Взрив избухна на КПП край Одеса

Седем души са пострадали
Обновена: 25 апр 2014 10:43 | 25 апр 2014 10:32, Елка Василева
37
Взрив избухна на КПП край Одеса
Снимка: архив, Reuters

Седем души са ранени при експлозия на взривно устройство на проукраински контролно-пропускателен пункт близо до черноморския пристанищен град Одеса, съобщи украинската милиция, цитирана от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

Жители на Одеса са издигнали няколко подобни контролно-пропускателни пункта в околностите на града с цел да попречат на проруски активисти да влязат откъм молдовското сепаратистко Приднестровие.

"Било е взривно устройство. Експлозията е станала около 04.00 ч. сутринта на КПП на отряд от местната самоотбрана", каза говорител на милицията.

Според цитирани от Интерфакс очевидци бомбата е била хвърлена по контролно-пропускателния пункт от минаваща кола, но милицията не е потвърдила това.

Седем души са ранени от осколки, сред които един милиционер. Те са приети в градската болница без опасност за живота.

ИТАР-ТАСС цитира началника на областното управление на вътрешното министерство Пьотр Луцюк, според когото тези КПП са издигнати от дошли от Киев демонстранти, които дестабилизират ситуацията. "Издигнати са 12 КПП с неясен правен статут, на които на смени дежурят над 500 души", заяви Луцюк.

Местни медии съобщават за многобройни инциденти на тези контролно-пропускателни пунктове. Местни жители и гости на Одеса се оплакват, че биват спирани, проверявани, изнудвани да дават пари. Възниквали са сбивания или инциденти, при които с палки се трошат стъкла на автомобили. Миналата седмица милицията е открила в Одеса оръжеен склад на радикалната националистическа групировка "Десен сектор", в който е имало боеприпаси, хладно оръжие, палки, коктейли "Молотов" и взривни устройства, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Назначеният от киевските власти за губернатор на Одеска област Владимир Немировски защити контролно-пропускателните пунктове, които според него "са необходими за контролиране дейността на милицията". Той същевременно призна, че тези КПП се създават без участието на местните жители, отбелязва ИТАР-ТАСС.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: одесаУкрайнаексплозия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
17
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Eдни мои приятели - бесарабски българи се оплакаха във Фейсбук, че били спрени на един от тези КПП-та до Одеса където някакви въоръжени украински националисти, придружени от милиционери им прибрали всичките пари "в името на революцията".
4
1
 
2
 
! Отговори
hmf преди 10 години
За разлика между милиция и полиция май не сте чували... определено доста объркано е написана статията...
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BRAVO NA USA V NAVE4ERIATO NA 9 MAI OTVORIXA VTORI FRONT OSVEN V SIRIQ I UKRAINA URAAA BRAVO NA USA.GADOVE MRYSNI.
2
2
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Мирише на Одеската мафия. Сигурно са спрели техни хора и са се правили на интересни и мафията си отмъщава.
1
22
 
10
 
! Отговори
Flame преди 10 години
ОХОООООООООО, ЗАПОЧНА СЕ!!!!! СИРИЯ 2!!!! ДАЛИ СИ ДАВАТ СМЕТКА ОНЕЗИ "ЗИВИЛИЗАТОРИ" ОТ МОСКВА ДО КАКВО Я ДОВЕДОХА ТАЗИ СТРАНА!!!