО И МИЗЕРИЯ. ДАНО се разпадне по-скоро.
101
16
 
4
 
! Отговори
До Румен221 преди 10 години
Типично изказване на комунист гласящо : НЕ ГЛЕДАЙ КАКВО ПРАВЯ АЗ, ГЛЕДАЙ ДРУГИТЕ КАКВО ПРАВЯТ, АЗ СИ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ!Да ама не - никой не застрашава правата и/или други привилегии на руското население в Украйна. Тези "про-руски протестиращо" с калашниците дори объркаха кметството с операта и превзеха операта вместо кметството - това дали са местни недоволни? Да объркаш кметството с операта? сигурно си местен недоволен и подтиснат? Айде бегай с тия руски сценарий. Вън Русия от Украйна!
100
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кери - този недоделан ръб е толкова омотан в изказванията си че вече се чудя освен *** американците приемат ли последно време други за политици?
99
1
 
19
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Този Джон Кери се оказа по-голям комик от Джим Кери. Даже и в тъпите физиономии и тъпизми го надминава. Ако тоя се преклалифицира в клоун,ще има по-голямо уважение към него.
98
0
 
15
 
! Отговори
Даааа преди 10 години
Кери,Кериииии....Ти генерално бъркаш пошлушковците от ЕС с Русия...Това ти е грешката американче!!!!!!!
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 111-ти,Само хуманоид хванат в горите на Галиция може да напише такава "НОВИНА"...- Или пък тази НОВИНА е писана само за хуманоидите в Галиция....
96
0
 
18
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
До Анонимен 107-ми,Ти питаш:- "Някой ще ми обясни ли пък на мен... какъв точно им е проблема на руснаците живеещи в Украйна?"Аз пък питам:- КАКЪВ ТОЧНО ИМ Е ПРОБЛЕМА НА АМЕРИКАНЦИТЕ В УКРАЙНА...???
95
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се намесва в Източна Украйна от седмици, като понякога резултатите са дори комични. На 6 април местни граждани щурмуваха операта в Харков, мислейки, че поемат контрола над централата на местната власт. Има ли смисъл тази новина от коментар?
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Американската машина за преврати: унищожение на демокрация от 1953 г.ЦРУ призна, че стои зад преврата в Иран от 1953 г.Иран иска да съди САЩ заради преврата от 1953 г.
93
1
 
11
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Съжалявам украинския народ. 1. Бандеровските ФАШИСТИ тренирани от ЦРУ в Полша и Литва реват и се оплакват Бият ни-и-иии!2. Лидерът на Десния сектор Диитрий Ярош е поискал терористите от Ал,Кайда в Чечения начело с Доку Умаров да започнат атентати в Русия!! И какво изплува След Афганистан, Африка и Сирия ЦРУ и Ал,Кайда пак са в един отбор3. Така става, когато оставяш няколко хиляди дрогирани *** да ти решават съдбата. Дано украинците по-бързо САМИ натирят метежниците и самозваното им фашистко правителство, за да проведат избори за нормално управление..
92
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Някой ще ми обясни ли пък на мен... какъв точно им е проблема на руснаците живеещи в Украйна?"До сега само 2-*** се осмелиха да се пробват да дадат някакъв отговор на този въпрос.
91
0
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
До ПСИХОЛОГдрусан като на втора световна война!!
90
0
 
13
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятелю Д.Кери...,Щата Тексас иска да напусне САЩ...- Кери, КОГА ЩЕ Е РЕФЕРЕНДУМА ЗЯ СВОБОДАТА НА ТЕКСАС...???- СВОБОДА ЗА ТЕКСАСКИЯ НАРОД...!!!.
89
0
 
10
 
! Отговори
атаманов преди 10 години
Тия смешници от щатите да не си мислят че русия са ирак авганистан или някоя африканска държава ? Дреме им на руснаците ,само да не стане обратното