Масови безредици в Одеса, има пострадали

Привърженици и противници на властите в Киев се замерят с павета
Обновена: 2 май 2014 19:26 | 2 май 2014 17:47,
143
Масови безредици в Одеса, има пострадали
Снимка: БТА

На Съборния площад в центъра на украинския град Одеса започнаха масови безредици, провокирани от около хиляда и петстотин радикално настроени привърженици на киевските власти и ултраси на местния футболен клуб "Черноморец". Това съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на свой кореспондент, който е на мястото на събитията.

Той съобщава, че млади хора с маски и ленти с надписи на "Десния сектор", въоръжени с вериги, тояги и щитове, са се опитали да минат в шествие по централните улици на града, скандирайки "Слава на Украйна!", "Смърт на враговете!" и "Руснаците на нож!".

Срещу тях тръгнала колона от активисти на организацията "Куликово поле", която е против узурпирането на властта в Украйна, за референдум за федерализация на страната и признаването на руския за официален език.

Въпреки опитите на милицията да раздели колоните между участниците в шествията започнали сблъсъци, използвани били бомбички, димни гранати, бухалки. Биещите се се замеряли с павета, появили се коктейли "Молотов", пострадали паркирани коли, минувачи и журналисти.

Безредиците са обхванали улица "Дерибасовска" и Гръцкия площад. Има пострадали и от страна на протестиращите, и сред милиционерите. По улиците са започнали да строят барикади.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още по темата: одесаУкрайнасблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
5
 
! Отговори
МИРО преди 9 години
МИСЛЯ,ЧЕ С ТЕЗИ МАСОВИ УБИЙСТВА НА СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ ХОХЛИТЕ ПРЕМИНАХА ГРАНИЦАТА !ТЕПЪРВА ИМ ПРЕДСТОИ ДА ПЛАТЯТ ЗА УБИЙСТВАТА,ЗА КРАЖБИТЕ И ЗА ЛЪЖИТЕ!ТЕЗИ *** СА СЪЩИТЕ КАТО НАШИТЕ ***-СЕГА ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА ОТКРАДНАТ ПАРИ ОТ ЗАПАДНИТЕ ДЪРЖАВИ И ПОСЛЕ НЯМАМ ДА МОГАТ ДА ГИ ВРЪЩАТ
127
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието е доста непрецизно. Сблъсъците бяха между про-украинци, хора, които искат да си запазят страната цяла и про-руски активисти. Тези последните, не искат оставка на временното правителство, а искат отцепване на територии от страната. Ето това е истината и тя се вижда с просто око. Ако в Кърджали превземат кметството, свалят българския флаг и издигнат турски, дали редакцията на Днес.бг ще ги нарече, противници на правителството в София?
126
0
 
0
 
! Отговори
ме преди 9 години
До Анонимен 119Не е ясно. Нищо не правим за да се самосъхраним.
125
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На куково лято ще видят ЕС !
124
4
 
18
 
! Отговори
Леле че народ преди 9 години
Пичове има 50 убити 50 ,не 5 ,не 10 а 50 Там е истинска касапница 2000 майданци срещу 500 местни А полицията е седяла и нищо не е правила Същото важи за власт имащите Тази вечер има зачистка в Одеса,която ще успее
123
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук на власт е серГей и баща му беше на власт и децата му ще са на власт в *** е така
122
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе!*** от Киев са ги пуснали на турне в Одеса ,а там са ги посрещнали подобаващо!След нечуваното в историята предложение от МВФ ,атака от въздух по опозиция ,не остава кои знае какво да ни изненада!
121
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Надявам се Путин, защото ми дойде до гуша от тикви, суеци, сополи и дудуци!
120
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е кажете кой да дойде на власт
119
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако не скъсаме с еврогейците, няма да има поколения, а погибление! Еничари като Тиквата и *** ще сложат края на РБ!
118
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България за българите... комунистите до стената.... мамка им изселват ни към западна европа и се заселват по нашите земи..гадните руснаци. Вижте Варна пълно е с руснаци...
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ТЯ не се безпосой всичко ще си дойде на мястото.
116
30
 
19
 
! Отговори
до 115 преди 9 години
Сегашната изостаналост на България я дължим единствено на русите, които ни окупираха на 9.9.44 и все още не са си отишли от България съдейки по твойте "ФАКТИ".
115
3
 
10
 
! Отговори
Garibaldi преди 9 години
До Одиссей 1Ние сме спокойни,ти нещо се безпокоиш щом така подробно описваш народите,които живеятв Одеса в % нещастнико. ТИ и гъбестия spongi сте най яростните опоненти във форума.Колкото и да не ви харесва,каквото има да става ще стане и без вашата статистика.Бива синитролове,ама толкова ли ви са малки пенсиите,че се продавате за жълти стотинки. Недейтеда забравяте,че и ние сме живели и работели в близкото минало.Така,че не се хабете толко-ва да лъжете.По яваш бе братле,че ще вдигнеш кръ
114
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България ще я пребъде
113
11
 
33
 
! Отговори
тя преди 9 години
Кога американците ще спрат агресията си спрямо Украйна?
112
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При русите станахме 9 милиона мързрливи и крадливи мужици... поколения трябва да минат за да се оправим
111
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При русите станахме 9 милиона и 100 хил. роми, при еврогейците 5 милиона и 1 милион роми. ФАК(Т)!
110
13
 
30
 
! Отговори
тя преди 9 години
Това беше целта на американците - да предизвикат гражданска война. В страни където се намсят американци започва гражданска война.Цял свят преобърнаха проклетите янки.
109
11
 
14
 
! Отговори
Печенег преди 9 години
Славянското братство се укрепва с много кръв, с реки от славянска кръв! Викат му още кръвно братство! Даже се наричат едни други - братушки?!!!На това българите му викат - ***, братството, *** идиотизма!