Какви сметки прави Путин за Украйна

Руски медии: Москва може да се откаже от Донецк и Луганск
9 май 2014 09:18,
214
Какви сметки прави Путин за Украйна
Снимка: БТА

Ръководството на самопровъзгласената Донецка народна република (ДНР) в Източна Украйна отказа да отложи референдума за независимост на региона, както призова предния ден руският лидер Владимир Путин.

Това е централна тема за руските медии днес.

В неделя местните хора ще гласуват за независимост на ДНР, а на 18 май ще се състои втори тур - допитване дали регионът да се включи в състава на Руската федерация, уточни местната агенция УРА-Информ.

Съседната Луганска област също не отлага референдума, насрочен за 11 май, информира "Обединената армия на Югоизтока".

Киев отхвърли насрочения референдум като незаконен, а според премиера Арсений Яценюк призивът на Путин за отлагане доказва, че Русия стои зад бунта в Източна Украйна. Русия отрича да е замесена в сепаратистките прояви в съседната страна.

Гласуването няма да е легитимно, отбелязал според "Утро" представител на ЕС, според когото "подобни неоторизирани референдуми не са демократични и може само да предизвикат по-нататъшна ескалация на конфликта".

Отказът на въстаниците от Източна Украйна да отложат референдума бе очакван, но не и финален акорд в комбинацията, изградена чрез изявленията на Владимир Путин от 7 май, пише "Взгляд".

Политиката на Русия спрямо Украйна не се промени - просто Москва издигна борбата си за тази страна на ново равнище. Тя фактически подкрепи референдума в бунтовните региони и накара Европа да признае очевидното: наличието на две противоборстващи страни в Украйна и заплахата от разцепване на държавата, се казва в материала.

Европа вече схвана, че Русия няма да отстъпи Украйна. Там всъщност вече скланят за компромис - създаване на някаква коалиционна власт, федерализация и неутралитет. Европа не иска да къса връзките с Русия, да прави блокада и да изпълнява стратегическия план на САЩ за обкръжаване на Русия.

Нещо повече, хората в Европа разбират все по-ясно, че твърдата политика на САЩ в Украйна цели по-специално да бъдат разрушени отношенията между Европа и Русия, които са сред гаранциите за бъдещото освобождение на европейците от англосаксонския контрол, добавя "Взгляд".

Предлагайки отлагане на референдума, Путин вероятно не се отказва от Югоизточна Украйна - просто си е направил добре сметката, предполага автор на "Правда".

Според текста лидерът на Русия може би се е разбрал със Запада Крим да бъде признат за руско владение срещу съгласие на Москва да се откаже от Донецк и Луганск. Освен това Путин вероятно цели да покаже на Запада, че украинският Югоизток не действа по нареждания от Русия.

А има шанс да става дума за чисто икономически сметки - Русия не може сега да поеме издръжката на още две украински области, защото поради рецесията ще бъдат застрашени социалните ангажименти на Кремъл пред руските граждани. При всяко положение се търси компромис, за да бъде избегната война между Киев и Москва, пише "Правда".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
20
 
9
 
! Отговори
TrollTerminator преди 10 години
До Киев е в цайтнот 163Ти в паралелна реалност ли живееш? Ако всеки луд с пушка реши да обявява република, скоро в България може да се появи и Пернишка и Кърджалийска република! Тия глупости дето ги плещиш нямат никакво покритие! Едно е да обяваваш независимост друго е да искаш да се присъединиш към друга държава! Тая Донецка република е толкова република колкото е Чечня в Русия това са фактите!
130
2
 
11
 
! Отговори
До 159 и 160 преди 10 години
А сметките на питбула ги разваля мечката!
129
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 128Цялата България беше база на СССР, младежо !
128
41
 
24
 
! Отговори
винкел преди 10 години
До всички млади хора пише ви един 30 годишен мьж призовавам ви да излезем да гласуваме за да изметем тия червени скоро тоя призив ще се появи в всички социални мрежи
127
6
 
15
 
! Отговори
163 - продължение преди 10 години
Продължение на 163: Путин и неговата партия засега мълчат, но например ЛДП на Жириновски изпрати БТР и друго оръжие. Индивидуално, Руснаците се раздвижи163 продълженха и по-голямата помощ няма да закъснее, независимо от Москва. Трябва да се отдаде нужното внимание, че Русите в Украйна и Русия са един народ. Като се има в предвид, че Руският вътрешночовешки национализъм е много дълбок, вероятноста за доброволчески групи, които да се бият на страната на събратята от Източна Украйна ще има много.
126
2
 
0
 
! Отговори
gost преди 10 години
До Еpo tapo parche ot teb , ne sam vijdal
125
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВярно е , Путин си направи бая сметка, около 40 милиарда $, само не знам в коя банка! А мучовците, да си мукт по площадите и да се радват на джепането от преди 30 години !
124
6
 
23
 
! Отговори
Киев е в цайтнот преди 10 години
Уважаема Шекерлетова, ако Източните области спечелят референдума, до два дни след това ще има нова държава - новорусия. В такъв случай, Киевските войски в тази държава са вече агресори, а не защитници на целоста на Украйна. Тази нова държава може да поиска помощ от други държави да и помогне да защити границите. Разбирате ли сега, защо Киев струпа 30 хилядна групировка около Славянск, прави мобилизация дори на 55 годишните.Кие е в цайтнот и бърза. Вече има директна оръжейна помощ от Русия.
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бг Н1 153Тя и лисицата вървяла след коча, надявайки се. че това което се клати, ще падне !
122
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сметките на мишката, ги разваля котката !
121
9
 
32
 
! Отговори
СССР преди 10 години
Моментното "Украйнско управление" е абсолютно васално и в тотален слугинаж към тези , които ги "назначиха" там - ХАмерикано - еврейската МАФИЯ !!!! Къде отиде онова противно Украйнско боксьорче , което явно заплатен добре от Запада........ разпали добре нещата в Украйна и после изчезна да си харчи паричките на воля някъде............. както и доста от сегашните така наречени "Украйнски управници"!!! Ако питаш някой ХАмериканец даже няма да си има понятие от името "УКРАЙНА".... но се месят там!!!
120
28
 
12
 
! Отговори
Не човек а желязо! преди 10 години
Както каза бай Тошо - решават тези, дето имат власт...тези дето нямат...какво да решават?! Единствената власт на Путин са атомните бомби, ама хората бомби не ядат и когато запада им спре парите ще си ядат... така, че Русия скоро ще трябва да избира - дали иска Украйна и в коплект с това гладен тумбак или ще си стои кротичко и ще са що-годе нахранени.
119
2
 
9
 
! Отговори
Е преди 10 години
До 130Това което представлява България днес е благодарение на партията БКП преименувана на БСП ,ако може отговори на въпроса защо другите бивши соц.страни са светлинни години пред нас и кой е виновен ,имали наказани и т.н. със сигурност не е виновен ЕС.
118
1
 
1
 
! Отговори
ii до 147 преди 10 години
не съм виждал 1700 евро на едно място, познавам един който е виждал към 2000! Капиш
117
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Никакви.Не може да смята.
116
2
 
0
 
! Отговори
до 146 преди 10 години
Бас държа, че през живота си не си виждал на едно място 1700 евро.
115
6
 
18
 
! Отговори
ii преди 10 години
Америка не иска силни СЪЕДИНЕНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЩАТИ ЗАЕДНО С РУСИЯ. и прави всичко да разделя европейските държави.
114
2
 
16
 
! Отговори
до 131 преди 10 години
твоите дъщери ще ги бухат *** по улиците, а твоите синове ще ги опъват британските лордове, така едновременно ще защитиш две европейски ценности - мултикултурализъма и *****растията. Тогава съм сигурен, че изпиташ тих оргазъм мислейки как утвърдяваш демократичните устои на обществото. Така де ако въобще успееш да създадеш семейство.
113
0
 
6
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Эаплахата от иэбухването на ядрена война и последиците от един такъв конфликт са сред основните страхове на цялото ЧОВЕЧЕСТВО!!! Повече от иронично е, че най-богатите държави в Света се надпреварват по пътя към ТОТАЛНА КАТАСТРОФА!!!
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 138И за това взимаш 400лева заплата а на запад по 2000+ евро. Бас държа, че си атакистка фашкия по начина по който говориш няма какво друго да си 1 към 1 с болния си лидер.