САЩ и ЕС "за" дипломатическо решение на кризата в Украйна

Русия трябва да изпълни поетите в Женева задължения
Обновена: 7 май 2014 14:09 | 7 май 2014 07:57, Елка Василева
158
САЩ и ЕС "за" дипломатическо решение на кризата в Украйна
Държавният секретар на САЩ Джон Кери и първият европейски дипломат Катрин Ащън. Снимка: архив, Reuters

САЩ и ЕС се опитват да постигнат дипломатическо решение на кризата в Украйна, се подчертава в изявление на пресслужбата на Белия дом, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Съобщението беше направено след среща между първия европейски дипломат Катрин Ащън и съветничката на президента на САЩ Барак Обама за националната сигурност Сюзън Райс. На срещата за кратко се е появил и самият Обама, съобщиха от Белия дом.

Двете страни отново са потвърдили, че са решени да постигнат напредък в преговорите с Иран и в разрешаването на украинската криза. Обама, Райс и Ащън са подчертали, че САЩ и ЕС са решени да подкрепят украинското правителство и да търсят начин за решаване на кризата по мирен път.

Още по темата

От гледна точка на Вашингтон и Брюксел Русия трябва да изпълни поетите в Женева задължения, включващи използването на своето влияние сред въоръжените украински сепаратисти. ЕС и САЩ смятат, че Русия трябва да помогне за разоръжаването им и включването им в мирния политически процес. Двете страни в преговорите са били на едно мнение и за необходимостта от  предсрочни президентски избори в Украйна на 25 май.

Ащън се е съгласила с Обама и Райс и за необходимостта на Русия да бъдат наложени нови санкции, ако САЩ и ЕС сметнат, че Москва продължава с опитите си да дестабилизира Украйна.

По въпроса за Иран САЩ и ЕС се придържат към общото становище, че всякакво решение на иранския ядрен проблем трябва да гарантира, че ядрената програма на Техеран ще има чисто мирни цели.

В същото време помощник държавният секретар на САЩ Виктория Нюланд заяви, че САЩ ще въведат санкции срещу цели сектори от руската икономика, ако Москва признае резултатите от  предстоящите референдуми в Донецк и Луганск и вкара свои войски в тези региони. Тя обвини Русия, че оказва и материална подкрепа с пари и оръжие на противниците на киевските власти, както и в координиране на действията им и изпращане на руски агенти в конфликтните региони. Тя не показа нито едно доказателство за твърденията си, отбелязва ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още по темата: украйнаСАЩРусияЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Mexican American War преди 9 години
До TrollTerminator 109Ima mnogo primeri za voini v minaloto. Tova koeto az sam protiv e kogato za edno I sasto nesto Putin vinagi e greshen a US vinagi sa pravi. Russia sa primer za mnogo divotii v minaloto kakto I US - obache sega v dneshno vreme amerikancite prosto prekaliha s voenni deistvia v celia sviat I razbivane na pravitelstva. Na tiah im e po lesno da sasipiat edna darjava I da ia kontrolirat ikonomicheski otkolkoto da ia aneksirat.
75
2
 
1
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Mexican American War 110В Палестина войната не е спирала от 47-*** година! ТИ какво се опитваш да си смучеш от пръстите? Аз не одобрявам действията на щатите, но и не одобрявам действията на Путин и не търся оправдания за тези му действия в други държави като теб! Не се напъвай повече! Примерите ти с Мексико, Пуерто Рико и Хавай са станали през 19-ти век! Е примера на Хитлер е от 20-ти век и именно него следва Путин в 22-ри век!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С островните ДЪРЖАВИ било едно, а с полуствния Крим(който не е бил руски има няма 25 години...даже и през тях е имало спогодба) е различно?!Не, ти наистина си забавен :)))
73
3
 
1
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До НФБ 103Извинявай не знаех за очите ти моя грешка съжалявам! Каквото и да посочиш за аргумент нищо от това не оправдава действията на Путин да анексира Крим! Не разбра ли аз не оправдавам САЩ определено не одобрявам много от действията им да не кажа всичките, но Путин направо ме шокира! Той наистина постъпи адски нахално! Не можеш да го отречеш!
72
1
 
2
 
! Отговори
Mexican American War преди 9 години
До TrollTerminatorok da pripomnim samo che САЩ podkrepiat Israel koito v mirno vreme prodaljavat da prisvoiavat teritorii vsiaka godina s novi I novi raioni za tiahnoto naselenie. Kato si tolkova chuvstvitelen I vremenata sa bili takava v minaloto, mojesh li da mi obiasnish poziciata na САЩ koito sadeistvat na Israel da okupira teritorii v mirno vreme sega?
71
2
 
0
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Mexican American WarНе не бих го одобрил! Но твоите примери са от 19-ти век а вече сме от 21-ви! Престани да ми извърташ думите!Нали по същия начин Русия контролираше ГДР? Твоите примери не струват остави ме на мира! А защо нищо не казваш за войната с Швеция или не ти изнася?
70
0
 
2
 
! Отговори
Констанц, 1415 преди 9 години
На 6-ти юли 1415 г. по обвинение в ерес е изгорен на клада Ян Хус. Кладата е запалена с преписи на чешки преводи на трудове на Джон Уиклиф, оказали голямо влияние върху формирането на идеите на Хус. Датата на екзекуцията се знае, тъй като КАТОЛИЧЕСКАТА църква се е гордеела с нея. Историческата наука приема, че това дава тласък на продължилите около 15 години хуситски войни в Чехия. Какво може да очакваме в Украйна, където не един човек, а над сто неудобни бяха умъртвени в Одеса по този начин?
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти до сега това,ли чете?Нищо не си научил за Пуерто Рико, нищо.Кой, кога и защо назначава правителствата там.Подобни случки има из цяла Южна Америка.
68
2
 
0
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Mexican American WarНе не одобрявам войните и не го потвърждавам, но ти човеко ми обясняваш за времена, когато САЩ са се формирали като държава и когато са се водили много войни! Като сме тръгнали да говорим за войни, какво да кажем за Руско-Шведската война или Великата северна война? Когато Русия завзема Голяма част от Швеция и още държи тази територия? Хавай също не е добър пример, тогава са се водели много войни такова е било времето, а сега в мирно време Путин ми заграбва територия!
67
1
 
2
 
! Отговори
Mexican American War преди 9 години
До TrollTerminator 95Znachi ako e ostrov niama problem. Utre Putin kato prevzeme Japan no im dade pravoto da se samoupravliavat - ti ste go odobrish nail? To pri ostrovite e drug sluchai. To ste e kakto amerikancite napadnaha Japan I im dadoha posle pravoto na samoupravlenie amam pak si gi kontrolirat. Obache dali pak taka ste mislish ako Putin napravi sastoto?
66
3
 
0
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Анонимен 95Нека го кажа така, че всички *** да го разберете това което прави САЩ не оневинява Путин! Доколкото знам обаче Пуерто Рико е остров! При островите случаят е друг! " Пуерто Рико има правото да приеме собствена конституция, с която да установи вътрешната форма на управлението си. Пуерто Рико има право на самоуправление що се отнася до вътрешните си дела." Това не важи за Крим! Испано-американска война 1898 г. по това време Пуерто Рико става Американски! Сравнението ти не струва!
65
1
 
2
 
! Отговори
Mexican American War преди 9 години
До TrollTerminator 92Ot tvoia otgovor razbiram che ako Putin beshe obiavil voina na Krim I tova e imenno voina to ti steshe da odobrish postapkata mu? Bi li potvardil? A za Mexico - tova e samo edin primer. Ti sam mojesh da namerish mnogo drugi I to ne samo neposredstveno do US - Hawaii e dobar primer.
64
1
 
1
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Hawaii annexation 92Хавай последно като проверих бяха остров нали? Провери колко острова владее Русия, Великобритания Испания и прочее държави, които не са близо до тях! Примерът ти не струва!
63
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нюренбергски процес за подстрекателите и възстановителите на фашизма! На съд Барозу, Обама, Меркел, Нюланд и други подобни, които се точеха в Киев като свински черва, да дават съветина нелегитимното правителство и на бандеровските фашисти.. Да не се крият зад физическите изпълнители на кървавите актове, на новата блокада на Ленинградкрай Славянск, на удушаването на бременни и горенето на живи хора ЗА СПЛАШВАНЕ. РОДНИНИТЕ НА ИЗБИТИТЕ трябва да искат международен съдебен процес.
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пуерто Рико, какво е?Имаш ли идея?Или там може, ама в Крим не.
61
7
 
1
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Анонимен 88Помяр викай на някой твой роднина ***! Това което изреждаш аз го знам, но това не дава право на Путин да си завладява стари територии! Със същата идея Турция може да поиска да си върне Ирак например, защо не бил е нейна територия нали? ***!
60
7
 
0
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До Mexican American WarЗнам за тази война и тя е именно това война! В случая Путин заграби територия в мирно време! Абе хора защо си мислите, че защитавам САЩ, напротив никога не съм ги защитавал даже напротив! Но това, че САЩ са гадни *а, не значи че Путин е прав!
59
7
 
0
 
! Отговори
TrollTerminator преди 9 години
До НФБ 83Един от признаците, че някой е спамер или *** е писането с главни букви, което ако не знаеш е крещене в Интернет! А това че даваш за пример индианците те прави истински индианец! Говорим за съвременна история миличък! Единственият, която по този начин се е сдобивал с чужда територия като Путин е Хитлер и това е по-нова история от случките с индианците! Тогава е вървяла колонизация!Естествено изобщо не одобрявам действията на САЩ в много случаи, но това не пречи да не харесвам и ***!
58
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TrollTerminatorАбе ***, когото да питаш, ако не е доларов ***, и отзад-напред да четеш историята -350 ГОДИНИ КРИМ Е РУСИЯ, ОДЕСА, ХЕРСОН, НИКОЛАЕВ - РУСКИ ГРАДОВЕ, Донбас исконно руска земя. Само ***, необразовани *** могат да твърдят обратното. А ако питаш какви територии и колко живот е отнела държавата без собствено име САЩ, попитай Мексико, Виетнам, подмазващата се Япония, Латинска Америка, Южна Корея, Иран, Ирак, Либия, Египетне е необходимо официално да си част от една държава, ако тя реално те е поробила, както сега прави с Украйна за да докопа Русия.
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не мога да повярвя че има хора съгласни с Косово, но са против Крим.Боби, ти кви нерви имаш, че се занимаваш с тая ***?