Освободените наблюдатели от ОССЕ пристигнаха в Донецк

"Ситуацията в Украйна може да се влоши рязко"
Обновена: 3 май 2014 17:28 | 3 май 2014 17:26, Анисия Иванова
12
Освободените наблюдатели от ОССЕ пристигнаха в Донецк
Владимир Лукин с наблюдателите. Снимка БТА

Наблюдателите от ОССЕ, които бяха освободени в Славянск, пристигнаха в Донецк с посредничеството на Владимир Лукин, специалния пратеник на руския президент, предаде ИТАР-ТАСС.

"Всички пристигнаха в Донецк, чувстват се добре. Благодарим на представителите на Съвета на Европа за оказаната помощ", заяви сътрудник на Лукин. Той добави, че специалният пратеник на президента Владимир Путин няма други задачи освен освобождаването на наблюдателите. По-рано беше съобщено, че освободените наблюдатели не могат да преминат контролно-пропускателен пункт заради местно бойно стълкновение.

Още по темата

Швейцарският президент Дидие Буркхалтер, който е председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, благодари на всички страни, участвали в освобождаването на седемте задържани в Славянск военни наблюдатели на ОССЕ. В същото време Буркхалтер изрази опасения, че "ситуацията в източната и южната част на Украйна може да се влоши рязко". 

"Необходимо е да се предприемат съвместни усилия за прекратяване на ескалацията на конфликта и в търсене на път за започване на диалог", отбеляза той.

Председателят на ОССЕ потвърди готовността си за контакти на високо равнище, с които да се придаде нов импулс на процеса на реализиране на постигнатите в Женева договорености и да се обсъдят мерки за избягване на ескалацията. "В тази крайно напрегната ситуация е много важно всички страни да действат отговорно, да проявяват максимална сдържаност, да се въздържат от насилие и да търсят пътища за уреждане на конфликта чрез диалог", подчерта той. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
sever преди 10 години
До Анонименneshto po losho se slychva mraza balgarite mraza pasporta si mraza bg bairaka no kolkoto jivot mi e dal BOG shte se napregna da misla za smarta na *** predateli slygi na djavola
8
1
 
3
 
! Отговори
ХИРОШИМА преди 10 години
Какво е Катин, пред...ХИРОШИМА, НАГАЗАКИ...
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До най-многоEvala ... Bravo!!! Tova za Katin me razbi. Bravo.
6
1
 
4
 
! Отговори
най-много преди 10 години
се лъже на война. Тук изобилстват крясъци, но истината още не е изплувала цялата. Има заинтересовани страни, а най-силно заинтересована е руската върхушка.Никой не е забравил катинското клане. 50 години лъжлива пропаганда, а след това признаване. Та и сега. Кой, какво и защо.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнтифашистЯвно хората там са много по-умни от теб, ***
4
3
 
5
 
! Отговори
Антифашист преди 10 години
Явно тия трябваше да ги убият! Да видят те, какво значи демокрация по западен образец и по примера на сегашното "демократично" правителство в Украйна. Долни лъжци, лицемерни юдеи-сатанисти и откровени убийци.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименза тези 25 години се сменя собствеността другарю. От обществена се обръща в частна. Номенклатурата, наричаща се политически елит и някои сенчести екземпляри, извършват уедряване на собствеността си. За теб и за мен ли да мислят. Нямат време. Трябва да се осигурят. Ето, съвсем наскоро, Доган ефенди се сдоби с играчка за 30 млн. и т.н.т.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да братоубийствена война запалена от САЩ и ЦРУ.Не знам дали са се наливали с водка навремето в комуналките,но сега българите след 25г.демокрация слушат чалга и се наливат с гроздова.Младите българи са полуграмотни,грамотните бягат в чужбина,средностатистическия българин работи на две места най-малко,за да преживява.престъпността расте и живота става все по гаден.А ти ми говориш за отстояване на права и свободи и борба за демокрация.
1
24
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 10 години
Това е братоубииствена гражданска война. И едните и другите искат по-добър човешки живот. Борят се за една и съща кауза ! Между тях сигурно малцина са лоши, но мнозина са много лесно маниполируеми. Защо не се замислят, че само до преди 25 години бяха там където сега искат да се върнат. Живееха в комуналки, наливаха се с водка до безсъзнание от липсата на переспектива. Да Демокрацията не е еднократен акт! За нея трябва дълги години ежедневна борба и отстпяване на правата и свободите.