Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери

"Възможността за промяна на курса се затваря"
25 апр 2014 07:19, Анисия Иванова
271
Русия дестабилизира Украйна, обвини Кери
Джон Кери. Снимка, архив БТА

Американският държавен секретар Джон Кери обвини Русия, че не спазва поетите ангажименти съгласно женевското споразумение за успокояване на кризата в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

Кери заяви, че ако Москва не предприеме незабавни стъпки за  намаляване на напрежението, това би било "сериозна" и  "скъпоструваща грешка". По думите му в такъв случай Вашингтон не би имал друг избор, освен да наложи допълнителни санкции.

Още по темата

Според него времето, в което Москва може да промени своето поведение, изтича и САЩ са "готови да действат", посочва  Ройтерс. "Възможността за промяна на курса се затваря", предупреди Кери в изявление пред репортери в Държавния департамент.

"Ако Русия избере пътя на намаляване на напрежението, всички ние ще приветстваме това. Ако не, светът ще направи така, че със сигурност цената за Русия несъмнено да се увеличи",  заяви той.

По думите му Русия използва пропаганда, за да скрие това, което се опитва да направи в Източна Украйна, а именно да дестабилизира региона и да подкопае планираните за следващия  месец избори в Украйна.
Според него американското разузнаване разполага с данни, че руските специални служби "играят дейна роля в дестабилизирането на обстановката" в Украйна. По думите му "някои от агентите са били заснети в Славянск", посочва ИТАР-ТАСС.

Кери заяви, че правителството на Украйна "от самото начало" изпълнява женевското споразумение.

Според него светът признава "правилността на действията на украинското правителство", но вижда, че Русия е "застанала на пътя на дестабилизацията". (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
4
 
! Отговори
Hanonimen преди 10 години
Mrusna ,jalka licemerna NATO-vska sgan, shte cvi4ite kato prasenca po koleda purjeiki se ot qdrenite bombi, *** licemeri, dano stane voina... togava shte polu4at kakvoto zaslujavat !!!!@!!! NATO da go DUHAA, down with NATO, Russia e noviq , istinskiq svetoven leader, nezavisimost dali platenite , isteri4ni mediiki koito dirijirat go priznavat....
87
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Украинците поне имат причина да мразят руснаци. Причината се нарича "Гладомор". Който не знае какво е това - да потърси в интернет или в градската библиотека.А руснаците какви причини имат да мразят каквито и да било други - това просто не знам. Явно е от лоши гени. Крепостни злобни гени.
86
0
 
16
 
! Отговори
румен221 преди 10 години
Приятели, Питате: - Защо Фашистите от Майдана тръгнаха с танкове срещу собствените си граждани, (както ги избиваха със снайпери в центъра на Киев) и се БОЯТ ОТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ?ЗАЩОТО нямат подкрепа дори на 50% от УКРАИНЦИТЕ! "Според анкета на "GfK Ukraine" едва 12% от жителите на юг и 9% на изток заявяват, че страната върви в правилна посока. По-малко от 50% в ЦЯЛАТА СТРАНА подкрепят ПРЕВРАТА, но на юг и изток делът им е само 20%, пише "Кийв поуст". - БТА НЯМА ГЛУПАВ НАРОД! - А тероризма си е тероризъм... И АРАБСКИЯ И ФАШИСТКИЯ И АМЕРИКАНСКИЯ...!.
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък вие дестабилизирате Либия, Египет, Сирия, Ирак, Афганистан и т.нТака че тихо!!!
84
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРЮ КЕЛИ - УКРАЙНА Е РУСИЯ - НЕ Е ИНДИЯНСКА КАТО САШ ???????
83
7
 
2
 
! Отговори
хахахаха преди 10 години
То пък в Русия щото няма нео-нацисти. Ама хич няма! Който каже, че в Русия няма нацисти които да ходят да бият чужденците, значи НИЩО НЕ ЗНАЕ ЗА РУСИЯ!А друг е факта, че най-богатоте хора в Русия не са руснаци, а са от малцинствата. И разни руски евреи.
82
0
 
9
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
госин Кери - целия ви живот и цялата ви история е такава пропаганда че само вашето племе там на континента необразовано не вижда това!просто трябва да помислите преди дажеи да се обаждате!!! ще направите поредната си грешка... и разбира се всички ще страдаме....!
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Това не е вярно. Пълно е с клипове в youtube с тероризиране на руското малцинство от Десен Сектор!!!"Специално съм търсил такива клипове и тях просто ги няма. Дори е точно обратното - има клипове на руснаци тероризиращи украинци, понеже са се осмелили да кажат, че си живеят в собствената държава.
80
1
 
5
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 89 Ахахахахах. Искал е да се разприказва и затова са го разтреляли. Инак Киев като са толкова демократи,да разоражат и усмирят тоя десен сектор и после да искат от другите това.Де му се вика,да дадат личен пример
79
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4aДо колкото си спомням сегашната власт разстреля с 2 куршума лидера на Десен сектор.Втория изстрел е бил контролен.Явно не е това което казваш - отпада.
78
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
има една българска дума с която може да се определи това изявление - дебелоочие. . . ***, САЩ дали 5 млрд за "развитие на демокрацията" в Украйна, а сега им дават едни смешни за мащабите на страната и положението в което се намира 50 млн за икономически и политически реформи и 8 млн за реформа на армията . . . . тези пари дори за страна като България са малко. . . Целта все повече се изяснява: 5 млрд да разсипят и корумпират държавата и 58 млн да залъгват украинците.
77
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия защо иска да нападне Украйна,за това защото Украинскят народ искат да спрат терористите на тяхна територия да не подклаждат гражданска война.Всички държави биха постъпили по същият начин.Това ако се случи в Русия Путин щеги превърне на пепел.Е тогава как.Значи така им оттърва,и има *** които подържат Русия.Това нее честно.
76
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Петров"Някой ще ми обясни ли пък на мен... какъв точно им е проблема на руснаците живеещи в Украйна?"Виждам че никой няма желание или акъл да даде отговор на този въпрос.
75
15
 
4
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Петров, руснаците живеещи в украйна нямат никакакъв проблем! Русия има проблем, че независима Украйна иска да стане член на ЕС и НАТО.
74
2
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Петров Десен сектор им е проблема. Не искат да живеят с въоръжени радикали и да им заповядват какво да правят. Ти ако искаш да си живуркаш с откачени въоръжени неонацисти,отивай да живееш в Киев
73
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ooooooo
72
11
 
3
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Русия се намесва в Източна Украйна от седмици, като понякога резултатите са дори комични. На 6 април местни граждани щурмуваха операта в Харков, мислейки, че поемат контрола над централата на местната власт.
71
10
 
3
 
! Отговори
Петров преди 10 години
Някой ще ми обясни ли пък на мен... какъв точно им е проблема на руснаците живеещи в Украйна?
70
1
 
20
 
! Отговори
размисли от кашона преди 10 години
Кире, опа-а, Кери, малко сте далеч от дома, не смяташ ли? Къв го дирите там? Ами ако някой вземе да рушка срещу вас по вашите граници, че и с претенции да казва от последна инстанция, кое е правилно и кое не е?
69
1
 
21
 
! Отговори
ПСИХОЛОГ преди 10 години
Кери, Кери, нещо ти се вижда двоен образа! Що така? Ти ги плашиш руснаците, като в оня виц (дето накрая си се о**ал) , пък те продължават и си правят каквото искат. Абе тези украинци с руско самосъзнание не искат да проумеят , нали са ***, че ако приемат да слушкат САЩ, НАТО, ЕС и местните фашаги ще цъфтят и след това ще вържат. Ей държат си на матушка Русия и това е! Пък и много - повече от 10 мил. люде. Отгоре на това и с пушки двуцевки за диви прасета застават срещу танкове!